Fout 21 Gids voor probleemoplossing

Error 21 (Fout 21) op het LCD-display duidt vaak op een probleem met de stroomtoevoer van de accu naar de regeleenheid. Op een led-display knippert trapondersteuningsniveau "0" om Fout 21 aan te geven.

Error 21 - LED.gif

De fout kan optreden als de fiets tot hogere prestaties wordt gedwongen dan die door Rad Power Bikes worden aanbevolen voor optimale prestaties (zoals een te zware belading). Klik HIER voor meer informatie over het rijden op heuvelachtige trajecten en het vervoeren van bagage.

Deze fout kan vaak worden verholpen door de fiets uit en weer in te schakelen. Als het probleem zich blijft voordoen nadat de fiets is ingeschakeld, volg je de onderstaande stappen om de fout op te lossen, zodat je weer op je Rad kunt rijden. Deze gids gebruikt een RadCity Step-Thru uit 2019 als voorbeeld, maar de stappen zijn voor de meeste modellen dezelfde.

1. Maak de fiets gereed voor onderhoud. Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd MODE of de aan/uit-knop ingedrukt om de restspanning te ontladen.
    Power off bike.png
  2. Controleer de accu en de accuhouder.
    1. Controleer de elektrische contacten op de accu en in de accuhouder. De contacten moeten schoon en droog zijn. Als ze nat, vuil of beschadigd zijn, neem dan contact op met de productondersteuning van Rad Power Bikes voor meer hulp.
      Battery and mounting tray - marked1.png
    2. Controleer of het probleem is verholpen. Plaats de accu en schakel de fiets in. Als Error 21 weer verschijnt, verwijder dan de accu en houd MODE of de aan/uit-knop ingedrukt om de restspanning te ontladen en ga verder met de volgende stap.
  3. Controleer de accustekker.
    1. Zoek de accustekker. Volg de kabel vanaf de accuhouder naar de stekker. Deze stekker is de grootste stekker bij de trapas en is zwart van binnen met twee grote contactpennen.
      Bottom bracket.jpg
    2. Koppel de accustekker los. Knip de kabelbinders door om de stekker bereikbaar te maken. Trek de stekker aan beide stekkerhelften los zonder te draaien.
      Battery Connector1.jpg
    3. Inspecteer de binnenzijde van de stekker. De binnenzijde moet schoon en droog zijn. Als de binnenzijde nat, vuil of beschadigd is, neem dan contact op met de productondersteuning van Rad Power Bikes voor meer hulp.
    4. Sluit de accustekker aan. Als de stekker er goed uitziet, let dan voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en de platte zijde) in de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder te draaien.
    5. Vervang de doorgeknipte kabelbinder en knip het overtollige deel vlak boven de vergrendeling af.
    6. Controleer of het probleem is verholpen. Plaats de accu en schakel de fiets in. Als Error 21 weer verschijnt, verwijder dan de accu en houd MODE of de aan/uit-knop ingedrukt om de restspanning te ontladen en ga verder met de volgende stap.
  4. Controleer de motorstekker.
    1. Zoek de motorstekker. Volg de kabel vanaf de motor naar de stekker. De stekker is groot, zwart en bevindt zich bij het achterwiel.
      Motor Connector1.jpg
    2. Maak de motorstekker los. Knip zo nodig de kabelbinders door. Trek de stekker aan beide stekkerhelften los zonder te draaien.
    3. Inspecteer de binnenzijde van de stekker. De binnenzijde moet schoon en droog zijn. Als de binnenzijde nat, vuil of beschadigd is, neem dan contact op met de productondersteuning van Rad Power Bikes voor meer hulp.
    4. Sluit de motorstekker aan. Als de stekker er goed uitziet, let dan voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en de externe pijlen) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder te draaien.
    5. Vervang de doorgeknipte kabelbinder en knip het overtollige deel vlak boven de vergrendeling af.
    6. Controleer of het probleem is verholpen. Plaats de accu en schakel de fiets in. Als de fout blijft optreden, neem dan contact op met Rad Power Bikes voor meer hulp.
  5. Test de fiets volledig tijdens proefrit