Gids voor installatie van premium koplamp

De als accessoire leverbare premium koplamp biedt een uitgelezen mogelijkheid je fiets aan je eigen stijl aan te passen en om je zichtbaarheid te vergroten.

Bekijk de video en volg onderstaande stappen om de premium koplamp op je fiets te monteren. Deze gids gebruikt een RadCity 4 als voorbeeld, maar de stappen zijn voor de meeste modellen dezelfde.

Als je er niet zeker van bent dat je alle stappen met succes en veilig kunt uitvoeren, raden we je aan het werk te laten uitvoeren of controleren door een gerenommeerde fietsenmaker.

Benodigd gereedschap:

• 3 mm-inbussleutel
  • 5 mm-inbussleutel
  • 8 mm ring- of steeksleutel
  • 10 mm ring- of steeksleutel
  • Momentsleutel met een 5 mm-inbusbit
  • Phillips-kruiskopschroevendraaier (eventueel voor verwijdering van het beschermrooster)

Opmerking: Onderdelen kunnen afwijken (type boutkop) en/of ander gereedschap vereisen. Gebruik passend en geschikt gereedschap voor de bouten. Zorg ervoor dat het gereedschap stevig in de boutkop wordt gedrukt en draai langzaam om beschadiging te voorkomen.

Standaard koplamp verwijderen

1. Maak de fiets gereed voor de montage. Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd MODE (of de aan/uit-knop) ingedrukt om de restspanning te ontladen.
  2. Zoek de koplampstekker en koppel deze los. Volg de kabel vanaf de koplamp naar de stekker. Trek de stekker aan beide stekkerhelften los zonder te draaien.
    Unplug headlight.gif
  3. Verwijder de standaard koplamp en de koplampbevestiging van de voorvork.
    1. Gebruik een 5 mm-inbussleutel en een 10 mm-ringsleutel om het bevestigingsmateriaal van de koplamp te verwijderen. Leg het bevestigingsmateriaal opzij; het moet worden gebruikt om de premium koplamp te monteren.
      Remove hardware.gif
    2. Bewaar de oude koplamp voor later gebruik of recycle deze volgens de lokale voorschriften.

Ga verder met het volgende gedeelte om de nieuwe premium koplamp te monteren.

Premium koplamp monteren

1. Pak de premium koplamp en het bevestigingsmateriaal van de oude koplamp.
  2. Optioneel: Verwijder het beschermrooster van het glas op de premium koplamp.  Als je het beschermrooster gemonteerd wilt laten, ga dan verder met de volgende stap.
    1. Kantel de koplamp weg van de beugel zodat de schroef van de beschermkap bereikbaar wordt.
      Remove bolt.gif
    2. Draai de schroef van het beschermrooster los met een Phillips-kruiskopschroevendraaier.
    3. Verwijder het beschermrooster voorzichtig en bewaar dit voor later gebruik of recycle dit overeenkomstig de lokaal geldende voorschriften.
      Remove rock guard.gif
    4. Monteer de schroef en draai deze vast. Draai deze niet te vast.
      Reinstall bolt.gif
  3. Monteer de koplampbeugel.
    1. Steek de bout door een ring, de spatbordbeugel (indien geïnstalleerd), de koplampsteun en de vork. Schuif de tweede sluitring over het uiteinde van de bout aan de andere kant van de vork en draai de borgmoer met de hand vast.
      Install the hardware.gif
    2. Gebruik een 5 mm-inbussleutel en een 10 mm-ringsleutel om de bout stevig vast te draaien. Draai de bout vast met 6 Nm.
    3. Zorg ervoor dat het spatbord (indien gemonteerd) gecentreerd is en vrij is van de band voordat je gaat rijden. Pas de stand zo nodig met de hand aan.
  4. Stel de koplamp iets naar beneden gericht af zodat tegenliggers niet verblind worden door de lichtbundel. Gebruik zo nodig een 3 mm-inbussleutel en een 8 mm-ringsleutel om de stelbout van de koplamp iets los te draaien en draai na het afstellen van de koplamp de bout weer vast. Draai deze niet te vast.
    Adjust headlight.gif
  5. Sluit de koplamp aan. Lokaliseer beide stekkerhelften. Let voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en externe pijlen) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder te draaien.
  6. Plaats de accu weer en test de fiets volledig tijdens een proefrit.
    Test the light.gif