Skip to main content
Rad Power Bikes - Import (Aug2023)

Hoe kunnen we je helpen?

RadRhino Step-Thru Gids voor vervanging van de regeleenheid

De regeleenheid van de RadRhinoStep-Thru kan worden vervangen als dit wordt geadviseerd door Productondersteuning van Rad Power Bikes.

Volg de instructies om de regeleenheid van een RadRhino Step-Thru te vervangen.

Als je er niet zeker van bent dat je alle stappen met succes en veilig kunt uitvoeren, raden we je aan het werk te laten uitvoeren of controleren door een gerenommeerde fietsenmaker.

Je hebt nodig:

 • 4 mm-inbussleutel
 • Phillips-kruiskopschroevendraaier
 • Platte schroevendraaier
 • Zijkniptang
 • Een paar kabelbinders
 • De vervangende regeleenheid van Rad Power Bikes

Oude regeleenheid verwijderen

 1. Maak de fiets gereed voor onderhoud. Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd de MODE-knop ingedrukt om de restspanning te ontladen.
 2. Lokaliseer de accuhouder en verwijder de bevestigingsbouten. Draai de bevestigingsbouten van de accuhouder los met een 4 mm-inbussleutel. Leg de bouten opzij en kantel de houder weg van de zitbuis om toegang te krijgen tot de bevestigingsschroeven van de regeleenheid.
  Move battery tray.gif
 3. Lokaliseer de regeleenheid en verwijder de bevestigingsschroeven. Draai de vier bevestigingsschroeven van de regeleenheid met een Phillips-kruiskopschroevendraaier los. Leg de schroeven en montagebeugels opzij.
  Remove mounting bracket.gif
 4. Koppel de kabelboomstekker van de regeleenheid los. De kabelboomstekker bevindt zich in de onderbuis.
  1. Geef de kabel wat ruimte. Draai het stuur naar rechts. Duw de kabelboom aan de bovenkant in de onderbuis om de kabelboom ruimte te geven.
   Create cable slack.gif
  2. Wip de rubberen doorvoertule voorzichtig uit de onderzijde van de onderbuis. Gebruik een platte schroevendraaier en wip de rubberen doorvoertule voorzichtig uit de buis. Voorkom dat je de doorvoertule of de kabels beschadigt.
   Remove grommet.gif
  3. Duw de kabel aan de bovenzijde in de onderbuis en trek bij de onderste kabelopening voorzichtig aan de kabelboom totdat de stekker uit de onderbuis komt. Wees voorzichtig om te voorkomen dat de stekker losraakt als deze nog in de buis zit.
   Access connector.gif
  4. Koppel de stekker los. Trek de beide stekkerhelften van de stekker los zonder ze te draaien.
   Unplug connector.gif
 5. Koppel de overige stekkers van de regeleenheid los. Knip zo nodig de kabelbinders door en trek de stekkerhelften recht uit elkaar zonder ze te draaien.
  Unplug all connectors.gif
 6. Verwijder de oude regeleenheid en recycle deze overeenkomstig de lokaal geldende voorschriften.
  Recycle.gif
  Ga verder met het volgende gedeelte om de nieuwe regeleenheid te installeren.

Nieuwe regeleenheid installeren

 1. Pak de nieuwe regeleenheid in een zodanige stand dat de montagegaten naar de voorzijde van de fiets gericht zijn en de zijde van de regeleenheid met de enkele kabel naar boven wijst.
  Orient cables-1.gif
 2. Plaats de nieuwe regeleenheid op het frame. Leid de kabels die uit de onderkant van de regeleenheid komen door de opening tussen de framebuizen.
  Put cables into position.gif
 3. Bevestig de regeleenheid op het frame. Steek een montagebeugel door het bovenste montagegat op het frame en draai de schroeven met de hand een paar slagen vast. Herhaal dit met de andere beugel en draai de schroeven een paar slagen vast.
  Install controller on bike.gif
 4. Centreer en bevestig de regeleenheid. Zorg ervoor dat de regeleenheid gecentreerd is en draai met een Phillips-kruiskopschroevendraaier de vier schroeven telkens een slag per keer kruiselings gelijkmatig vast.
  Center controller.gif
 5. Sluit de stekker van de kabelboom aan. Steek de stekkerhelft door de doorvoertule voor de onderste opening in de onderbuis. Lokaliseer de andere stekkerhelft. Let voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en externe pijlen) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien.
  Connect wiring harness.gif
 6. Plaats de kabelboomstekker in de onderbuis. Controleer nogmaals of de stekker goed en stevig is aangesloten en steek dan de stekker door de onderste kabelopening van de onderbuis.
  Insert connector-1.gif
 7. Monteer de doorvoertule weer. Plaats de lange zijde van de doorvoertule om de boven- of onderkant van de opening en druk de doorvoertule voorzichtig rondom in de opening totdat de doorvoertule volledig op zijn plaats zit.
  Install grommet.gif
 8. Geef de kabel ruimte aan de voorzijde van de fiets. Trek aan de bovenzijde van de onderbuis voorzichtig aan de kabelboom om deze voldoende ruimte te geven aan de voorzijde van de fiets.
  Create cable slack (2).gif
 9. Sluit de overige stekkers aan. Lokaliseer beide stekkerhelften. Let voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en externe pijlen) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien.
  Plug in connectors.gif
 10. Vervang alle doorgeknipte kabelbinders en knip ze af zodat ze vlak en glad zijn.
  Replace zip ties.gif
 11. Monteer de accuhouder. Plaats de accuhouder terug op de voorzijde van de zitbuis. Draai de drie bouten met de hand in de schroefdraad en gebruik vervolgens een 4 mm-inbussleutel om ze gelijkmatig vast te draaien. Controleer of de accuhouder goed bevestigd is.
  Install battery tray.gif
 12. Controleer of alle kabels niet in contact kunnen komen met bewegende delen. Draai het stuur naar links en rechts om er zeker van te zijn dat het vrij kan draaien en dat de kabels voldoende ruimte hebben.
 13. Plaats de accu weer en test de fiets volledig tijdens een proefrit.
 • Was this article helpful?