Skip to main content
Rad Power Bikes - Import (Aug2023)

Hoe kunnen we je helpen?

RadRhino Step-Thru Gids voor vervangen van de kabelboom

De kabelboom van de RadRhino Step-Thru loopt door de onderbuis en verbindt de verschillende componenten met de regeleenheid. De kabelboom kan worden vervangen als dit wordt geadviseerd door Productondersteuning van Rad Power Bikes.

Volg de onderstaande stappen om de kabelboom van een RadRhino Step-Thru te vervangen.

Als je er niet zeker van bent dat je alle stappen met succes en veilig kunt uitvoeren, raden we je aan het werk te laten uitvoeren of controleren door een gerenommeerde fietsenmaker.

Benodigd gereedschap:

 • Zijkniptang
 • Platte schroevendraaier
 • Touw een twintigtal centimeters langer dan de lengte van de onderbuis
 • Isolatietape
 • Een paar kabelbinders
 • De vervangende kabelboom van Rad Power Bikes

Oude kabelboom verwijderen

 1. Maak de fiets gereed voor onderhoud. Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd MODE-knop ingedrukt om de restspanning te ontladen.
 2. Koppel de stekkers aan de voorzijde van de fiets los.
  1. Knip de kabelbinders voor bevestiging van de kabels door..
  2. Lokaliseer de zilverkleurige metalen stekker. Draai de zilverkleurige metalen huls los en trek de stekkerhelften recht zonder ze te draaien uit elkaar.
  3. Trek de beide stekkerhelften van de overige stekkers los zonder ze te draaien.
   All connectors.png
 3. Koppel de kabelboomstekker los.
  1. Maak de rubberen doorvoertules los uit de onderste en bovenste kabelopeningen in de onderbuis (hieronder weergegeven). Gebruik een platte schroevendraaier en wip de rubberen doorvoertules voorzichtig uit de buis. Pas op dat je de doorvoertule tijdens het verwijderen niet beschadigt. Knip zo nodig de kabelbinder door waarmee de kabels aan de onderkant van de onderbuis zijn bevestigd.
   Locate grommets.png
  2. Draai het stuur en duw de kabelboom in de onderbuis. Duw vanaf de voorzijde van de fiets de kabelboom voorzichtig door de bovenste opening in de onderbuis.
   Pull wiring harness.png
  3. Lokaliseer de kabelboomstekker en koppel deze los. Trek aan de onderkant van de onderbuis voorzichtig aan de kabelboom totdat de stekker uit de onderste kabelopening komt. Wees voorzichtig om te voorkomen dat de stekker losraakt terwijl deze nog in de onderbuis zit. Als de stekker uit de onderbuis is, trek dan de stekkerhelften recht zonder ze te draaien uit elkaar.
   Insert connector.png
 4. Verwijder de kabelboom uit de onderbuis.
  1. Maak het touw vast aan het uiteinde van de stekkerhelft die uit de onderste kabelopening steekt. Bind het touw (hieronder in blauw) aan het uiteinde van de kabelboomstekker en plak het bovendien met tape vast aan de kabelboom (hieronder in oranje weergegeven). Het touw wordt gebruikt om de nieuwe kabelboom door de onderbuis te trekken. Steek de stekkerhelft in de onderste kabelopening van de onderbuis.
   Insert connector.gif
  2. Verwijder de kabelboom vanaf de bovenzijde uit de onderbuis. Trek de kabelboom voorzichtig uit de bovenste kabelopening, zorg ervoor dat het touw uit beide kabelopeningen steekt en in de onderbuis achterblijft.
   Remove wiring harness (4).gif
  3. Verplaats de bovenste doorvoertule van de kabelboom naar het touw.
  4. Maak het touw los van de kabelboom. Laat het touw uit beide kabelopeningen hangen. Recycle de oude kabelboom volgens de lokale voorschriften.
   String.png
   Ga verder met het volgende gedeelte om de nieuwe kabelboom te installeren.

