RadMission Communicatiefout Gids voor probleemoplossing

Als je RadMission niet inschakelt of als de lampjes op het led-display voor het trapondersteuningsniveau allemaal knipperen, zoals hieronder weergegeven, kun je het probleem oplossen door de verbinding met de elektrische componenten van de fiets te resetten.

Deze procedure helpt de verbinding met de elektrische componenten van de fiets te resetten. Het is belangrijk om alle stekkers te controleren, zelfs als ze goed aangesloten en in goede staat lijken te zijn.

LED error code.gif

Als je er niet zeker van bent dat je alle stappen met succes en veilig kunt uitvoeren, raden we je aan het werk te laten uitvoeren of controleren door een gerenommeerde fietsenmaker.

Benodigd gereedschap:

• Zijkniptang
  • Camera
  • Kabelbinders
  • Een tafel, muur of een vriend om de fiets tegen te houden, of houten blokken (om het display te beschermen wanneer de fiets ondersteboven staat)

Steek geen gereedschap in de stekkers, gebruik geen metalen gereedschap op de inwendige stekkerpennen en probeer geen verbogen stekkerbussen te richten. Dit kan leiden tot onherstelbare schade aan het onderdeel en ernstig of fataal letsel tot gevolg hebben.

De procedure voor het controleren van de onderstaande stekkers bestaat uit het loskoppelen van de stekker, het inspecteren van de binnenkant op schade, het aansluiten van de stekker en het inschakelen van de fiets om te controleren of de fout blijft optreden terwijl de stekker is aangesloten.

Klik op het onderstaande kopje om te beginnen met het oplossen van het probleem.

Stekker van accuhouder

1. Maak de fiets gereed voor onderhoud. Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd de aan/uit knop ingedrukt om de restspanning te ontladen.
  2. Zet de fiets stevig neer. Gebruik een tafel of muur of laat een vriend de fiets tegenhouden of zet de fiets voorzichtig ondersteboven, waarbij de handvatten op blokken moeten steunen om het display te beschermen.
    Flip the bike.jpg
  3. Controleer de elektrische contacten op de accu en in de accuhouder. Controleer de aansluitcontacten visueel op vuil, beschadiging en vocht.
    Battery terminal contacts.png
    Battery terminal contacts check.png

Als de aansluitcontacten beschadigd zijn of vochtsporen vertonen, probeer dan niet de beschadiging te herstellen of de contacten te reinigen. Maak een foto en neem contact met ons op voor meer hulp.

Als de aansluitcontacten in goede staat verkeren, ga dan verder met de probleemoplossing.

4. Koppel de accuhouderstekker los. Volg de kabel die uit de onderkant van de accuhouder komt tot de stekker. Knip zo nodig de kabelbinders door voor een betere bereikbaarheid en trek de stekkerhelften recht uit elkaar zonder ze te draaien.
    Battery connector.png
  5. Controleer de binnenzijde van de stekker op vuil, beschadiging en vocht.

Als de stekker inwendig nat, vuil of beschadigd is, , maak dan een foto en neem contact met ons op voor meer hulp. Probeer niet om gebroken of verbogen stekkerpennen te repareren of de binnenkant van de stekker te reinigen.

Als de stekker er normaal uitziet, ga dan verder met de probleemoplossing.

6. Sluit de stekker aan. Let voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en externe markering) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien. Vervang alle doorgeknipte kabelbinders en knip ze af zodat ze vlak en glad zijn.
  7. Plaats de accu weer en schakel de fiets in om te controleren of het probleem is verholpen.

Als de fout is verholpen,, was de stekker waarschijnlijk los, waardoor de fout werd veroorzaakt. Test de fiets volledig tijdens een proefrit.

Als de fout blijft optreden, , schakel dan de fiets uit, verwijder de accu, ontlaad de restspanning en ga dan verder met de probleemoplossing.

Displaystekker

1. Lokaliseer de displaystekker en koppel deze los. Volg de kabel vanaf het onderdeel naar de stekker. Knip de kabelbinders door voor een betere bereikbaarheid. Draai de zilverkleurige metalen huls los en trek de stekkerhelften recht zonder ze te draaien uit elkaar.
  2. Controleer de binnenzijde van de stekker op vuil, beschadiging en vocht.

Als de stekker inwendig nat, vuil of beschadigd is,, maak dan een foto en neem contact met ons op voor meer hulp. Probeer niet om gebroken of verbogen stekkerpennen te repareren of de binnenkant van de stekker te reinigen.

