Skip to main content
Rad Power Bikes - Import (Aug2023)

Hoe kunnen we je helpen?

Onderdelen van de RadWagon 4-banden controleren en vervangen

van de RadWagon 4-wielen, het inspecteren van de bandcomponenten, het indien nodig vervangen van die componenten, het vervangen van de wielen en het testen van de RadWagon 4 voordat je er weer op gaat fietsen. 

Het verwijderen van de wielen en banden van een fiets, het vervangen van bandcomponenten en het correct en veilig opnieuw monteren van deze componenten vereist geavanceerde technische vaardigheden en speciaal gereedschap. Je moet bij twijfel deze werkzaamheden door een professionele fietsenmaker laten uitvoeren. Als je over de vaardigheden en het gereedschap beschikt om het zelf te doen, is het advies toch om je werk te laten controleren door een professionele fietsenmaker. Als de werkzaamheden niet correct worden uitgevoerd, kunnen defecte onderdelen, ernstig of fataal letsel tot gevolg hebben.

Ongeacht het type band dat op een e-bike van Rad Power Bikes is gemonteerd, als je vermoedt dat er om welke reden dan ook iets mis is met je banden, zoals scheuren, uitstulpingen of kale plekken, rijd dan niet met je fiets. Neem contact op met een Rad Power Bikes-servicecentrum of een lokale fietsenwinkel bij jou in de buurt en laat een professional je banden inspecteren. Als je denkt dat je banden een fabricagefout vertonen, neem dan contact met ons op via eu-info@radpowerbikes.com

Fase 1: Wielen van de RadWagon 4 verwijderen

Raadpleeg de volgende bronnen voor het verwijderen van het voor- en achterwiel bij een RadWagon 4.

Voorwiel met snelspanhendel verwijderen en monteren

Achterwiel bij een e-bike met versnellingen verwijderen en monteren

Als je een afspraak hebt met een door Rad geautoriseerde servicepartner (RASP), ga dan verder door de twee wielen die je zojuist van je fiets hebt verwijderd naar je plaatselijke monteur te brengen, samen met je RadWagon 4-reparatieset. De stappen in fase 2 worden uitgevoerd door de monteur.

Fase 2: Banden en bijbehorende onderdelen verwijderen, inspecteren en vervangen

Raadpleeg de volgende bron om de buiten- en binnenbanden van de velg te verwijderen, indien nodig het velglint te vervangen en vervolgens de binnen- en buitenbanden te monteren.

Banden en bijbehorende onderdelen verwijderen, inspecteren en vervangen

Voer na uw serviceafspraak de stappen van fase 3. uit om de voor- en achterwielen van je fiets weer te monteren.

Fase 3: Monteer de wielen weer en test de e-bike volledig tijdens een proefrit

Raadpleeg de volgende bronnen om de voor- en achterwielen weer te installeren op een RadWagon 4 en maak vervolgens een proefrit om de werking van de onderdelen te controleren.

Voorwiel met snelspanhendel verwijderen en monteren

Achterwiel bij een e-bike met versnellingen verwijderen en monteren

  • Was this article helpful?