Skip to main content
Rad Power Bikes - Import (Aug2023)

Hoe kunnen we je helpen?

Probleemoplossing voor een fiets die niet inschakelt

In het onwaarschijnlijke geval dat je fiets niet inschakelt, helpt deze gids het probleem op te lossen, zodat je zo snel mogelijk weer op je Rad kunt rijden!

Deze gids gebruikt een RadCity Step-Thru uit 2019 als voorbeeld, maar de stappen zijn voor de meeste modellen dezelfde.

Eventueel benodigd gereedschap:

 • Zijkniptang
 • Platte schroevendraaier
 • Een paar nieuwe kabelbinders

Klik op de onderstaande kop om te beginnen met het oplossen van het probleem.

Accu testen

Een onvoldoende geladen accu of een losse accu-aansluiting kan ervoor zorgen dat de fiets niet wordt ingeschakeld wanneer je op MODE of de aan/uit-knop drukt. Volg de onderstaande stappen om te controleren of de accu opgeladen en correct geïnstalleerd is.

 1. Controleer het laadniveau van de accu. Gebruik de sleutel om de accu in te schakelen terwijl de accu op de fiets is geïnstalleerd.
 2. Houd de statusknop naast de leds ingedrukt. De leds van de accumeter gaan branden. Hoe hoger het aantal groene leds dat brandt, des te hoger de acculading is.

  De accusleutel moet op de on-stand staan om de leds te laten branden als de statusknop wordt ingedrukt.

  Battery gauge button.jpg Battery gauge lit up.jpg
 3. Laad de accu op als de meter aangeeft dat de accu leeg of bijna leeg is. Volg de stappen HIER voor informatie over het opladen van de accu.

  Als de accu correct is aangesloten op de oplader maar niet opgeladen wordt, volg dan de stappen HIER om de 5A-accuzekering te controleren. 
 4. Als de accu volledig opgeladen is, installeer dan de accu weer en probeer de fiets in te schakelen.

  Als de fiets niet inschakelt, volg dan de onderstaande stappen om de accucontacten te controleren.
 5. Verwijder de accu en ontlaad de restspanning. Begin bij een uitgeschakelde fiets, verwijder de accu en houd MODE of de aan/uit-knop ingedrukt om de restspanning te ontladen.
  Power off bike.png
 6. Controleer de elektrische contacten op de accu en in de accuhouder. Neem contact op met de productondersteuning van Rad Power Bikes als je vuil, schade of vocht ziet. 
  Battery and mounting tray - marked1.png
 7. Als de contacten er normaal uitzien, installeer dan de accu weer en gebruik de sleutel om de accu in te schakelen.
  Turn on bike.gif
 8. Schakel de fiets in. Houd de MODE- of de aan/uit-knop even ingedrukt om de fiets in te schakelen. Als de fiets wordt ingeschakeld en het display een foutbericht weergeeft, typ het foutbericht dan in de zoekbalk van het Helpcentrum in om een gids voor probleemoplossing te vinden. Volg de stappen in het volgende gedeelte als de fiets niet inschakelt.
 9. Als de fiets inschakelt, test dan de fiets volledig tijdens een proefrit!

Stekkers controleren

Als een stekkerverbinding op de fiets los zit, kan dit ervoor zorgen dat de fiets niet wordt ingeschakeld. Volg de onderstaande stappen om elke stekker te controleren.

