Skip to main content
Rad Power Bikes - Import (Aug2023)

Hoe kunnen we je helpen?

Gids voor vervanging van de accuhouder

De accuhouder bevestigt de accu aan het frame. De accuhouder levert de energie van de accu aan de andere delen van de fiets en kan zo nodig worden vervangen. Volg de onderstaande stappen als je door de Productondersteuning wordt geadviseerd om de accuhouder te vervangen.

Deze gids gebruikt een RadMini Step-Thru als voorbeeld, maar de stappen zijn voor de meeste modellen dezelfde.

Als je er niet zeker van bent dat je alle stappen met succes en veilig kunt uitvoeren en/of niet over het juiste gereedschap beschikt, raden we je aan het werk te laten uitvoeren of controleren door een gerenommeerde fietsenmaker.

Benodigd gereedschap:

 • Een 4 mm-inbussleutel
 • Een camera
 • Kabelbinders
 • De vervangende accuhouder van Rad Power Bikes

Oude accuhouder verwijderen

 1. Maak de fiets gereed voor onderhoud.Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd MODE (of de aan/uit-knop) ingedrukt om de restspanning te ontladen.
 2. Maak een foto van de accuhouder en de locatie van de accustekker. Bij sommige modellen kan de accustekker door of in de framebuis gaan. Maak duidelijke foto's of noteer de ligging van de kabel als latere hulp bij de montage.
 3. Koppel de accustekker los. Volg de kabel van de accu naar de grote stekker bij de trapas. Trek de stekker aan beide stekkerhelften los zonder te draaien. Knip de kabelbinders zo nodig door om de kabel meer ruimte te geven.

  Opmerking: De accustekker heeft 2 stekkerpennen.
  Unplug battery connector.png
 4. Verwijder de accuhouder. Draai de bevestigingsbouten van de accuhouder los met een 4 mm-inbussleutel. Controleer of de sleutel stevig en volledig in de boutkop is gestoken en draai langzaam om beschadiging van de boutkop te voorkomen. Verwijder de accuhouder en recycle deze overeenkomstig de lokaal geldende voorschriften.
  Battery tray.png

Ga verder met het volgende gedeelte om de nieuwe accuhouder te installeren.

Nieuwe accuhouder monteren

 1. Plaats de nieuwe accuhouder in de juiste stand.
  1. Richt de accuhouder zo dat de montagegaten overeenkomen met de montagepunten op het fietsframe.
   Position tray.png
  2. Leid de kabel langs hetzelfde traject als de kabel van de oude accuhouder. Raadpleeg zo nodig de eerder gemaakte foto.
 2. Bevestig de accuhouder aan de fiets. Monteer met de hand de drie bevestigingsbouten van de accuhouder. Draai de bouten afwisselend gelijkmatig aan, ongeveer één slag per keer, met een 4 mm-inbussleutel totdat ze allemaal stevig vastzitten. Controleer of de sleutel stevig en volledig in de boutkop is gestoken en draai langzaam om beschadiging van de boutkop te voorkomen. Draai ze niet te vast.
 3. Sluit de stekker van de accuhouder aan. Lokaliseer beide stekkerhelften. Let op de inwendige uitsparing en de merktekens op de buitenzijde en sluit de stekkerhelften recht zonder te draaien op elkaar aan.
 4. Bevestig de kabel op voldoende afstand van bewegende delen. Vervang alle doorgeknipte kabelbinders en knip het overtollige deel af zodat ze vlak en glad zijn. Zorg dat de kabel niet nabij bewegende delen ligt.
 5. Plaats de accu weer en test de fiets volledig tijdens een proefrit.
 • Was this article helpful?