Nieuwe kabelboom installeren

 1. Pak de nieuwe kabelboom en leg deze zo neer dat de kant met de minste stekkers naar de achterkant van de fiets wijst.
 2. Bereid de kabelboom voor op de plaatsing.
  1. Bevestig het touw aan de nieuwe kabelboom. Bind en tape het touw dat uit de bovenste kabelopening steekt (hieronder aangegeven) aan de zijde met de enkele stekker van de nieuwe kabelboom.
   String on harness.png
  2. Steek de stekkerhelft in de bovenste kabelopening van de onderbuis. Druk de stekker door de rubberen doorvoertule van de bovenste kabelopening en duw de stekker voorzichtig in de onderbuis. Trek tegelijkertijd voorzichtig aan het touw bij de onderste kabelopening totdat de stekker uit de opening komt.
   Insert connector1.gif

   Gebruik geen gereedschap (behalve het touw en de tape) om de stekker uit de onderste kabelopening te halen. Gereedschap zoals tangen, schroevendraaiers, enz. kunnen de stekkerpennen en stekkerhuizen gemakkelijk beschadigen, vooral als ze vanaf de onderste kabelopening naar boven in de onderbuis worden gestoken.

 3. Sluit de kabelboom aan en stel de ligging af.
  1. Sluit de kabelboom aan op de regeleenheid. Maak de tape en het touw los van de stekker. Pak beide stekkerhelften en controleer of de stekker door de doorvoertule steekt. Let voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en externe pijlen) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien.
   Insert connector-1.png
  2. Steek de stekker in de onderste kabelopening van de onderbuis. Controleer nogmaals of de stekker goed en stevig is aangesloten en steek de stekker voorzichtig door de onderste kabelopening.
   Insert connector-2.png
  3. Stel de ligging van de kabelboom af vanaf de voorzijde van de fiets. Trek aan de voorzijde van de fiets voorzichtig aan de kabelboom om deze meer ruimte te geven.
   Pull wiring harness-1.png
  4. Monteer de rubberen doorvoertules. Werk de doorvoertule voorzichtig rondom in de opening totdat de doorvoertule volledig op zijn plaats zit.
   Locate grommets-1.png
 4. Sluit de stekkers aan de voorzijde van de fiets aan.
  1. Sluit de displaystekker aan. Lokaliseer de zilverkleurige metalen stekkerhelften. Let voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en de merktekens op de buitenzijde) van de stekkerhelften en schuif ze recht in elkaar zonder ze te draaien. Draai vervolgens de zilverkleurige metalen huls vast om de stekkerverbinding te borgen.
  2. Sluit de koplampstekker aan. Volg de kabel vanaf de splitsing in de kabelboom en zoek de bijpassende stekkerhelft die van de koplamp komt. Let voor de aansluitwijze op de inkepingen en pennen (en externe pijlen) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien.
  3. Sluit de overige stekkers aan. Sluit alle stekkers aan de voorzijde van de fiets aan. Zoek de stekkerhelften van de kabelboom en de bijpassende stekkerhelften van de componenten. Volg de kabel van het onderdeel naar de stekkerhelft en zorg ervoor dat de stekkerhelften op elkaar passen. Let voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en externe pijlen) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien.

   Sluit geen stekkers van de kabelboom aan als de stekkerhelften qua kleur en vorm niet bij elkaar passen. Als je dit wel doet, kan dit leiden tot onherstelbare schade aan de stekker, het onderdeel of de kabelboom.

  4. Bevestig de kabels met kabelbinders. Knip het overtollige deel van de kabelbinders af zodat ze vlak en glad zijn.
 5. Controleer of alle kabels niet in contact kunnen komen met bewegende delen.Draai het stuur naar links en rechts om er zeker van te zijn dat het vrij kan draaien en dat de kabels voldoende ruimte hebben.
 6. Plaats de accu weer en test de fiets volledig tijdens een proefrit.
 • Was this article helpful?