RadRhino Gids voor vervanging van de regeleenheid

De regeleenheid vormt het "brein" van de e-bike en verbindt en regelt alle andere elektrische componenten. De regeleenheid kan vervangen worden als Rad Power Bikes Productondersteuning heeft vastgesteld dat deze beschadigd is of niet functioneert.

Volg de onderstaande stappen om de regeleenheid van je fiets te vervangen. Deze gids gebruikt een RadRhino uit 2018 als voorbeeld, maar de stappen zijn dezelfde voor de meeste RadRhino-modellen, inclusief de RadRhino Step-Thru.

Als je er niet zeker van bent dat je alle stappen met succes en veilig kunt uitvoeren, raden we je aan het werk te laten uitvoeren of controleren door een gerenommeerde fietsenmaker.

Je hebt nodig:

• Zijkniptang
  • Phillips-kruiskopschroevendraaier
  • Een paar nieuwe kabelbinders
  • Een vervangende regeleenheid van Rad Power Bikes
  1. Maak de fiets gereed voor onderhoud. Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd MODE-knop ingedrukt om de restspanning te ontladen.
  2. Lokaliseer de regeleenheid op het frame. De regeleenheid is de zwarte rechthoekige doos die op de zitbuis is gemonteerd.
  3. Koppel alle stekkers van de regeleenheid los. Knip de kabelbinders door om de stekkers bereikbaar te maken. Knip voorzichtig om beschadiging van de kabelmantel te voorkomen.
    1. Wees voorzichtig bij het bereikbaar maken en loskoppelen van de kabelboomstekker om te voorkomen dat de stekker losraakt terwijl hij nog in de onderbuis zit. Draai het stuur opzij en duw de kabelboom voorzichtig door de bovenste kabelopening in de onderbuis. Trek aan de onderkant van de onderbuis voorzichtig aan de kabelboom totdat de stekker uit de onderbuis komt. Trek beide stekkerhelften van de stekker van elkaar zonder ze te draaien.
      Access connector for error 30.gif
    2. Koppel de stekker van de PAS-sensor en de accustekker los. Lokaliseer de stekkers bij de trapas. Trek beide stekkerhelften van de stekker van elkaar zonder ze te draaien.
      Unplug PAS sensor and battery connector.gif
    3. Koppel de motorstekker los. Volg de kabel vanaf de motor in het achterwiel naar de stekker. Knip zo nodig de kabelbinders door en trek de stekkerhelften recht uit elkaar zonder ze te draaien.
      Unplug motor connector.gif
    4. Koppel de achterlichtstekker los (uitsluitend bij RadRhino-modellen van 2019 en later). Volg de kabel vanaf de achterlichtstekker naar de regeleenheid. Trek beide stekkerhelften van de stekker van elkaar zonder ze te draaien.
  4. Oude regeleenheid verwijderen. Draai de bevestigingsschroeven van de regeleenheid met een Phillips-kruiskopschroevendraaier los en verwijder ze met de beide beugels. Leg de schroeven en beugels opzij.
    Remove the controller.gif
  5. Pak de nieuwe regeleenheid in een zodanige stand dat de zijde met meerdere stekkers zich aan de onderzijde bevindt. Leid de stekkers door het open gedeelte van het frame zodat ze bereikbaar zijn voor de montage.
  6. Bevestig de regeleenheid aan het frame. Plaats de regeleenheid op de zitbuis en monteer de beugels en de vier schroeven. Draai met een Phillips-kruiskopschroevendraaier de vier schroeven telkens een slag per keer kruiselings gelijkmatig vast.
    Install the new controller.gif
  7. Sluit de kabelboomstekker, de stekker van de PAS-sensor, de accustekker, de motorstekker en de achterlichtstekker (uitsluitend bij RadRhino-modellen van 2019 en nieuwer) aan. Zoek de bijpassende stekkerhelften bij elkaar en let voor de aansluiting op de uitsparingen, pennen en pijlen op de buitenzijde. Schuif de stekkerhelften in elkaar zonder ze te draaien.
  8. Plaats de kabelboomstekker in de onderbuis. Controleer nogmaals of de kabelboomstekker goed en stevig is aangesloten en steek de stekker voorzichtig door de onderste kabelopening in de onderbuis. Draai het stuur in de rechtuitstand om de doorvoer van de kabelboom door de onderbuis te helpen.
    Insert wiring harness connector.gif
  9. Vervang de kabelbinders. Zet de kabels vast met kabelbinders en zorg ervoor dat de kabels niet in de buurt van bewegende onderdelen lopen. Knip het overtollige deel van de kabelbinders af zodat ze vlak en glad zijn.
  10. Plaats de accu weer en test de fiets volledig tijdens een proefrit.