Als de stekker er normaal uitziet, ga dan verder met de probleemoplossing.

3. Sluit de stekker aan. Let voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en externe markering) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien. Draai de metalen huls weer vast om de stekker te borgen. Vervang alle doorgeknipte kabelbinders en knip ze af zodat ze vlak en glad zijn.
  4. Plaats de accu weer en schakel de fiets in om te controleren of het probleem is verholpen.

Als de fout is verholpen,, was de stekker waarschijnlijk los, waardoor de fout werd veroorzaakt. Test de fiets volledig tijdens een proefrit.

Als de fout blijft optreden, schakel dan de fiets uit, verwijder de accu, ontlaad de restspanning en ga dan verder met de probleemoplossing.

Kabelboomstekker

1. Lokaliseer de kabelboomstekker en koppel deze los. Volg de kabel vanaf het onderdeel naar de stekker. Knip de kabelbinders door voor een betere bereikbaarheid en trek de stekkerhelften uit elkaar zonder ze te draaien.
    Wiring harness.png
  2. Controleer de binnenzijde van de stekker op vuil, beschadiging en vocht

Als de stekker inwendig nat, vuil of beschadigd is, , maak dan een foto en neem contact met ons op voor meer hulp. Probeer niet om gebroken of verbogen stekkerpennen te repareren of de binnenkant van de stekker te reinigen.

Als de stekker er normaal uitziet,, ga dan verder met de probleemoplossing.

3. Sluit de stekker aan. Let voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en externe markering) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien. Draai de metalen huls weer vast om de stekker te borgen. Vervang alle doorgeknipte kabelbinders en knip ze af zodat ze vlak en glad zijn.
  4. Plaats de accu weer en schakel de fiets in om te controleren of het probleem is verholpen.

Als de fout is verholpen, was de stekker waarschijnlijk los, waardoor de fout werd veroorzaakt. Test de fiets volledig tijdens een proefrit.

Als de fout blijft optreden,, schakel dan de fiets uit, verwijder de accu, ontlaad de restspanning en ga dan verder met de probleemoplossing.

Als de fout blijft optreden, ga dan door met de probleemoplossing om het onderdeel te vinden dat de fout veroorzaakt. De procedure voor het controleren van de onderstaande stekkers bestaat uit het loskoppelen van de stekker en het inschakelen van de fiets om te controleren of de fout blijft optreden, terwijl de stekker nog steeds is losgekoppeld..

Klik op het onderstaande kopje om te beginnen met het oplossen van het probleem.

Motorstekker

1. Koppel de motorstekker los die bij de achtervork aan de linker zijde van de fiets is geplaatst. Volg de kabel vanaf het onderdeel naar de stekker. Voorkom dat de remschijf wordt aangeraakt, knip de kabelbinders door voor een betere bereikbaarheid en trek de stekkerhelften recht uit elkaar zonder ze te draaien.
  2. Controleer de binnenzijde van de stekker op vuil, beschadiging en vocht.

Als de stekker inwendig nat, vuil of beschadigd is,, maak dan een foto en neem contact met ons op voor meer hulp. Probeer niet om gebroken of verbogen stekkerpennen te repareren of de binnenkant van de stekker te reinigen.

Als de stekker er normaal uitziet, ga dan verder met de probleemoplossing.

3. Controleer of de fout blijft optreden, terwijl de stekker losgekoppeld is. Houd de stekker losgekoppeld. Plaats de accu weer en schakel de fiets in om te controleren of het probleem blijft optreden.

Als de fout is verholpen, heeft dit onderdeel waarschijnlijk de fout veroorzaakt en moet het mogelijk worden vervangen. Maak een foto en neem contact met ons op voor meer hulp.

Als de fout blijft optreden, schakel dan de fiets uit, verwijder de accu, ontlaad de restspanning en ga dan verder met de probleemoplossing.

4. Sluit de stekker aan. Let voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en externe markering) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien. Vervang alle doorgeknipte kabelbinders en knip ze af zodat ze vlak en glad zijn.
    Motor connector.png
  5. Plaats de accu weer en schakel de fiets in om te controleren of het probleem is verholpen.

Als de fout is verholpen, was de stekker waarschijnlijk los, waardoor de fout werd veroorzaakt. Test de fiets volledig tijdens een proefrit!

Als de fout blijft optreden, schakel dan de fiets uit, verwijder de accu, ontlaad de restspanning en ga dan verder met de probleemoplossing.

