Skip to main content
Rad Power Bikes - Import (Aug2023)

Hoe kunnen we je helpen?

PAS-trapondersteuning Gids voor probleemoplossing

Alle e-bikes van Rad Power Bikes zijn uitgerust met een trapondersteuningssysteem (PAS) waarbij de kracht van de motor direct de trapbeweging ondersteunt.

Na verloop van tijd en bij normaal gebruik, kan de PAS-sensoraansluiting losraken of kan de magneetring te ver van de PAS-sensor staan om een sterk signaal te leveren. Als de Twist Power Assist werkt, maar de PAS-trapondersteuning niet of af en toe werkt, dan is het waarschijnlijk dat de rest van de aandrijflijn nog steeds werkt en dat de trapondersteuning wat probleemoplossing nodig heeft.

In het onwaarschijnlijke geval dat de PAS-trapondersteuning niet meer werkt, volg dan de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

Als je er niet zeker van bent dat je alle stappen met succes en veilig kunt uitvoeren, raden we je aan het werk te laten uitvoeren of controleren door een gerenommeerde fietsenmaker.

Opmerking: Deze stappen voor probleemoplossing zijn voor modellen met een magneetring en een PAS-sensor en een werkende Twist Power Assist. Bij problemen met de geïntegreerde PAS-trapondersteuning op een RadRunner, RadRunner Plus of RadMission of problemen met een niet werkende Twist Power Assist, neem dan contact met ons op voor hulp.

Benodigd gereedschap:

 • Een camera
 • Poetspapier of poetsdoeken
 • Zijkniptang
 • Vervangende kabelbinders
 1. Maak de fiets gereed voor onderhoud. Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd MODE-knop ingedrukt om de restspanning te ontladen.
 2. PrBereid je camera voor om een video op te nemen waarin je de onderstaande stappen voor probleemoplossing doorloopt. De video helpt onze productondersteuning bij het oplossen van je probleem als verdere probleemoplossing vereist is.
 3. Lokaliseer de magneetring en de PAS-sensor achter de rechter crank.
 4. Controleer of de magneetring dicht genoeg bij de PAS-sensor is.De magneetring moet ongeveer 3 mm (ongeveer de dikte van twee betaalpassen op elkaar) verwijderd zijn van de PAS-sensor. Gebruik de onderstaande foto als referentie.
  • Als de magneetring te ver van de PAS-sensor staat, duw de magneetring voorzichtig dichter naar de PAS-sensor, zorg ervoor dat hij haaks op de trapas blijft en niet scheef staat, waardoor hij tijdens het draaien gaat "slingeren.
  • Als de ruimte tussen de magneetring en de PAS-sensor correct is,ga dan verder met de volgende stap.
   PAS sensor position.png
 5. Inspecteer de magneetring visueel op vervuiling of beschadiging. De magneten op de ring moeten schoon en onafgeschermd zijn, zodat ze een sterk signaal naar de PAS-sensor kunnen sturen.
  • Als de magneetring vuil is, verwijder dan het vuil voorzichtig met een schoon en droog poetspapier of een doek. Gebruik eventueel warm water om de schone doek lichtjes te bevochtigen, veeg de magneetring voorzichtig schoon en dep hem droog
  • Als de magneetring beschadigd is, moet deze mogelijk worden vervangen. Neem contact met ons op voor meer hulp en vergeet niet de video die je hebt opgenomen bij je aanvraag te voegen.
  • Als de magneetring schoon en onbeschadigd is, ga dan verder met de volgende stap.
 6. Maak de stekker van de PAS-sensor los en inspecteer de stekker.
  1. Volg de kabel vanaf de PAS-sensor naar de stekker. Knip de kabelbinders door om de stekker bereikbaar te maken.
  2. Trek de stekkerhelften recht uit elkaar zonder te draaien.
  3. Controleer de binnenzijde van de stekker op vuil, beschadiging en vocht.
   • Als de binnenkant van de stekker vuil, beschadigd of nat is, moet de sensor mogelijk worden vervangen.. Neem contact met ons op voor meer hulp en vergeet niet de video die je hebt opgenomen bij je aanvraag te voegen.
   • Als de binnenkant van de stekker er normaal uitziet, sluit dan de stekker weer aan. Let voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en externe pijlen) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder te draaien. Vervang de kabelbinder en knip het overtollige deel vlak boven de vergrendeling af. Ga dan verder met de volgende stap.
 7. Plaats de accu en schakel de fiets in.
 8. Controleer de led van de PAS-sensor
  1. Zet op het display de trapondersteuning op niveau 1.  
  2. Zet de fiets op de standaard of kantel de fiets zodat het achterwiel los van de grond komt.
  3. Draai de crank met de hand vooruit en kijk naar de PAS-sensor om te zien of de led brandt en knippert tijdens het trappen. Blijf uit de buurt van het draaiende achterwiel.
   • Als de PAS-sensor-led tijdens het trappen ononderbroken brandt of als het lampje niet brandt, moet de sensor mogelijk worden vervangen. Neem contact met ons op voor meer hulp en vergeet niet de video die je hebt opgenomen bij je aanvraag te voegen.
   • Als de PAS-sensor-led tijdens het trappen knippert, ga dan verder met de volgende stap.
 9. Ga met de fiets naar een veilige, stille weg en controleer of het probleem met de trapondersteuning is verholpen.
  • Als het probleem blijft optreden, neem dan contact met ons op voor meer hulp en vergeet niet de video die je hebt opgenomen bij je aanvraag te voegen.
  • Als het probleem is verholpen, t test dan de fiets volledig tijdens een proefrit.
    
 • Was this article helpful?