Skip to main content
Rad Power Bikes - Import (Aug2023)

Hoe kunnen we je helpen?

RadMini Fout 30 Gids voor probleemoplossing

In het onwaarschijnlijke geval dat je een foutmelding 30 (Error 30) op je RadMini ziet, moet je controleren of alle stekkers goed aangesloten zijn en in goede staat verkeren.

Volg de onderstaande stappen om de stekkers op je fiets te controleren en het probleem op te lossen. Deze gids gebruikt een RadMini 2019 als voorbeeld, maar de stappen zijn voor de andere RadMini-modellen dezelfde.

Als je er niet zeker van bent dat je alle stappen met succes en veilig kunt uitvoeren, raden we je aan het werk te laten uitvoeren of controleren door een gerenommeerde fietsenmaker.

Benodigd gereedschap:

 • Zijkniptang
 • Een camera
 • Kabelbinders

Opmerking: De procedure voor het controleren van de onderstaande stekkers bestaat uit het loskoppelen van de stekker, het inspecteren van de binnenkant op schade, het aansluiten van de stekker en het inschakelen van de fiets om te controleren of de fout blijft optreden terwijl de stekker is aangesloten. .

 1. Maak de fiets gereed voor onderhoud. Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd MODE-knop op de afstandsbediening van het LCD-display ingedrukt om de restspanning te ontladen.
  RadMini turn off.png
 2. Controleer de elektrische contacten op de accu en in de accuhouder. Inspecteer de aansluitcontacten visueel. Als ze in goede staat zijn, plaats dan de accu weer en schakel de fiets in om te controleren of het probleem is opgelost. Als de fiets niet inschakelt, verwijder dan de accu, ontlaad de restspanning en controleer de volgende stekker.
 3. Lokaliseer de stekker en koppel deze los, te beginnen met de accustekker. Volg de kabel vanaf het onderdeel naar de stekker. Knip de kabelbinders door voor een betere bereikbaarheid en trek de stekkerhelften recht uit elkaar zonder ze te draaien.
 4. Inspecteer de binnenzijde van de stekker.  Als de stekker inwendig nat, vuil of beschadigd is, maak dan een foto en neem contact op met Productondersteuning. Als de stekker er normaal uitziet, ga dan verder met de volgende stap.
 5. Sluit de stekker aan. Als de stekker geen zichtbare beschadiging heeft, let dan voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en de externe pijlen) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien.
 6. Controleer of de fout blijft optreden.Plaats de accu weer en schakel de fiets in om te controleren of het probleem blijft optreden. Als de fout blijft optreden, ga dan verder met de volgende stap.
 7. Controleer de volgende stekker. Schakel de fiets uit, verwijder de accu, ontlaad de restspanning en controleer de volgende stekker.

Herhaal deze stappen met de drie onderstaande stekkers: de accustekker, displaystekker en kabelboomstekker.

Klik op de kopjes hieronder om de locatie van elke stekker te zien.

Accustekker

Opstelling: Bij de trapas

Kleur: Zwart inwendig

Controleer de verbinding tussen de accu en de regeleenheid. De accustekker is de grote stekkerverbinding nabij de trapas. De stekker is aan één zijde afgeplat en van binnen zwart met twee grote pennen.

RadMini Battery connector.png

Displaystekker

Opstelling: Bij het stuur

Kleur: Zilverkleurige metalen stekker, zwart inwendig

Loskoppelen: Draai de zilverkleurige metalen huls los en trek de stekkerhelften recht zonder ze te draaien uit elkaar.

Aansluiten: Richt de inwendige uitsparing en de pennen van beide stekkerhelften en druk ze recht zonder ze te draaien in elkaar. Draai de metalen huls weer vast om de stekker te borgen.

RadMini handlebar connectors.png

Kabelboomstekker

Opstelling: Bij de onderbuis (modellen van 2019 en nieuwer)

Kleur: Zwart inwendig

RadMini_wiring_harness.png
Volg de onderstaande stappen om de resterende stekkers te controleren.

Opmerking: De procedure voor het controleren van de onderstaande stekkers bestaat uit het loskoppelen van de stekker en het inschakelen van de fiets om te controleren of de fout blijft optreden, terwijl de stekker nog steeds is losgekoppeld.

 1. Maak de fiets gereed voor onderhoud.Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd MODE-knop ingedrukt om de restspanning te ontladen.
 2. Zoek de stekker en koppel deze los. Volg de kabel vanaf het onderdeel naar de stekker. Knip de kabelbinders door voor een betere bereikbaarheid en trek de stekkerhelften recht uit elkaar zonder ze te draaien.
 3. Inspecteer de binnenzijde van de stekker. Als de stekker inwendig nat, vuil of beschadigd is, maak dan een foto en neem contact op met Productondersteuning. Als de stekker er normaal uitziet, ga dan verder met de volgende stap.
 4. Controleer of de fout blijft optreden, terwijl de stekker losgekoppeld is. Houd de stekker losgekoppeld. Plaats de accu weer en schakel de fiets in om te controleren of het probleem blijft optreden. Als de fout blijft optreden, ga dan verder met de volgende stap.

  Als de fout is verholpen door het loskoppelen van de stekker, moet het onderdeel mogelijk worden vervangen. Neem contact met ons op voor hulp.
 5. Schakel de fiets uit en sluit de stekker aan. Als de fout blijft optreden, schakel dan de fiets uit, verwijder de accu en ontlaad de restspanning. Als de stekker geen zichtbare beschadiging heeft, let dan voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en de externe pijlen) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien.
 6. Herhaal stap 1 tot en met 5 bij elke van de onderstaande stekkers totdat de fout is verholpen. Als deze is verholpen, vervang dan alle doorgeknipte kabelbinders en knip het overtollige deel af zodat ze vlak en glad zijn. Test de fiets volledig tijdens een proefrit.

Motorstekker

Opstelling: Bij de liggende achtervork aan de rechter zijde van de fiets

Kleur: Zwart inwendig

Motor Connector.png

Achterlichtstekker (alleen bij RadMini van 2019 en nieuwer)

Opstelling: Achterzijde van de fiets

Kleur: Blauw inwendig  

RadMini taillight.png

Tweede achterlichtstekker (alleen bij RadMini met bagagedrager achter)

Opstelling: op de achterdrager

Kleur: Blauw inwendig

Deze stekker is alleen aanwezig op fietsen gemaakt in 2019 en later, waarop ook een bagagedrager achter is gemonteerd. Volg de kabel vanaf de eerste achterlichtstekker naar de verbindingsstekker met de regeleenheid.

Stekker van linker rem

Opstelling: Stuur - linker zijde

Kleur: Rood inwendig

Volg de kabel vanaf de linker remhendel naar de stekker aan de voorkant van de fiets.

RadMini handlebar connectors.png

Stekker van rechter rem

Opstelling: Stuur - rechter zijde

Kleur: Rood inwendig

Volg de kabel vanaf de rechter remhendel naar de stekker aan de voorkant van de fiets.

RadMini handlebar connectors.pngTwist-Power-Assist-stekker

Opstelling: Bij het stuur

Kleur: Geel inwendig

Volg de kabel vanaf de "Twist-Power-Assist"-draaigreep naar de stekker aan de voorkant van de fiets.

RadMini handlebar connectors.png

Koplampstekker

Opstelling: Voorzijde van de fiets

Kleur: Rood inwendig

Volg de kabel vanaf de koplamp naar de stekker.

RadMini headlight.png

PAS-sensorstekker

Opstelling: Bij de trapas

Kleur: Geel inwendig

RadMini PAS sensor.png

 • Was this article helpful?