RadMini Gids voor vervangen van de kabelboom

De kabelboom van de RadMini kan vervangen worden als Rad Power Bikes Productondersteuning heeft vastgesteld dat deze beschadigd is of niet functioneert.

Volg de onderstaande stappen om de kabelboom van je RadMini te vervangen. Deze gids gebruikt een RadMini 4 als voorbeeld, maar de stappen zijn voor de andere RadMini-modellen dezelfde.

Als je er niet zeker van bent dat je alle stappen met succes en veilig kunt uitvoeren, raden we je aan het werk te laten uitvoeren of controleren door een gerenommeerde fietsenmaker.

Je hebt nodig:

• Zijkniptang
  • Een paar kabelbinders
  • De vervangende kabelboom van Rad Power Bikes

Oude kabelboom verwijderen

1. Maak de fiets gereed voor onderhoud.Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd MODE-knop ingedrukt om de restspanning te ontladen.
  2. Lokaliseer de kabelboomstekker aan de voorkant van de fiets. .
    RadMini wiring harness.png
  3. Koppel de displaystekker los van de kabelboom. Knip de kabelbinders zo nodig door om de kabel meer ruimte te geven. Draai de zilverkleurige metalen huls los en trek de stekkerhelften recht zonder ze te draaien uit elkaar.
  4. Koppel de overige stekkers los van de kabelboom. Lokaliseer elke stekker en trek de beide stekkerhelften recht uit elkaar zonder ze te draaien.
  5. Lokaliseer de kabelboomstekker aan de onderkant van de onderbuis en koppel de stekker los. Knip de kabelbinders door om de stekker los te kunnen maken.
    RadMini wiring harness to controller.png
  6. Verwijder de kabelboom uit de kabelgeleiders op het fietsframe.  Recycle het onderdeel volgens de lokale voorschriften.
    RadMini cable guides.png
    Ga verder met het volgende gedeelte om de nieuwe kabelboom te installeren.

Nieuwe kabelboom installeren

1. Pak de nieuwe kabelboom en leg deze zo neer dat de kant met de enkele stekker naar de achterkant van de fiets wijst.
  2. Leid het uiteinde met de enkele stekker voorzichtig door de kabelgeleiders aan de onderkant van de onderbuis.
  3. Sluit de stekker van de regeleenheid aan. Let voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en externe pijlen) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien.
  4. Leid de kabelboom langs de rechterkant van de fiets.
  5. Sluit alle stekkers bij het stuur aan.
    1. Begin met de displaystekker. Let voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en externe pijlen) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien. Draai vervolgens de zilverkleurige metalen huls vast om de stekkerverbinding te borgen.
    2. Sluit de overige stekkers aan. Let voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en externe pijlen) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien.
  6. Vervang alle doorgeknipte kabelbinders en knip ze af zodat ze vlak en glad zijn.
  7. Controleer of alle kabels niet in contact kunnen komen met bewegende delen. Draai het stuur naar links en rechts om er zeker van te zijn dat het vrij kan draaien en dat de kabels voldoende ruimte hebben.
  8. Plaats de accu weer, en test de fiets volledig tijdens een proefrit.