RadRunner Gids voor installatie van een upgrade LCD-display

De RadRunner is uitgerust met een led-display en geschikt voor de upgrade naar een LCD-display.

Bekijk de video en volg de onderstaande stappen om te leren hoe je de upgrade naar een LCD-display op je RadRunner installeert.

Benodigd gereedschap

LED-display verwijderen

1. Maak de fiets gereed voor onderhoud. Houd de aan/uit-knop op het display ingedrukt tot de fiets uitschakelt, verwijder de accu en druk vervolgens nogmaals even op de aan/uit-knop om de restspanning te ontladen.
    Turn off bike.png
  2. Lokaliseer de displaystekker. Verwijder de kabelkap aan de voorzijde van de fiets en volg de kabel vanaf het display naar de zilverkleurige metalen stekker.
    Trace to display.png
  3. Koppel de displaystekker los. Knip zo nodig de kabelbinders langs de displaykabel door. Draai de zilverkleurige metalen huls los en trek de stekkerhelften recht zonder ze te draaien uit elkaar.
    unplug connector.png
  4. Verwijder het display van het stuur. Verwijder de klembout van het display met een 3 mm-inbussleutel en verwijder vervolgens het display voorzichtig van het stuur.
    Remove display.png
    Tip: Bewaar het led-display als je het later weer wil monteren, of recycle het overeenkomstig de lokaal geldende voorschriften.

Ga verder naar het volgende gedeelte met de installatie-instructies voor het LCD-display.

LCD-display installeren

1. Installeer het nieuwe LCD-display. Steek de klemmen (en vulstukken) van het LCD-display over de dwarsstang. Zet het display zo dat het goed zichtbaar is voor de berijder en draai de bouten met de hand in de schroefdraad. Draai de bouten met een 3 mm-inbussleutel aan.
    Install new display.png
  2. Installeer de afstandsbediening van het LCD-display. Steek de klem van de afstandsbediening voor het LCD-display voorzichtig over de linkerkant van het stuur. Plaats de afstandsbediening zo dat de knoppen gemakkelijk door de berijder kunnen worden bediend en draai de bout met de hand in de schroefdraad. Draai de bout met een 3 mm-inbussleutel aan.
  3. Sluit de displaystekker aan. Let voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen op de stekkerhelften, schuif ze in elkaar en draai de metalen huls weer vast om de stekker te borgen.
    plug in connector.png
  4. Bevestig de kabels. Vervang de kabelbinders en knip het overtollige deel vlak boven de vergrendeling af. Monteer de kabelkap aan de voorzijde van de fiets.
    zip ties.png
  5. Plaats de accu weer en test de fiets volledig tijdens een proefrit.

Ga verder naar de volgende gedeelten om te leren hoe je het LCD-display en de afstandsbediening instelt en gebruikt, of bekijk onze video over de functies van het LCD-display HIER.

LCD-display en afstandsbediening gebruiken.

Functies van het LCD-display

Bekijk de onderstaande tabel voor wat je kunt verwachten op je LCD-display nadat het is ingeschakeld.

LCD Display dutch.pngLCD Display Screen.png

Fiets AAN of UIT zetten

Om de fiets in te schakelen: Schakel de accu in. Houd de MODE-knop op de afstandsbediening ongeveer 2 seconden ingedrukt, totdat het LCD-display inschakelt.

Om de fiets uit te schakelen: Houd de MODE-knop van de afstandsbediening op het stuur ongeveer 2 seconden ingedrukt, totdat het LCD-display uitschakelt. Schakel de accu uit.

Controleer altijd voordat je gaat rijden of de accu goed in de accuhouder is vergrendeld.

De koplamp, het achterlicht en de achtergrondverlichting van het LCD-display inschakelen

Modellen die in 2019 en daarna zijn uitgebracht, zijn uitgerust met een geïntegreerd remlicht dat gaat branden wanneer de fiets is ingeschakeld en een remhendel wordt ingeknepen. Schakel de koplamp en het achterlicht in als het zicht beperkt is.

