Skip to main content
Rad Power Bikes - Import (Aug2023)

Hoe kunnen we je helpen?

2019 RadMini Gids voor vervanging van de regeleenheid

De regeleenheid verbindt en bestuurt alle andere elektrische componenten op de fiets. In het onwaarschijnlijke geval dat de regeleenheid beschadigd is of door Productondersteuning van Rad Power Bikes als defect wordt beoordeeld, kun je deze vervangen.

TEr zijn verschillen in de procedure voor het vervangen van een regeleenheid bij de RadMini 2019 (als eerste vermeld in dit artikel). Zoek hieronder je model, bekijk de video en volg de stappen om je regeleenheid te vervangen.

Als je er niet zeker van bent dat je alle stappen met succes en veilig kunt uitvoeren, raden we je aan het werk te laten uitvoeren door een gerenommeerde fietsenmaker.

RadMini

Verzamel het benodigde gereedschap:

 • Phillips-kruiskopschroevendraaier (eventueel: een korte schroevendraaier voor kleine ruimtes),
 • Zijkniptang,
 • Een paar kabelbinders en
 • De vervangende regeleenheid van Rad Power Bikes

Toegang tot de regeleenheid

 1. Schakel de fiets uit, verwijder de accu en ontlaad de restspanning. Houd de MODE-knop op het LCD-display ingedrukt, totdat het LCD-display uitschakelt. Draai de slotcilinder op de accu in de stand "uit - ontgrendeld" en verwijder vervolgens de accu. Houd de MODE-knop nogmaals ingedrukt tot het display uit blijft.
  Turn off the bike.png
 2. Verwijder de bevestigingsschroeven van de regeleenheid.. Lokaliseer de regeleenheid boven de trapas op de onderbuis. Druk de kruiskopschroevendraaier stevig in de schroef en draai langzaam om te voorkomen dat de kop van de schroef beschadigd raakt. Verwijder de vier bevestigingsschroeven en de twee bevestigingsbeugels en leg ze opzij.
  Remove the controller mounting bolts.png

Regeleenheid loskoppelen en verwijderen

 1. Koppel de stekkers van de regeleenheid los. Volg de kabels die uit de boven- en onderkant van de regeleenheid komen tot aan de stekkers. Knip zo nodig de kabelbinders door en trek de stekkerhelften van de stekkers recht uit elkaar zonder ze te draaien.
  Trace to connector.png
 2. Verwijder de oude regeleenheid en recycle deze overeenkomstig de lokaal geldende voorschriften voor elektronica.

Nieuwe regeleenheid installeren

 1. Plaats de nieuwe regeleenheid op de onderbuis met de montagegaten naar de onderbuis gericht en de zijde van de regeleenheid met de enkele kabel naar boven wijst.
  Position the new controller.png
 2. Bevestig de regeleenheid aan de onderbuis. Steek een schroef door een beugel en in een montagepunt op de regeleenheid. Draai de schroef met de hand tot halverwege in de schroefdraad. Herhaal dit met de overige schroeven en de andere montagebeugel. Zorg ervoor dat de versnellingskabel en de remkabel aan weerszijden van de onderbuis vrij liggen van de regeleenheid, de montagebeugels en schroeven.
  Secure the controller.png
 3. Centreer en bevestig de regeleenheid. Zorg ervoor dat de regeleenheid gecentreerd is op de onderbuis en draai de vier schroeven gelijkmatig vast.
  Tighten the bolts.png

Nieuwe regeleenheid aansluiten

 1. Sluit de stekker van de kabelboom aan.Leid de kabel die uit de bovenkant van de regeleenheid komt door de kabelgeleider op de onderbuis. Let voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en externe pijlen) op de stekkerhelften en schuif ze recht in elkaar zonder ze te draaien.
  Reconnect.png
 2. Sluit elke resterende stekker aan.Leid de stekkers door de framestandaard naar de achterkant van de fiets. Lokaliseer de bijbehorende stekkerhelften. Let voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en externe pijlen) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien.
  Plug in remaining connectors.png
 3. Controleer de ligging van de kabels en vervang eventuele kabelbinders. Bevestig de kabels en zorg ervoor dat ze niet in de buurt van bewegende onderdelen liggen. Knip het overtollige deel van de kabelbinders vlak boven de vergrendeling af.
  Replace zip ties.png
 4. Plaats de accu weer, controleer of alle kabels vrij liggen van bewegende delen en test de fiets volledig tijdens een proefrit.
 • Was this article helpful?