Gids voor montage van het Thule Yepp Maxi kinderzitje

Met het Thule Yepp Maxi kinderzitje kun je je kind meenemen voor nog meer fietsplezier!

Opmerking: Je moet een achterdrager op je fiets geïnstalleerd hebben voordat je een kinderzitje kunt monteren. Het Thule Yepp Maxi kinderzitje is niet geschikt voor de RadMini of de RadMission, zelfs niet als je daarop een achterdrager geïnstalleerd hebt.

Als je er niet zeker van bent dat je alle stappen met succes en veilig kunt uitvoeren, raden we je aan het werk te laten uitvoeren door een gerenommeerde fietsenmaker.

1. Maak de fiets gereed voor onderhoud Zet de fiets op de standaard. Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd de MODE (of aan/uit knop) ingedrukt om hem volledig te ontladen.
  2. Kijk waar de installatievensters aan de bovenkant van de bagagedrager zitten. Dit is waar je het Thule Yepp Maxi kinderzitje gaaat installeren. Als je een houten laadplank op de bagagedrager geïnstalleerd hebt, moet je deze eerst verwijderen voordat je het kinderzitje kunt installeren.
    yepp_seat_window (1).gif

Als je een kinderzitje gebruikt, monteer dit dat zo veel mogelijk naar voren, want zo houd je het gewicht zo veel mogelijk bij het midden van de fiets. Over het achterste 1/3 deel van de bagagedrager mag niet meer dan 18 kg verdeeld worden.

1. Volg de stappen zoals HIER beschreven in de handleiding van het Thule Yepp Maxi kinderzitje en bekijk de installatievideoHIER om het accessoire te monteren

Controleer voor elke rit of het Thule Yepp Maxi kinderzetje goed en veilig op de fiets bevestigd is.

1. Bevestig na de montage van het Thule Yepp Maxi kinderzitje de accu en test de fiets volledig voor je er weer op gaat fietsen. Veel plezier met je Rad e-bike!

Kijk altijd goed of er geen riempjes van het kinderzitje, kleding of bagagedelen loshangen die verstrikt kunnen raken in de wielen of andere draaiende onderdelen. Houd de fiets goed vast terwijl je bagage op de drager laadt of passagiers achterop zet. Zorg ervoor dat kinderen goed in het stoeltje zitten en dat de riempjes goed bevestigd zijn voordat je gaat fietsen.

Raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer informatie over hoe je veilig met kinderen achterop fietst en lees HIER ons artikel over het vervoeren van bagage en de maximale laadcapaciteit voor jouw fietsmodel.

Klik HIER om de instructies voor veiligheid en productonderhoud van Thule te lezen.

Overschrijd nooit het laadvermogen van de bagagedrager. Laat passagiers niet zijwaarts of achterwaarts op de bagagedrager zitten. Door het grotere gewicht van de passagier(s) heb je meer tijd nodig om te remmen; houd daar rekening mee tijdens het fietsen. Zorg ervoor dat de voor- en achterremmen goed zijn afgesteld en onderhouden.