Skip to main content
Rad Power Bikes - Import (Aug2023)

Hoe kunnen we je helpen?

Informatie over het schakelsysteem

Een versnellingschakelsysteem is een handige functie voor berijders die graag fietsen, de mogelijkheden van hun e-bike willen vergroten en heuvelachtige trajecten willen bedwingen. Klik op een kopje hieronder voor meer informatie over de versnellingen en het schakelen op onze fiets.

Informatie over het schakelen

Veel van onze modellen zijn uitgerust met een derailleur en het Shimano 7-versnellingssysteem met duimversteller. De versteller aan de rechterkant van het stuur bedient de achterderailleur, die de ketting van tandwiel naar tandwiel verplaatst, waardoor de manier waarop de fiets rijdt verandert.

Gear Shifting System Labeled.png

Hoe schakelen invloed heeft op het trappen

Door terug te schakelen naar een lagere versnelling, wordt de ketting naar een groter tandwiel verplaatst. Terugschakelen voordat je de fiets afremt of stopt, kan het makkelijker maken om weer weg te rijden. Door naar de laagste versnelling (versnelling 1 of eerste versnelling) te schakelen tijdens het heuvelop rijden, kan het klimmen gemakkelijker worden.

Door naar een hogere versnelling te schakelen wordt de ketting naar een kleiner tandwiel verplaatst.Door op te schakelen kan een berijder de fiets bij elke pedaalslag verder en sneller voortstuwen, maar dit vereist meer inspanning. Door naar een hogere versnelling te schakelen, houd je de macht over de pedalen bij hoge snelheden.

De combinatie van versnellingen, 5 niveaus van variabele trapondersteuning en de hulpkracht van de motor betekent dat je altijd de meest efficiënte overbrengingsverhouding, trapkracht en pedaalsnelheid kunt vinden om de hele afstand af te leggen!

Versnellingen schakelen

 1. Stop de fiets op een veilige plaats en zoek de twee bedieningsorganen van de versteller op het stuur. Probeer niet om op of terug te schakelen als de fiets stilstaat. Schakel uitsluitend op en terug als de fiets rijdt.

  De "+"-knop aan de onderzijde van de versteller dient voor het opschakelen, waarbij de ketting door de derailleur telkens naar een kleiner tandwiel wordt verplaatst als de knop wordt ingedrukt en hogere snelheden bij een langzamer trapritme mogelijk zijn.
  Shifter button.png
  De hendel op de versteller wordt gebruikt voor het terugschakelen, waarbij de ketting door de derailleur telkens naar een groter tandwiel wordt verplaatst als de hendel wordt bediend en makkelijker heuvelop kan worden gereden. 
  Shifter lever.png
 2. Begin met trappen en druk op de "+"-knop om naar een hogere versnelling te schakelen. Hierdoor wordt de ketting bij elke druk op de knop naar een kleiner tandwiel op de cassette verplaatst.
 3. Blijf trappen en druk op de hendel om terug te schakelen naar een lagere versnelling. Hierdoor wordt de ketting bij elke druk op de hendel naar een groter tandwiel op de cassette verplaatst. 

Als je problemen hebt met je schakelsysteem, bekijk dan dit artikel HIER voor hulp.

 • Was this article helpful?