Veelgestelde vragen

Hieronder staat een lijst met de meest voorkomende vragen van klanten. Kun je niet vinden wat je zoekt? Neem rechtstreeks contact met ons op!

Fietsen & Eigenschappen

Moet mijn fiets na aflevering worden afgesteld?

We doen veel om een fiets zo goed mogelijk rijklaar af te leveren. Zoals bij elke fiets kunnen bevestigingen door de verzending en na verloop van tijd bij normaal gebruik lostrillen. Door regelmatige controles en afstellingen, ook nadat de fiets in elkaar is gezet, houd je je fiets in topconditie, zodat hij klaar is voor elke rit! Raadpleeg de gebruikershandleiding van je fiets om te zien met welk aanhaalmoment bouten en moeren moeten worden vastgedraaid om je fiets veilig en betrouwbaar te houden.

We raden ook aan om binnen de eerste 80-160 km een servicebeurt te laten uitvoeren door een gerenommeerde fietsenmaker. Een servicebeurt die de meest voorkomende afstellingen (zoals van remmen, spaken, derailleur en banden) omvat, is een uitstekende methode om je fiets in topconditie te houden!

Waar kan ik alle e-bikemodellen vergelijken?

Neem een kijkje op de pagina Elektrische Fietsen om ons huidige assortiment e-bikes te zien, of probeer onze keuzehulp  Vergelijk E-Bikes om de specifieke kenmerken te leren kennen van elke Rad-fiets!

Klik hier om ons artikel te lezen over hoe je een e-bike kunt kiezen die het beste bij je past!

Kan ik een proefrit maken?

Ja! Ga naar de pagina Proefrit aanvragen om het uitgebreide netwerk van verhuur- en proefritlocaties te bekijken en om te zien of je je binnen het servicegebied "Mobiele testritten aan huis" bevindt.

Waar vind ik informatie over de motoren die in de fietsen worden gemonteerd?

Lees het artikel HIER om alles over onze motoren te leren.

Hebben de e-bikes van Rad Power Bikes versnellingen?

Al onze fietsen, behalve de RadMission en de RadRunner, zijn uitgerust met een Shimano-versnellingssysteem met 7 versnellingen en een duimversteller.

Bekijk ons artikel HIER voor meer informatie over het versnellingensysteem dat Rad Power Bikes gebruikt en hoe het jouw e-bike tot een Rad maakt.

Hoe laad ik de accu op?

Raadpleeg onze Accu-oplaadgids voor de stappen om de accu op te laden.

Vereisen e-bikes onderhoud?

Alle fietsen (inclusief e-bikes) hebben na verloop van tijd onderhoud nodig om de fiets veilig en betrouwbaar te houden. Bekijk ons artikel HIER voor meer informatie over onderhoud, reiniging en afstellingen van onze Rad-fietsen!

Welke maat fiets heb ik nodig?

Raadpleeg onze Fietsmaatgids om je te helpen een fiets te vinden die het beste bij je past.

Kan ik bagage of passagiers op mijn fiets vervoeren?

Ja! Elk model is ontworpen met het oog op het vervoeren van bagage. Klik HIER voor informatie over jouw model.

Waar kan ik het framenummer op mijn fiets vinden?

Het framenummer is ingeslagen in het metalen frame ofwel aan de voorkant van de fiets onder het RAD-embleem of aan de onderzijde van de bracketpot. Het staat ook op de buitenkant van de doos waarin je fiets is verpakt.

Kun je een e-bike gebruiken bij koud weer, regen of op heuvels?

Ja! Klik HIER voor meer informatie over het rijden op onze e-bikes onder verschillende weersomstandigheden of op heuvelachtig terrein.

Onderdelen & Accessoires

Verkoopt Rad Power Bikes accessoires of reserveonderdelen?

Ja! Klik HIER voor meer informatie.

Kan ik mijn fiets persoonlijker maken door onderdelen toe te voegen of te verwijderen?

Klik HIER voor meer informatie over het aanpassen van je fiets.

Betaling & Verzending

Welke betalingsmethoden accepteren jullie en bieden jullie financiering aan?

Klik hier voor meer informatie over geaccepteerde betalingsmethoden en financieringsmogelijkheden.

Waar kan ik verzendinformatie vinden?

Bekijk onze pagina met Verzendgegevens voor meer informatie, inclusief details over internationale verzending, je fiets volledig laten afmonteren en meer!

Over ons

Hoe kan ik updates krijgen over nieuwe productintroducties van Rad Power Bikes?

We werken altijd hard om nieuwe technologieën te ontwikkelen om de beste e-bikes op de markt te brengen.

Meld je aan voor onze e-mailnieuwsbrief onderaan op onze startpagina voor het laatste nieuws over Rad-introducties, of volg ons op Instagram en  Facebook!

Houden jullie verkoopacties of bieden jullie kortingen aan?

We zijn klantgerichte onderneming die als doelstelling heeft hoogwaardige fietsen te leveren altijd tegen een uitnodigende, scherpe prijs.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief onderaan onze  startpagina om het laatste nieuws over actuele aanbiedingen of kortingen te ontvangen. Verkoopacties worden ook aangekondigd op onze pagina's op Instagram en Facebook.

Wat is jullie retourbeleid en geven jullie garantie?

Retouren

We hopen dat je net zoveel van onze producten houdt als wij, maar als blijkt dat je een artikel moet retourneren, klik dan HIER om een retourzending aan te vragen.

Garantie

Wij geloven dat onze e-bikes de beste op de markt zijn en ons garantiebeleid is erop gericht dit te ondersteunen. Bekijk hieronder onze garantievoorwaarden.

Europese garantie

Algemeen

Hoe maak ik een account aan of controleer ik een bestelling?

Met een klantaccount kunnen huidige klanten hun eerdere bestellingen bekijken. Je kunt een account aanmaken voor- of nadat je een fiets hebt gekocht. Klik hier om te zien hoe je een account aanmaakt, een wachtwoord opnieuw instelt en meer

Kan ik een gebruikte e-bike verkopen of kopen?

Klik HIER voor informatie over het verkopen of kopen van een gebruikte e-bike.

Raadpleeg ons Helpcenter voor onze verzameling montage-, onderhouds- en reparatiehandleidingen.