Skip to main content
Rad Power Bikes - Import (Aug2023)

Hoe kunnen we je helpen?

Half geïntegreerde accu V&A

De informatie in dit artikel is van toepassing op de half geïntegreerde accu die op sommige e-bikes wordt geleverd (bijv. de RadRhino 6 Plus en RadCity 5 Plus) en is bedoeld als aanvulling op de informatie in de gebruikershandleiding van deze fiets, die HIER beschikbaar is. Raadpleeg voor informatie over de niet-geïntegreerde accu's die bij de meeste andere e-bikes van Rad Power Bikes worden geleverd, de gebruikershandleiding van de betreffende fiets, die HIER, beschikbaar is of het Helpcentrum-artikel over het opladen van niet-geïntegreerde accu's HIER

Laden, bewaren en gebuiken van jouw half geïntegreerde accu

Raadpleeg je gebruikershandleiding. De laatste versie van die handleiding is altijd HIER beschikbaar.

Extra V&A

Verschil in laadindicatorniveaus

Vraag: Het laadniveau dat wordt aangegeven op mijn accu en op mijn Rad UI-display komt niet overeen. Moet ik me zorgen maken?

Antwoord:  Waarschijnlijk niet. Als de twee laadindicatoren slechts een klein verschil in oplaadniveaus laten zien (bijvoorbeeld een verschil van één lampje), wordt dat verschil waarschijnlijk veroorzaakt door afwijkende afronding naar het dichtstbijzijnde 10e percentiel. Zo'n klein verschil is geen probleem.

Als het aantal lampjes op de laadindicator op je accu en op je Rad UI-display grotere verschillen vertonen, is er mogelijk een probleem. De weergave door accu-indicatielampjes wordt berekend in de accu zelf en zou zeer betrouwbaar moeten zijn, tenzij er natuurlijk iets ongewoons in je accu gebeurt. Het Rad UI-display krijgt informatie over het laadniveau van de regeleenheid, dus als de Rad UI-display foutieve gegevens weergeeft, heb je mogelijk een verbindingsprobleem of een probleem met de regeleenheid. Controleer in dat geval de stekkeraansluitingen aan de hand van de instructies in de RadRhino 6 Plus Gids voor controleren van stekkers. Als dat je probleem niet oplost, verwijder dan de accu uit je fiets, leg hem en je oplader op een veilige plaats en neem dan contact op met Productondersteuning van Rad Power Bikes voor hulp.

Moet ik mijn accuzekering vervangen?

Vraag: Er lijkt iets mis te zijn met mijn accu. Moet ik een zekering vervangen?

Antwoord: Bij deze half geïntegreerde accu's kun je geen zekering vervangen. Gelukkig zijn deze accu's en hun opladers speciaal ontworpen om te voorkomen dat een zekering doorbrandt, dus het is uiterst onwaarschijnlijk dat je een probleem hebt dat kan worden opgelost door het vervangen van een zekering. Raadpleeg de informatie over het oplossen van problemen hier en in je gebruikershandleiding over mogelijke oorzaken voor het geconstateerde probleem.

Accu balanceren

Vraag: Moet ik mijn half geïntegreerde accu weleens balanceren?

Antwoord: Nee, je hoeft je half geïntegreerde accu niet te balanceren, tenzij Rad Power Bikes Productondersteuning dit aanbeveelt. De cellen van deze half geïntegreerde accu's blijven goed gebalanceerd onder normale gebruiksomstandigheden. Volg de instructies over gebruik, opladen en bewaren in de gebruikershandleiding en je accu zal uitstekende prestaties blijven leveren.

  • Was this article helpful?