Basisgebruik van de accu

Klik op een van de kopjes hieronder voor meer informatie over het gebruik van de accusleutels, hoe je de accu verwijdert en hoe je het stroomniveau van de accu checkt.

De accusleutels gebruiken: aan- en uitzetten

De accu kan AAN of UIT gezet worden met een van de twee identieke sleutels die bij de fiets geleverd worden.

Aan, vergrendeld

Uit, vergrendeld

Uit, ontrengdeld

Verloren sleutels

Je fiets wordt geleverd met twee identieke sleutels om de accu aan en uit te zetten. Deze sleutels zijn uniek voor elke fiets. Neem bij verlies van je sleutels contact met ons op, dan helpen we je snel weer op weg!

Verwijderen van de accu

1. Schakel de fiets uit. Houd de MODE-knop op het LCD-display ingedrukt (of de AAN-/UIT-knop op de LED-afstandsbediening) tot het display is uitgeschakeld.
  2. Gebruik de sleutel om de accu uit te schakelen en te ontgrendelen. Steek de sleutel in het sleutelgat en druk en draai de sleutel dan naar de positie "UIT, ontgrendeld".
  3. Verwijder de accu. Als de accu in de positie "UIT, ontgrendeld" staat, kun je hem voorzichtig omhoog schuiven en van het frame loshalen. Opmerking: de accu weegt ongeveer 3,6 kg en moet voorzichtig worden behandeld.

Voor meer informatie over hoe je de accu het beste verzorgt, verwijzen we je naar de Rad Power Bikes Handleiding voor eigenaren die je bij je fiets gekregen hebt of die je HIER kunt downloaden.

Als de accu verwijderd is

• Raak de “+” en “-” contactpunten onder aan de accu niet aan als je de accu van de fiets afgehaald hebt.
  • Let op dat je de accu niet beschadigt of laat vallen als je hem hebt losgehaald.
  • Voorkom dat de blootliggende contactpunten beschadigen of vies worden.

Als je de accu installeert

• Zorg ervoor dat de accu uitgeschakeld is voor je hem weer in de houder op het frame terugzet.
  • Forceer de accu niet in de houder; breng hem langzaam in de goede positie en duw hem in de houder.
  • Check elke keer voor je gaat fietsen dat de accu goed vastzit aan de fiets door de accu voorzichtig omhoog te duwen om te zien of hij goed aan de houder bevestigd is.

Wees voorzichtig met de contactpunten van de accu, die bloot komen te liggen wanneer de accu ontgrendeld en van de fiets losgemaakt is. Zijn de contactpunten of de houder van de accu beschadigd, gebruik de fiets dan niet en neem meteen contact op met de productondersteuning van Rad Power Bikes.

De accucapaciteit controleren

Er zijn twee manieren om de actuele capaciteit van de accu te checken.

Meter van de accu:

1. Ga aan de zijkant van de fiets staan. Zorg dat je niet op de fiets zit als je de capaciteit van de accu checkt en dat de oplader niet op de accu is aangesloten.
  2. Zet de accu aan. Gebruik de sleutel om de cilinder in de ‘aan-en-vergrendeld’-positie te draaien. Verwijder de sleutel om laat hem in het slot zitten.
  3. Houd de knop naast de LED’s ingedrukt. De LED-lampjes op de accu zullen oplichten. Hoe hoger het aantal groene LED-lampjes dat oplicht, hoe groter de actuele accucapaciteit is.

Opmerking: de slotcilinder moet in de ‘aan-en-vergrendeld’-positie staan anders lichten de LED-lampjes niet op.
    Battery gauge.gif
  4. Schakel de accu uit om stroom te besparen. Gebruik de sleutel om de cilinder in de ‘uit-en-vergrendeld’-positie te draaien.

Meter van het LCD-display:

1. Zoek de accumeter op het LCD-display. Het LCD-display toont een accumeter in de linkerbovenhoek van het display wanneer de fiets is ingeschakeld.
    Battery gauge circled LCD display.jpg
  2. Check de meter wanneer de fiets niet beweegt. De meter op het LCD-display berekent de accucapaciteit op basis van de stroomoutput (directe spanningsmeting) en kan fluctueren tijdens het fietsen als de vraag naar stroom en/of de output verandert. Als je fietst, moet de weergave van de accumeter stabiliseren op de actuele accucapaciteit na ongeveer 5 seconden als ondersteuning van de motor uitgeschakeld is (trapondersteuning 0 en geen twist power assist), de remmen niet geactiveerd zijn en terwijl je de fiets laat uitrollen.
  3. Laad de accu op wanneer dat nodig is. Klik HIER voor informatie over het laden van de accu. Laad de accu na elke rit op en zo snel mogelijk als er nog maar één blokje op de accumeter staat. Bij een lagere capaciteit kan de fiets de stroomoutput beperken om schade aan de accu te voorkomen. Wanneer de accu volledig leeg is, begint het laatste blokje te knipperen om je te waarschuwen de accu zo snel mogelijk op te laden.
    Battery level.png

Als je de accu niet op de juiste manier oplaadt en bewaart, kan dat ertoe leiden dat de accu niet meer goed werkt en vervanging valt in dat geval niet onder de garantie. Zorg er altijd voor dat de accu voor gebruik is opgeladen. Inspecteer de accu voor elke rit om er zeker van te zijn dat hij niet beschadigd is en goed vastzit aan het frame. Bewaar en laad de accu op een droge plaats op, tussen 10 °C en 25 °C. Als je de accu niet correct oplaadt, opslaat of gebruikt, kan de garantie komen te vervallen en kan een gevaarlijke situatie ontstaan.

Klik HIER voor algemene informatie over de accu, zoals het bereik, capaciteit en levensduur. Klik HIER voor onze gids over het opladen van de accu.