Skip to main content
Rad Power Bikes - Import (Aug2023)

Hoe kunnen we je helpen?

Accu-informatie

De accu en oplader die bij Rad Power Bikes e-bikes worden geleverd staan garant voor langdurig fietsplezier. Als je deze onderdelen op de juiste manier gebruikt, kun je jarenlang vertrouwen op stroom en probleemloos opladen.

Klik op een van de koppen hieronder voor meer informatie over onze accu’s.

Accu-details

De meeste modellen gebruiken een lithium-ion accu van 3,4 kg (7,5 lb), 48 V, 14 Ah met een continu Accu Management Systeem (BMS) van 30 A en originele Samsung 35E-cellen, geschikt voor 800 volledige oplaadcycli.

De RadMission 1 gebruikt een accu van 48V, 10,5 Ah, die speciaal ontworpen is voor de stijl, het ontwerp en de functie van de RadMission

Laad de accu op met de meegeleverde 48V 2 Amp-oplader (of een oplader die rechtstreeks bij Rad Power Bikes is gekocht en speciaal is ontworpen voor het serienummer van je fiets). De oplader is geschikt voor stopcontacten van zowel 110 V als 220 V, dus je hoeft zich geen zorgen te maken over adapters.

Een volledige oplaadcyclus is van helemaal leeg tot helemaal vol. De accu tot de helft ontladen en weer volledig opladen is slechts een halve oplaadcyclus. Je kunt de accu 50% ontladen en twee keer tot 100% opladen voor één volledige oplaadcyclus. Als je de accu slechts tot de helft ontlaadt voordat je hem weer normaal oplaadt, gaat je accu twee keer zo vaak mee!

Het niet opvolgen van de juiste oplaad- en opslagprocedures kan resulteren in een niet-functionerende accu, en vervanging valt dan niet onder de garantie. Zorg er altijd voor dat de accu is opgeladen voor gebruik. Inspecteer de accu voor elke rit om er zeker van te zijn dat hij niet beschadigd is en goed vastzit aan het frame. Stal de fiets en laad de accu op een droge plaats op, tussen 10 °C en 25 °C (50 °F - 77 °F). Als je de accu niet correct oplaadt, opslaat of gebruikt, kan de garantie komen te vervallen en kan een gevaarlijke situatie ontstaan.

Bereik en levensduur van de accu

Rijbereik

De accu geeft de fietsen een verwachte actieradius van 40-72 kilometer (25-45 mijl) met één lading, afhankelijk van het niveau van trapondersteuning, het terrein en de grootte van de berijder. De twist power assist verbruikt het meeste accuvermogen, dus je kunt je bereik vergroten door het bij een laag niveau trapondersteuning te houden (0-2).

Bekijk de onderstaande afbeelding om een ​​idee te krijgen van hoe ver je kunt gaan op één lading.

Distance_Infographic.jpg


Levensduur van de accu

Dit hangt af van verschillende factoren, zoals hoe vaak je de accu ontlaadt en oplaadt.

Met een accu met deze specificaties kun je gemiddeld ongeveer vijf jaar probleemloos fietsen op je e-bike!

Intensieve fietsers: Een fietser die een volle accu leegrijdt en deze elke dag, zeven dagen per week weer volledig oplaadt, zal ongeveer 2,5 jaar met zijn accu kunnen doen.

Vrijetijdsfietsers: Bij een fietser die zijn e-bike af en toe gebruikt kan de accu zo’n 6 tot 7 jaar meegaan.


Accu vervangen

Onze hoge kwaliteit accu’s bieden je jarenlang betrouwbare stroom maar als je toch een accu moet vervangen, is dat een fluitje van een cent!

De accu kan eenvoudig worden verwijderd met de sleutel, en een reserve- of vervangende accu kan op daarvoor in de plaats in de accuouder op de fiets worden geplaatst.

We bieden momenteel geen accu-upgrades aan, maar HIER kun je een extra accu (ideaal om je actieradius te vergroten als je een lange reis maakt) of een vervangede accu kopen.

Klik HIER voor meer informatie over het bedienen en verwijderen van de accu en over de laadcapaciteit. Klik HIER voor de gids met informatie over het opladen van de accu.

  • Was this article helpful?