Skip to main content
Rad Power Bikes - Import (Aug2023)

Hoe kunnen we je helpen?

Gids voor afstellen van voorvorkvering

De meeste e-bikes van Rad Power Bikes hebben een geveerde voorvork, die is uitgerust met afstel- en blokkeermechanismen aan de bovenkant van de vork. Dankzij de bedieningsknoppen voor blokkering en voorspanning kunnen berijders het "rijgevoel" kiezen dat ze het prettigst vinden.

  • De vorkblokkering blokkeert de vering in de voorvork, waardoor de trapbeweging tijdens het fietsen een hoger rendement haalt en het rijgedrag van de fiets voorspelbaarder wordt bij rijden over onverharde paden of met zware bagage. Sommige van onze op ladingvervoer gerichte e-bikes zijn uitgerust met een vaste voorvork om de stabiliteit te verbeteren en een voorspelbaar rijgedrag te garanderen bij het vervoeren van lading.
  • De verstelbare voorspanning maakt meer veerweg van de verende voorvork mogelijk, waardoor de vorkvering soepeler wordt en rijden op een ongelijk wegdek of onverharde paden soepeler en comfortabeler aanvoelt.
    RadRhino-Susension-Fork-Adjust-Guide.png
    RadRhino blokkering (1) en voorspanning (2)

Bekijk de video en volg de onderstaande stappen om te leren hoe je de afstelling van de voorvorkvering op je fiets aanpast.

Klik op een kopje hieronder voor meer informatie over de afstelknoppen op de voorvork en hoe je de vork op je fiets kunt afstellen.

Blokkeerknop

Opstelling

De blokkeerknop bevindt zich bovenop de rechter vorkpoot (1, aan de rechter kant wanneer je op je fiets zit).

Doel

Met deze knop kan de vork worden geblokkeerd, zodat deze niet kan veren.

De vork blokkeren

Draai op de RadRhino, RadRhino Step-Thru en RadMini de knop tegen de klok in tot tegen de aanslag.

RadRhino/RadMini blokkeerknop
IMG_2208.jpg

Afstelknop voorspanning

Opstelling

De afstelknop voor de voorspanning bevindt zich op de linker vorkpoot (2, aan de linker kant van de berijder).

Doel

Gebruik de afstelknop voor de voorspanning om de stugheid van de vering in de vork te selecteren - mits deze niet is vergrendeld in de blokkeerstand.

Voorspanning afstellen

  1. Controleer of de blokkeerknop in de onvergrendelde stand staat.
  2. Draai de afstelknop voor de voorspanning rechtsom naar "+" voor stuggere vering (meer veerweerstand) of linksom naar "-" voor soepelere vering (minder veerweerstand).

RadRhino/RadMini afstelling voorspanning
IMG_2211.jpg

Als je er niet zeker van bent dat je alle stappen met succes en veilig kunt uitvoeren, raden we je aan het werk te laten uitvoeren door een gerenommeerde fietsenmaker.

  • Was this article helpful?