Achterlichtstekker

1. Lokaliseer de achterlichtstekker en koppel deze los. Volg de kabel vanaf het onderdeel naar de stekker. Knip de kabelbinders door voor een betere bereikbaarheid en trek de stekkerhelften recht uit elkaar zonder ze te draaien.
  2. Controleer de binnenzijde van de stekker op vuil, beschadiging en vocht.

Als de stekker inwendig nat, vuil of beschadigd is,, maak dan een foto en neem contact met ons op voor meer hulp. Probeer niet om gebroken of verbogen stekkerpennen te repareren of de binnenkant van de stekker te reinigen.

Als de stekker er normaal uitziet, ga dan verder met de probleemoplossing.

3. Controleer of de fout blijft optreden, terwijl de stekker losgekoppeld is. Houd de stekker losgekoppeld. Plaats de accu weer en schakel de fiets in om te controleren of het probleem blijft optreden.

Als de fout is verholpen, heeft dit onderdeel waarschijnlijk de fout veroorzaakt en moet het mogelijk worden vervangen. Maak een foto en neem contact met ons op voor meer hulp.

Als de fout blijft optreden, schakel dan de fiets uit, verwijder de accu, ontlaad de restspanning en ga dan verder met de probleemoplossing.

4. Sluit de stekker aan. Let voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en externe markering) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien. Vervang alle doorgeknipte kabelbinders en knip ze af zodat ze vlak en glad zijn.
  5. Plaats de accu weer en schakel de fiets in om te controleren of het probleem is verholpen.

Als de fout is verholpen, was de stekker waarschijnlijk los, waardoor de fout werd veroorzaakt. Test de fiets volledig tijdens een proefrit.

Als de fout blijft optreden, schakel dan de fiets uit, verwijder de accu, ontlaad de restspanning en ga dan verder met de probleemoplossing.

Tweede achterlichtstekker (bij fietsen met een bagagedrager achter)

Opmerking: Deze stekker is alleen aanwezig op fietsen waarop een bagagedrager achter is gemonteerd.

1. Lokaliseer de tweede achterlichtstekker op de bagagedrager en koppel deze stekker los. Volg de kabel vanaf het onderdeel naar de stekker. Knip de kabelbinders door voor een betere bereikbaarheid en trek de stekkerhelften recht uit elkaar zonder ze te draaien.
    Second taillight.png
  2. Controleer de binnenzijde van de stekker op vuil, beschadiging en vocht.

Als de stekker inwendig nat, vuil of beschadigd is, maak dan een foto en neem contact met ons op voor meer hulp. Probeer niet om gebroken of verbogen stekkerpennen te repareren of de binnenkant van de stekker te reinigen.

Als de stekker er normaal uitziet, ga dan verder met de probleemoplossing.

3. Controleer of de fout blijft optreden, terwijl de stekker losgekoppeld is. Houd de stekker losgekoppeld. Plaats de accu weer en schakel de fiets in om te controleren of het probleem blijft optreden.

Als de fout is verholpen, heeft dit onderdeel waarschijnlijk de fout veroorzaakt en moet het mogelijk worden vervangen. Maak een foto en neem contact met ons op voor meer hulp.

Als de fout blijft optreden, schakel dan de fiets uit, verwijder de accu, ontlaad de restspanning en ga dan verder met de probleemoplossing.

4. Sluit de stekker aan. Let voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en externe markering) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien. Vervang alle doorgeknipte kabelbinders en knip ze af zodat ze vlak en glad zijn.
  5. Plaats de accu weer en schakel de fiets in om te controleren of het probleem is verholpen.

Als de fout is verholpen, was de stekker waarschijnlijk los, waardoor de fout werd veroorzaakt. Test de fiets volledig tijdens een proefrit.

Als de fout blijft optreden, schakel dan de fiets uit, verwijder de accu, ontlaad de restspanning en ga dan verder met de probleemoplossing.

Stekker van linker rem

1. Lokaliseer de linker remstekker en koppel deze los Volg de kabel vanaf het onderdeel naar de stekker. Knip de kabelbinders door voor een betere bereikbaarheid en trek de stekkerhelften recht uit elkaar zonder ze te draaien.
    Left brake.png
  2. Controleer de binnenzijde van de stekker op vuil, beschadiging en vocht.

Als de stekker inwendig nat, vuil of beschadigd is, maak dan een foto en neem contact met ons op voor meer hulp. Probeer niet om gebroken of verbogen stekkerpennen te repareren of de binnenkant van de stekker te reinigen.

