Gids voor montage van de nummerpanelen

Volg de onderstaande stappen om de als accessoire leverbare nummerpanelen op je RadRunner of RadRunner Plus te monteren.

Als je er niet zeker van bent dat je alle stappen met succes en veilig kunt uitvoeren en/of niet over het juiste gereedschap beschikt, raden we je aan het werk te laten uitvoeren of controleren door een gerenommeerde fietsenmaker.

Benodigd gereedschap:

• Zijkniptang
  • Schoonmaakalcohol
  • Een paar vellen poetspapier
  • Schaar
  • Een stuk stevig karton met een vlakke rand ter grootte van een nummersticker
  • Een meetlint of liniaal (optioneel)
  • Afplaktape (optioneel)
  • Een vriend (eventueel)
  • De als accessoire leverbare set nummerpanelen van Rad Power Bikes

Voorste paneel monteren

1. Maak de fiets klaar voor de werkzaamheden. Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd MODE (of de aan/uit-knop) ingedrukt om de restspanning te ontladen.
  2. Pak de twee identieke zijpanelen, het iets andere frontpaneel en de kabelbinders die in de set zijn meegeleverd.
  3. Plaats het frontpaneel met de lange rand op de dwarsstang van het stuur.
  4. Bevestig het frontpaneel aan de dwarsstang van het stuur. Steek een kabelbinder door het montagegat in het paneel en om de dwarsstang en steek het uiteinde van de kabelbinder losjes in de vergrendeling. Vraag een vriend om het paneel indien nodig op zijn plaats te houden. Herhaal dit bij het andere bovenste montagegat, maar trek de kabelbinder nog niet definitief vast.
    Secure front panel.png
  5. Bevestig het frontpaneel aan het onderste deel van het stuur. Steek een kabelbinder door het montagegat in het paneel en om het stuur en steek het uiteinde van de kabelbinder losjes in de vergrendeling.
    Secure lower zipties.png
  6. Trek elke kabelbinder steeds gelijkmatig een stukje strakker totdat het paneel definitief op zijn plaats bevestigd is.
  7. Knip het overtollige deel van de kabelbinders af met de zijkniptang. Zorg ervoor dat het uiteinde van de kabelbinder vlak en glad is.

Opmerking: Zorg ervoor dat het frontpaneel en de kabelbinders geen delen van het stuur, remkabels of elektrische kabels hinderen en dat het stuur vrij kan draaien nadat het frontpaneel is geïnstalleerd.

Ga verder met het volgende gedeelte om de zijpanelen te monteren.

Zijpanelen installeren

1. Pak de twee zijpanelen en de resterende kabelbinders die in de accessoireset zijn meegeleverd.
  2. Ga aan de rechterkant van de fiets staan en houd een van de panelen op de montageplaats tegen de bagagedrager. Kijk welke kant van het paneel schuiner staat dan de andere kant; de schuinste kant moet naar de achterkant van de fiets zijn gericht. Tip: Houd het paneel voor de plaats waar het op de bagagedrager wordt gemonteerd. Draai het paneel om zodat de schuinere kant naar de achterkant van de fiets wijst. Je kunt het paneel ook op een plat oppervlak leggen om gemakkelijker te zien welke kant schuiner is.
    Number panels (2).png
  3. Bevestig de panelen met kabelbinders aan de stangen van de bagagedrager.
    1. Steek een kabelbinder door een van de bovenste montagegaten in het paneel en om de bagagedragerstang en steek het uiteinde van de kabelbinder losjes in de vergrendeling. Vraag een vriend om het paneel indien nodig op zijn plaats te houden.
      Secure panels.png
    2. Herhaal dit bij het andere bovenste montagegat en vervolgens bij de twee onderste montagegaten, maar trek de kabelbinders nog niet definitief vast.
    3. Trek elke kabelbinder steeds gelijkmatig een stukje strakker totdat het paneel definitief op zijn plaats bevestigd is.
    4. Knip het overtollige deel van de kabelbinders af met de zijkniptang. Zorg ervoor dat het uiteinde van de kabelbinder vlak en glad is.
    5. Herhaal de stappen a-d met het andere zijpaneel. Zorg ervoor dat de schuinste kant het dichtst bij de achterkant van de fiets is geplaatst.
  4. Controleer of de zijpanelen en kabelbinders niet geraakt kunnen worden door bewegende delen.

Opmerking: Zorg ervoor dat het paneel en de kabelbinders geen bewegende delen, remkabels of elektrische kabels hinderen en dat het wiel en de kettingaandrijving vrij kunnen draaien nadat het paneel is geïnstalleerd.

Nummersticker aanbrengen

1. Kies het cijfer dat je op de front- en/of zijpanelen wilt aanbrengen. Gebruik zo nodig een schaar om je nummer(s) uit het stickervel te knippen.
  2. Maak de panelen schoon. Ontvet elk van de panelen met een stuk papier en een kleine hoeveelheid schoonmaakalcohol. Verwijder stof, vet enz. voor een goede hechting van de sticker.
  3. Bepaal waar je de sticker wilt plaatsen. Verwijder de folie op de achterkant van de sticker niet en bepaal waar je de sticker op een paneel wilt plaatsen. Gebruik eventueel een meetlint of liniaal om de sticker te centreren. Als je eenmaal hebt besloten waar je de sticker wilt, plak dan de sticker tijdelijk op zijn plaats met afplaktape. Controleer of je tevreden bent met de plaatsing en pas de stand van de sticker en de afplaktape zo nodig aan.
  4. Breng de sticker aan!
    1. Maak de folie op de achterzijde van de sticker een paar centimeter los en gebruik een schaar om het losgemaakte stuk weg te knippen.
    2. Gebruik de vlakke zijkant van het karton om de sticker vanaf de rand met de verwijderde folie op het paneel te plakken. Voorkom dat er plooien in de sticker ontstaan. Rol de sticker op zijn plaats terwijl je de sticker met de rand van het karton aandrukt, zodat er geen luchtbellen ontstaan.
    3. Verwijder de afplaktape. De sticker blijft op zijn plaats.
    4. Gebruik de vlakke zijkant van het karton om de sticker aan te drukken terwijl de folie van de achterzijde naar de rand van de sticker wordt getrokken. Voorkom dat er plooien in de sticker ontstaan. Rol de sticker op zijn plaats terwijl je de sticker met de rand van het karton aandrukt, zodat er geen luchtbellen ontstaan.
  5. Herhaal dit met de andere nummerstickers.
  6. Plaats de accu weer en test de fiets volledig tijdens een proefrit.

Lees alle waarschuwingen in de handleiding van de fiets en de onderstaande waarschuwingen voordat u dit product gebruikt.

Overschrijd nooit het maximum draagvermogen van de bagagedrager dat in de gebruikershandleiding vermeld staat. Overbelasting van een component kan leiden tot defecten aan onderdelen, verlies van controle over de fiets en ernstig of fataal letsel.