Skip to main content
Rad Power Bikes - Import (Aug2023)

Hoe kunnen we je helpen?

Banden: informatie over prestaties en hoe je ze vervangt

De banden van al onze modellen zijn ontworpen voor optimale prestaties. Ze gaan lang mee en ze zorgen ervoor dat je goed zichtbaar bent, zodat je lang en veilig op je Rad e-bike kunt fietsen. De banden hebben verschillende afmetingen en zijn speciaal ontwikkeld voor specifieke Rad Power Bikes modellen en in sommige gevallen geschikt voor meerdere modellen. 

Klik op een van de koppen hieronder voor meer informatie over het kiezen van de beste band voor jouw rijstijl, welke banden en binnenbanden voor welk model geschikt zijn en over hoe je een band vervangt.

Kies de beste band voor jouw manier van rijden

Off-road fietsen:

Als de ondergrond waar je op rijdt zo zacht is dat je een spoor achterlaat, zal een band met profiel voor een betere grip en tractie zorgen dan een gladde band. Als je op onverharde wegen rijdt, raden we je aan om voor banden met een bobbelig profiel te kiezen.

Fietsen in de stad:

Gladde banden zijn ontworpen voor droge, warme omstandigheden op een min of meer glad wegdek. Dit is omdat gladde banden een breed contactvlak van rubber hebben dat goed contact maakt met het wegdek raakt. Op verharde wegen maakt het rubber zo meer contact met het wegdek voor een betere grip. In koude of natte omstandigheden moet je als fietser echter wel je snelheid verminderen, een langere remweg aanhouden en extra voorzichtig zijn, omdat gladde banden onder deze omstandigheden minder grip hebben dan op een warme, droge ondergrond.


Bekijk de onderstaande informatie met voor elk model detail over de banden, compatibiliteit en de aanbevolen bandenspanning (PSI).

Banden moeten worden opgepompt tot de aanbevolen druk zoals aangegeven op de zijkant van de band. Zorg dat je een band niet te hard of te zacht oppompt. Controleer de bandendruk elke keer voor je gaat fietsen.

Kenda Juggernaut 26" x 4" band

The De Kenda Juggernaut 26" x 4" band is een knobbelige band met veel volume die is ontworpen voor stevige ondergronden van zand, los gravel of bij niet al te intensief gebruik op onverharde wegen en buiten de paden. Hij helpt je ook in de stad om makkelijker over gaten in de weg of slecht wegdek te rijden.

Standaard bij Geschikt voor Best voor Aanbevolen bandenspanning
RadRhino 5RadRhino Step-Thru 1 RadRhino 5RadRhino Step-Thru 1 Fietsen in de stad; harde en droge ondergrond 20–30 PSI (1.4–2.1 Bar)

Juggernaut.jpg


Kenda K-Rad 26" x 2.3" band

De De Kenda K-Rad 26" x 2.3" band heeft een allround profiel, reflecterende strips aan de zijkant en een anti-lekvoering. Hij heeft een ‘omgekeerd’ ontworpen profiel met een gekarteld loopvlak en een ondiep profiel voor snelle omwenteling en goede tractie dankzij stevige grip -- ideaal voor woon-werkverkeer en om bagage te vervoeren. Deze banden kunnen de lastigste hobbels aan op weg naar je werk en zijn ook geschikt om af en toe op onverharde wegen te rijden of wegen met gravel en troep.

Standaard bij Geschikt voor Best voor Aanbevolen bandenspanning
RadWagon (2015-2019) RadWagon (2015-2019) Droog wegdek en harde ondergrond 30–80 PSI (2.1–5.5 Bar)

K-Rad.jpg


Kenda K-Rad 20" x 3.3" band

De Kenda K-Rad 20" x 3.3" band heeft een allround profiel, reflecterende strips aan de zijkant en een anti-lekvoering. Hij heeft een ‘omgekeerd’ ontworpen profiel met een gekarteld loopvlak en een ondiep profiel voor snelle omwenteling en goede tractie dankzij stevige grip -- ideaal voor woon-werkverkeer en om bagage te vervoeren. Deze banden kunnen de lastigste hobbels aan op weg naar je werk en zijn ook geschikt om af en toe op onverharde wegen te rijden of wegen met gravel en troep.  