1. Kantel de koplamp iets naar beneden. De koplamp moet de weg verlichten en het tegemoetkomend verkeer niet verblinden.
  2. Schakel de fiets in. Houd MODE even ingedrukt om de fiets in te schakelen.
  3. Druk tegelijkertijd op de pijl omhoog en de MODE-knop. Hierdoor worden de koplamp, het achterlicht, het remlicht (wanneer een remhendel wordt ingeknepen) en de achtergrondverlichting van het LCD-display geactiveerd.
    Headlight Toggle.png
  4. Knijp in een remhendel om het achterlicht te testen. Test altijd het achterlicht voordat je bij beperkt zicht gaat rijden.

Knipperstand inschakelen

In de knipperstand gaat het achterlicht knipperen zowel bij in- als uitgeschakelde koplamp.

1. Schakel de fiets in. Houd MODE even ingedrukt om de fiets in te schakelen.
  2. Druk op de knipperstandknop op het achterlicht. Druk op de rubber knop aan de linker zijde onder het achterlicht.
    Flash Mode.jpg
  3. Knijp in een remhendel om het achterlicht te testen. Wanneer een remhendel wordt ingeknepen, gaat in het achterlicht een feller remlicht ononderbroken branden. Test altijd het achterlicht voordat je bij beperkt zicht gaat rijden.

Als de knipperstand wordt ingeschakeld, terwijl de koplamp brandt, blijft het achterlicht knipperen als de koplamp wordt gedoofd. Wanneer de fiets uit- en weer ingeschakeld wordt, moet de knipperstand weer worden geactiveerd door op de knipperstandknop op het achterlicht te drukken.

In het donker fietsen is veel gevaarlijker dan overdag. Rijd alleen 's nachts als dat nodig is. Als je ervoor kiest om bij verminderd zicht te rijden, controleer dan eerst of je voldoet aan alle lokale wetgeving met betrekking tot rijden in het donker. Controleer reflectoren/verlichting en hun bevestigingen voor elke rit om er zeker van te zijn dat ze schoon, correct geïnstalleerd, werkend, zichtbaar en veilig zijn. Draag reflecterende en lichtgekleurde kleding, rijd niet te snel en gebruik waar mogelijk bekende wegen met straatverlichting tijdens het rijden 's nachts.

De fiets met de afstandsbediening en het LCD-display bedienen

Bekijk de onderstaande tabel om te zien hoe je met één druk op de knop diverse gegevens op je display kunt zien!

DUTCH LCD Buttons.png

Klik HIER voor meer informatie over de loophulp.

De loophulp mag alleen worden gebruikt als je naast de fiets loopt en beide handen aan het stuur hebt. Houd altijd ten minste één hand aan een remhendel om de motorondersteuning indien nodig snel te kunnen uitschakelen en om de controle over de fiets te behouden.

Apparaat opladen via de USB-oplaadpoort

Het LCD-display heeft een ingebouwde USB-oplaadpoort, zodat je je apparaat kunt opladen terwijl je fietst!

Opladen:

1. Schakel het LCD-display uit. Houd MODE ingedrukt tot het display uitschakelt.
  2. Sluit het apparaat met een USB-kabel aan op de oplaadpoort. Sluit een USB-kabel aan op de oplaadpoort op het display en sluit het andere uiteinde aan op je apparaat.
  3. Schakel het LCD-display in. Houd MODE ingedrukt tot het display inschakelt.

Lees voor meer informatie over de LCD-displayupgrade onze post Ken jij alle functies van je lcd-scherm? op The Scenic Route.

Als je er niet zeker van bent dat je alle stappen met succes en veilig kunt uitvoeren, raden we je aan het werk te laten uitvoeren door een gerenommeerde fietsenmaker.