Als de stekker er normaal uitziet, ga dan verder met de probleemoplossing.

3. Controleer of de fout blijft optreden, terwijl de stekker losgekoppeld is. Houd de stekker losgekoppeld. Plaats de accu weer en schakel de fiets in om te controleren of het probleem blijft optreden.

Als de fout is verholpen, heeft dit onderdeel waarschijnlijk de fout veroorzaakt en moet het mogelijk worden vervangen. Maak een foto en neem contact met ons op voor meer hulp.

Als de fout blijft optreden, schakel dan de fiets uit, verwijder de accu, ontlaad de restspanning en ga dan verder met de probleemoplossing.

4. Sluit de stekker aan. Let voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en externe markering) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien. Vervang alle doorgeknipte kabelbinders en knip ze af zodat ze vlak en glad zijn.
    Brake Connector.png
  5. Plaats de accu weer en schakel de fiets in om te controleren of het probleem is verholpen.

Als de fout is verholpen, was de stekker waarschijnlijk los, waardoor de fout werd veroorzaakt. Test de fiets volledig tijdens een proefrit.

Als de fout blijft optreden, schakel dan de fiets uit, verwijder de accu, ontlaad de restspanning en ga dan verder met de probleemoplossing.

Stekker van rechter rem

1. Lokaliseer de rechter remstekker en koppel deze los. Volg de kabel vanaf het onderdeel naar de stekker. Knip de kabelbinders door voor een betere bereikbaarheid en trek de stekkerhelften recht uit elkaar zonder ze te draaien.
    Right brake.png
  2. Controleer de binnenzijde van de stekker op vuil, beschadiging en vocht.

Als de stekker inwendig nat, vuil of beschadigd is, maak dan een foto en neem contact met ons op voor meer hulp. Probeer niet om gebroken of verbogen stekkerpennen te repareren of de binnenkant van de stekker te reinigen.

Als de stekker er normaal uitziet, ga dan verder met de probleemoplossing.

3. Controleer of de fout blijft optreden, terwijl de stekker losgekoppeld is. Houd de stekker losgekoppeld. Plaats de accu weer en schakel de fiets in om te controleren of het probleem blijft optreden.

Als de fout is verholpen, heeft dit onderdeel waarschijnlijk de fout veroorzaakt en moet het mogelijk worden vervangen. Maak een foto en neem contact met ons op voor meer hulp.

Als de fout blijft optreden, schakel dan de fiets uit, verwijder de accu, ontlaad de restspanning en ga dan verder met de probleemoplossing.

4. Sluit de stekker aan. Let voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en externe markering) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien. Vervang alle doorgeknipte kabelbinders en knip ze af zodat ze vlak en glad zijn.
    Brake Connector-1.png
  5. Plaats de accu weer en schakel de fiets in om te controleren of het probleem is verholpen.

Als de fout is verholpen, was de stekker waarschijnlijk los, waardoor de fout werd veroorzaakt. Test de fiets volledig tijdens een proefrit.

Als de fout blijft optreden, schakel dan de fiets uit, verwijder de accu, ontlaad de restspanning en ga dan verder met de probleemoplossing.

Twist-Power-Assist-stekker

1. Lokaliseer de stekker van de Twist Power Assist-draaigreep en koppel deze stekker los. Volg de kabel vanaf het onderdeel naar de stekker. Knip de kabelbinders door voor een betere bereikbaarheid en trek de stekkerhelften recht uit elkaar zonder ze te draaien.
  2. Controleer de binnenzijde van de stekker op vuil, beschadiging en vocht.

Als de stekker inwendig nat, vuil of beschadigd is, maak dan een foto en neem contact met ons op voor meer hulp. Probeer niet om gebroken of verbogen stekkerpennen te repareren of de binnenkant van de stekker te reinigen.

Als de stekker er normaal uitziet, ga dan verder met de probleemoplossing.

3. Controleer of de fout blijft optreden, terwijl de stekker losgekoppeld is. Houd de stekker losgekoppeld. Plaats de accu weer en schakel de fiets in om te controleren of het probleem blijft optreden.

Als de fout is verholpen, heeft dit onderdeel waarschijnlijk de fout veroorzaakt en moet het mogelijk worden vervangen. Maak een foto en neem contact met ons op voor meer hulp.