Standaard bij Geschikt voor Best voor Aanbevolen bandespanning
RadRunner 1RadRunner Plus RadMini (modellen uit alle jaren); RadRunner 1RadRunner Plus Droog wegdek en harde ondergrond 20–30 PSI (1.4–2.1 Bar)

P1002809.jpg


CST Big Boat 20" x 3" band

Deze banden hebben een allround profiel, een reflecterende strip aan de zijkant en een anti-lekvoering, waardoor ze ideaal zijn voor woon-werkverkeer en om bagage te vervoeren. Deze banden kunnen de lastigste hobbels aan op weg naar je werk en zijn ook geschikt om af en toe op onverharde wegen te rijden of wegen met gravel en troep.

Standaard bij Geschikt voor Best voor Aanbevolen bandenspanning
RadMini 4 RadMini 4RadRunner 1RadRunner Plus Fietsen door de stad met bagage 15-30 PSI (1-2.1 Bar)

CST.jpg


Rad Power Bikes by VEE Tire Co. band - 22" x 3"

De Rad Power Bikes by VEE Tire Co. band is een robuuste en betrouwbare band, speciaal ontworpen voor de RadWagon 4.

Standaard bij Geschikt voor Best voor Aanbevolen bandenspanning
RadWagon 4 RadWagon 4 Fietsen door de stad met bagage 45-65 PSI (50 PSI recommended)

RadWagon_4_tire.jpg


Kenda Kontact 27.5" x 1.95"

Standaard bij Geschickt voor Best voor Aanbevolen bandespanning
RadMission 1 RadMission 1 Fietsen door de stad; Droog wegdek en harde ondergrond 50-60 PSI

MissionTire_1.jpg


De bandentractie varieert afhankelijk van de weg of het wegdek en het weer. Onder bijzonder koude of natte omstandigheden, bij ijzel, of op gladde, zachte of mulle oppervlakken kunnen de banden minder tractie bieden dan bij warm weer en droge, goed verharde wegen.

Onder natte of gladde omstandigheden, moet je als fietser voorzichtig zijn, je snelheid matigen, geleidelijk remmen en een langere remweg aanhouden om voldoende grip op het rijoppervlak te houden.

Als je de bandenspanning, binnen het aanbevolen bereik, ietsjes verlaagt, kan dat ook helpen om het contactoppervlak tussen de band en het rijoppervlak te vergroten, waardoor je voldoende grip houdt onder glibberige omstandigheden.

Voor meer informatie over fietsen onder verschillende omstandigheden, klik je HIER.

Een lage spanning kan leiden tot verlies van controle en te hard opgepompte banden kunnen klappen. Als de spanning die staat aangegeven op luchtbanden niet altijd wordt aangehouden, kan dit leiden tot defecten aan de banden en/of wielen. Zorg ervoor dat je de banden niet te hard of te zacht oppompt.

Een band vervangen

Kies voor hulp bij het vervangen van een band een van de onderstaande gidsen voor jouw specifieke model.

Lekke band vervangen

Voorwiel verwijderen

RadMini – achterwiel verwijderen

RadMission – achterwiel verwijderen

RadRhino – achterwiel verwijderen

RadRunner – achterwiel verwijderen

RadWagon – achterwiel verwijderen

Als je niet de ervaring, vaardigheden en het gereedschap hebt om wielen en banden te onderhouden of vervangen, raden we je aan om het onderhoud of het eventueel aanpassen of afstellen te laten uitvoeren door een gerenommeerde fietsenmaker.

  • Was this article helpful?