 1. Verwijder de accu en ontlaad de restspanning. Begin bij een uitgeschakelde fiets, verwijder de accu en houd MODE of de aan/uit-knop ingedrukt om de restspanning te ontladen.
  Power off bike-1.png
 2. Controleer de displaystekker. 
  1. Lokaliseer de stekker. Volg de kabel van het display naar de zilverkleurige metalen stekker aan de voorkant van de fiets.
   display connector - marked.png
  2. Koppel de stekker los, controleer de stekker en sluit hem weer aan. Knip de kabelbinders door om de stekker bereikbaar te maken. Draai de zilverkleurige metalen huls los en trek de stekkerhelften recht zonder te draaien uit elkaar. Controleer de binnenzijde en als de stekker er goed uitziet, let dan voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder te draaien. Draai de metalen huls weer vast om de stekker te borgen.
   Display connector.gif
  3. Plaats de accu en probeer de fiets in te schakelen. Als de fiets niet inschakelt, volg dan de onderstaande stappen om de accustekker te controleren.
 3. Controleer de accustekker.
  1. Verwijder de accu en ontlaad de restspanning. Begin bij een uitgeschakelde fiets, verwijder de accu en houd MODE- of de aan/uit-knop ingedrukt om de restspanning te ontladen.
  2. Zoek de accustekker. De accustekker is de grote stekkerverbinding nabij de trapas. De connector is aan één kant plat en van binnen zwart met twee grote pennen.
   Unplug battery connector.png
  3. Koppel de stekker los, controleer de stekker en sluit hem weer aan. Knip de kabelbinders door om de stekker bereikbaar te maken. Trek de stekker aan beide stekkerhelften los zonder te draaien. Controleer de binnenzijde en als de stekker er goed uitziet, let dan voor de aansluitwijze op de inkeping, pennen en de platte buitenzijde op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder te draaien.
   qnxMXf5w.png
  4. Plaats de accu en probeer de fiets in te schakelen. Als de fiets niet inschakelt, volg dan de onderstaande stappen om de kabelboomstekker te controleren.
 4. Controleer de kabelboomstekker.
  1. Verwijder de accu en ontlaad de restspanning. Begin bij een uitgeschakelde fiets, verwijder de accu en houd MODE- of de aan/uit-knop ingedrukt om de restspanning te ontladen.
  2. Lokaliseer de kabelboomstekker. De kabelboom loopt van de grote stekker aan de voorkant van het stuur, door of langs de onderbuis, naar de trapas. In enkele gevallen bevindt de stekker zich in de onderbuis. Als de kabelboomstekker zich in de onderbuis bevindt, volg je de onderstaande stappen om toegang te krijgen tot de stekker en deze te controleren.
  3. Draai het stuur. Duw de kabelboom (de dikste kabel bij het stuur) in de bovenste kabelopening om de kabel ruimte te geven.
   feed cable.gif
  4. Maak de rubberen doorvoertule los. Knip zo nodig de kabelbinders voorzichtig door en gebruik een platte schroevendraaier om de rubberen doorvoertule uit de onderste kabelopening van de onderbuis los te maken.
   remove grommet.gif
  5. Duw de kabel aan de bovenkant van de onderbuis voorzichtig door de onderbuis. Trek bij de onderste kabelopening voorzichtig aan de kabelboom totdat de stekker uit de onderbuis komt.
   access connector.gif
  6. Koppel de stekker los, controleer de stekker en sluit hem weer aan. Trek de stekker aan beide stekkerhelften recht los zonder te draaien. Controleer de binnenzijde en als de stekker er goed uitziet, let dan voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en externe pijlen) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder te draaien.
   check the connector.gif
  7. Steek de connector terug in de onderbuis via de onderste kabelopening. Controleer nogmaals of de stekker goed is aangesloten en steek deze terug in de onderbuis. Monteer de rubberen doorvoertule in de kabelopening.
  8. Draai het stuur zodat het voorwiel in de rechtuitstand staat om de kabelboom vanuit de onderbuis omhoog te trekken.
  9. Plaats de accu en probeer de fiets in te schakelen. Als de fiets niet inschakelt na het testen van de accu en het controleren van de stekkers, volg dan de stappen HIER om de 40A-accuzekering te controleren.
 5. Vervang de verwijderde kabelbinders, zodat de kabels niet in de buurt van bewegende onderdelen liggen. Knip het overtollige deel van de kabelbinders vlak boven de vergrendeling af.
 6. Test de fiets volledig tijdens een proefrit.

Als je er niet zeker van bent dat je alle stappen met succes en veilig kunt uitvoeren, raden we je aan het werk te laten uitvoeren door een gerenommeerde fietsenmaker.

 • Was this article helpful?