Als de stekker er normaal uitziet, schakel dan de fiets uit, verwijder de accu, ontlaad de restspanning en ga dan verder met de probleemoplossing.

4. Sluit de stekker aan. Let voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en externe markering) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien. Vervang alle doorgeknipte kabelbinders en knip ze af zodat ze vlak en glad zijn.
  5. Plaats de accu weer en schakel de fiets in om te controleren of het probleem is verholpen.

Als de fout is verholpen, was de stekker waarschijnlijk los, waardoor de fout werd veroorzaakt. Test de fiets volledig tijdens een proefrit.

Als de fout blijft optreden, schakel dan de fiets uit, verwijder de accu, ontlaad de restspanning en ga dan verder met de probleemoplossing.

Koplampstekker

1. Lokaliseer de koplampstekker en koppel deze los. Volg de kabel vanaf het onderdeel naar de stekker. Knip de kabelbinders door voor een betere bereikbaarheid en trek de stekkerhelften recht uit elkaar zonder ze te draaien.
    RadMission Headlight Connector.png
  2. Controleer de binnenzijde van de stekker op vuil, beschadiging en vocht.

Als de stekker inwendig nat, vuil of beschadigd is, maak dan een foto en neem contact met ons op voor meer hulp. Probeer niet om gebroken of verbogen stekkerpennen te repareren of de binnenkant van de stekker te reinigen.

Als de stekker er normaal uitziet, ga dan verder met de probleemoplossing.

3. Controleer of de fout blijft optreden, terwijl de stekker losgekoppeld is. Houd de stekker losgekoppeld. Plaats de accu weer en schakel de fiets in om te controleren of het probleem blijft optreden.

Als de fout is verholpen, heeft dit onderdeel waarschijnlijk de fout veroorzaakt en moet het mogelijk worden vervangen. Maak een foto en neem contact met ons op voor meer hulp.

Als de stekker er normaal uitziet, schakel dan de fiets uit, verwijder de accu, ontlaad de restspanning en ga dan verder met de probleemoplossing.

4. Sluit de stekker aan. Let voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en externe markering) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien. Vervang alle doorgeknipte kabelbinders en knip ze af zodat ze vlak en glad zijn.
  5. Plaats de accu weer en schakel de fiets in om te controleren of het probleem is verholpen.

Als de fout is verholpen, was de stekker waarschijnlijk los, waardoor de fout werd veroorzaakt. Test de fiets volledig tijdens een proefrit.

Als de fout blijft optreden, schakel dan de fiets uit, verwijder de accu, ontlaad de restspanning en ga dan verder met de probleemoplossing.

Stekker van PAS-sensor voor trapondersteuning

1. Lokaliseer de stekker van de PAS-sensor voor trapondersteuning bij de trapas en koppel deze stekker los. Volg de kabel vanaf het onderdeel naar de stekker. Knip de kabelbinders door voor een betere bereikbaarheid en trek de stekkerhelften recht uit elkaar zonder ze te draaien.
  2. Controleer de binnenzijde van de stekker op vuil, beschadiging en vocht.

Als de stekker inwendig nat, vuil of beschadigd is, maak dan een foto en neem contact met ons op voor meer hulp. Probeer niet om gebroken of verbogen stekkerpennen te repareren of de binnenkant van de stekker te reinigen.

Als de stekker er normaal uitziet, ga dan verder met de probleemoplossing.

3. Controleer of de fout blijft optreden, terwijl de stekker losgekoppeld is. Houd de stekker losgekoppeld. Plaats de accu weer en schakel de fiets in om te controleren of het probleem blijft optreden.

Als de fout is verholpen, heeft dit onderdeel waarschijnlijk de fout veroorzaakt en moet het mogelijk worden vervangen. Maak een foto en neem contact met ons op voor meer hulp.

Als de stekker er normaal uitziet, schakel dan de fiets uit, verwijder de accu, ontlaad de restspanning en ga dan verder met de probleemoplossing.

4. Sluit de stekker aan. Let voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en externe markering) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien. Vervang alle doorgeknipte kabelbinders en knip ze af zodat ze vlak en glad zijn.
  5. Plaats de accu weer en schakel de fiets in om te controleren of het probleem is verholpen.

Als de fout is verholpen, was de stekker waarschijnlijk los, waardoor de fout werd veroorzaakt. Test de fiets volledig tijdens een proefrit.

Als de fout blijft optreden, schakel dan de fiets uit, verwijder de accu, ontlaad de restspanning en ga dan verder met de probleemoplossing.