RadWagon Gids voor vervanging van de regeleenheid

De regeleenheid van de RadWagon kan vervangen worden als Rad Power Bikes Productondersteuning heeft vastgesteld dat deze beschadigd is of niet functioneert. Deze gids gebruikt een RadWagon 2018 als voorbeeld, maar de procedure is voor de andere RadWagon-modellen dezelfde.

Benodigd gereedschap:

• Phillips-kruiskopschroevendraaier
  • De vervangende regeleenheid
  1. Maak de fiets gereed voor onderhoud. Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd MODE-knop ingedrukt om de restspanning te ontladen.
  2. Koppel de kabels los van de regeleenheid. Lokaliseer de regeleenheid en volg alle kabels die op de regeleenheid zijn aangesloten. Knip voorzichtig de kabelbinders door waarmee de kabels aan het fietsframe zijn bevestigd. Trek beide stekkerhelften van de stekkers van elkaar zonder ze te draaien.
    Snip zip ties.png
  3. Verwijder de regeleenheid. Draai de vier bevestigingsschroeven van de regeleenheid op het frame met een Phillips-kruiskopschroevendraaier los. Recycle de regeleenheid zo mogelijk.
    Remove the bolts.png
  4. Installeer de nieuwe regeleenheid. Plaats de nieuwe regeleenheid en plaats de kabels zoals op de afbeelding is weergegeven. Monteer de schroeven met de hand in de schroefdraad en gebruik een Phillips-kruiskopschroevendraaier om ze vast te draaien.
    Route wires.png
  5. Sluit alle stekkers aan. Lokaliseer beide stekkerhelften van de stekker. Let voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en externe pijlen) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien. Sluit ook de overige stekkers aan.
  6. Vervang de kabelbinders. Zet de kabels vast met kabelbinders en zorg ervoor dat de kabels niet in de buurt van bewegende onderdelen lopen. Knip het overtollige deel van de kabelbinders af zodat ze vlak en glad zijn.
  7. Plaats de accu weer en test de fiets volledig tijdens een proefrit.