RadMini Gids voor montage van een bagagedrager achter

De RadMini achterdrager is geschikt voor het vervoeren van bagage, de bevestiging van fietstassen en om accessoires aan de achterkant van de fiets te monteren.

Volg de onderstaande stappen om een bagagedrager op een RadMini te installeren. Deze gids gebruikt een RadMini 4 als voorbeeld, maar de stappen zijn dezelfde voor de RadMini Step-Thru.

Als je er niet zeker van bent dat je alle stappen met succes en veilig kunt uitvoeren, raden we je aan het werk te laten uitvoeren of controleren door een gerenommeerde fietsenmaker.

Tools needed:

• Een 4 mm-inbussleutel
  • Een 8 mm ring- of steeksleutel
  • Een momentsleutel met een 4 mm-inbusbit
  • Zijkniptang
  • De achterdragerset voor de RadMini van Rad Power Bikes

Opmerking: De boutkop, -vorm en -maat kunnen per model verschillen en ander gereedschap vereisen. Gebruik passend en geschikt gereedschap voor de bouten. Zorg ervoor dat het gereedschap stevig in de boutkop wordt gedrukt en draai langzaam om beschadiging te voorkomen.

De achterdrager voorbereiden op de montage

1. Maak de fiets gereed voor onderhoud. Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd MODE-knop ingedrukt om de restspanning te ontladen.
    RadMini turn off bike.gif
  2. Maak de achterlichtstekker los. Volg de kabel vanaf het achterlicht naar de stekker. Knip zo nodig de kabelbinders door om de kabel ruimte te geven en trek de stekkerhelften recht uit elkaar zonder ze te draaien.
    Unplug taillight.gif
  3. Knip voorzichtig de kabelbinders los waarmee de kabel aan de kabelgeleiders op de staande achtervork is bevestigd. Laat de kabel voorlopig uit de weg hangen.
    Free cable.gif
  4. Verwijder de bevestigingsbeugel van het achterlicht. Use a 4 mm Allen wrench to remove both bolts. Gebruik een 4 mm-inbussleutel om beide bouten te verwijderen. Druk de sleutel volledig in de boutkop en draai langzaam om beschadiging van de boutkop te voorkomen. Leg het achterlicht en de beugel opzij. Recycle het bevestigingsmateriaal overeenkomstig de lokaal geldende voorschriften.
    Remove taillight.gif
  5. Verwijder het achterlicht van de bevestigingsbeugel. Gebruik een 8 mm-steeksleutel om de borgmoeren en ringen te verwijderen. Houd het achterlicht, de borgmoeren en de ringen onder handbereik; ze worden gebruikt om het achterlicht op de ingebouwde steun van de bagagedrager te monteren. Bewaar de oude beugel voor later gebruik of recycle deze overeenkomstig de lokaal geldende voorschriften.
    Remove bracket.gif
  6. Monteer het achterlicht op de achterdrager. Pak de achterdrager, het achterlicht en het bevestigingsmateriaal voor het achterlicht dat eerder opzij is gelegd.
    1. Plaats het achterlicht op de voorbereide steun van de achterdrager.
      Taillight position.gif
    2. Monteer het bevestigingsmateriaal van het achterlicht. Monteer aan de achterzijde van de steun, de ringen en de borgmoeren op de schroefdraadeinden van het achterlicht. Monteer de borgmoeren met de hand en gebruik vervolgens een 8 mm-sleutel om de borgmoeren stevig vast te draaien.
      Install hardware (2).gif
      Ga verder met het volgende gedeelte om de bagagedrager op de fiets te monteren.

Achterdrager monteren

1. Pak de vier bevestigingsbouten van de achterdrager, twee sluitringen en twee borgmoeren die in de set zijn meegeleverd. Twee bouten zijn iets dikker en worden gebruikt om de onderste punten van de achterdrager aan de achtervork te bevestigen.
    Thicker bolts.gif
  2. Plaats de achterdrager met de onderste montagegaten aan de buitenzijde van de steunen op de achtervork en de bovenste gaten aan de binnenkant van de bovenste bevestigingspunten op het frame Stel het spatbord indien nodig met de hand af.
    Rack position.gif
  3. Bevestig de onderste bevestigingspunten van de achterdrager door de twee dikkere bouten handvast aan te draaien.
    1. Draai met de hand de bout door het bevestigingsgat van de achterdrager tot halverwege in de steun op de achtervork. Gebruik zo nodig een 4 mm-inbussleutel om de bout tot halverwege aan te draaien. Druk de sleutel volledig in de boutkop en draai langzaam om beschadiging van de boutkop te voorkomen.

Door de bout slechts gedeeltelijk vast te draaien wordt het makkelijker om de andere drie bevestigingspunten uit te lijnen en de bouten te monteren. Een geringe weerstand is normaal, maar neem de tijd en zorg ervoor dat je de bouten niet scheef indraait of de schroefdraad in het frame beschadigt.

Seatstay bolts.gif
    2. Monteer ook de tweede iets dikkere bout aan de andere zijde van de achtervork. Draai ook deze bout nog niet definitief vast.
  4. Bevestig de bovenste bevestigingspunten van de achterdrager door de twee resterende bouten handvast aan te draaien.
    1. Zet de bevestigingsgaten van de achterdrager voor de ogen op het fietsframe en monteer de bouten. Carefully thread a bolt partway through the rear rack mounting hole and into the frame mounting point. If needed, use a 4 mm Allen wrench to help install the bolt partway. Press the tool into the bolt head fully and turn the bolt slowly to prevent damaging the bolt head.

Door de bout slechts gedeeltelijk vast te draaien wordt het makkelijker om de andere drie bevestigingspunten uit te lijnen en de bouten te monteren. Een geringe weerstand is normaal, maar neem de tijd en zorg ervoor dat je de bouten niet scheef indraait of de schroefdraad in het frame beschadigt.

Upper bolts.gif
    2. Monteer ook de laatste bout. Draai ook deze bout nog niet definitief vast.
    3. Houd de achterdrager gecentreerd ten opzichte van het bevestigingspunt, en draai tegelijkertijd met een 4 mm-inbussleutel elk van de bovenste bouten afwisselend ongeveer drie volledige slagen gelijkmatig aan.
  5. Draai alle vier bevestigingsbouten definitief vast.
    1. Draai de onderste bouten definitief vast. Draai de onderste bevestigingsbouten met een 4 mm-inbussleutel definitief vast. Monteer een ring en een borgmoer op elk bouteinde. Draai met een 8 mm-steeksleutel de borgmoer vast en houd daarbij de bout met een 4 mm-inbussleutel tegen.
      Lower bolts.gif
    2. Draai de bovenste en onderste bevestigingsbouten vast tot 7 Nm.
  6. Sluit de stekker van het achterlicht aan.
    1. Leid de achterlichtkabel langs de buitenzijde van de derailleurbeschermbeugel.
      Route cable.gif
    2. Sluit de stekker van het achterlicht aan. Let voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en externe pijlen) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien. Gebruik zo nodig de verlengkabel voor het achterlicht.
      Plug in the connector.gif
  7. Bevestig de kabel met kabelbinders aan de kabelgeleiders op de achterdrager en zorg dat de kabel niet nabij bewegende delen ligt. Bevestig de kabel strak genoeg om contact met de spaken van het achterwiel te voorkomen, maar niet zo strak dat de kabel kan worden beschadigd door overbelasting. Knip het overtollige deel van de kabelbinders af zodat ze vlak en glad zijn.
    Zip tie.gif
  8. Plaats de accu weer en test de fiets volledig tijdens een proefrit.