Skip to main content
Rad Power Bikes - Import (Aug2023)

Hoe kunnen we je helpen?

Reizen met je e-bike

Als je van plan bent om een avontuurlijke rondreis te gaan maken en je e-bike, let dan op het volgende:

De e-bikes van Rad Power Bikes zijn ontworpen voor gebruik in verschillende soorten klimaat en onder diverse omstandigheden. En net als elke andere fiets moet je je e-bike goed onderhouden om ervoor te zorgen dat hij niet te lijden heeft van de elementen.

Accu opslaan

Als je met de auto op reis gaat en de e-bike op een fietsendrager meeneemt, zorg er dan voor dat je de accu van de fiets verwijdert en in de auto legt voordat je de e-bike op de drager bevestigt. Zo weegt de fiets niet alleen minder, je accu is ook beter beschermd. Meer informatie over hoe je dit doet lees je HIER.

Rijden onder natte omstandigheden

Je kan met onze fietsen prima door de regen fietsen. Toch raden we je af om je e-bike op een fietsdager achter de auto te vervoeren als het regent, omdat dit het elektrische systeem kan beschadigen. Als je toch tijdens regen moet rijden met je e-bike achter op de fietsendrager, doe dit dan niet voor al te lange tijd en parkeer de fiets na de rit rechtop op een droge plek, zodat hij kan drogen voor je hem weer gebruikt.

Voor elke fiets geldt dat als hij regelmatig nat wordt, hij vaker onderhoud nodig heeft om roest en corrosie te voorkomen en ervoor te zorgen dat het elektrische systeem veilig blijft werken. Klik HIER en lees de gebruikershandleiding voor meer informatie over het beschermen van je e-bike tegen de regen, of klik HIER voor een artikel over hoe je je e-bike kunt beschermen tegen de elementen.

  • Was this article helpful?