Fout 24 Gids voor probleemoplossing

Error  24  (foutcode 24) op het LCD-display duidt vaak op een hallsensor-fout van de motor. Op een led-display knippert trapondersteuningsniveau "2" om Fout 24 aan te geven.

Volg de onderstaande stappen om de fout op te lossen, zodat je weer op je Rad kunt rijden.

Benodigd gereedschap:

• Een camera
  • Een fietsstandaard (of een vriend om de fiets vast te houden)
  1. Maak de fiets gereed voor onderhoud. Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd MODE of de aan/uit-knop ingedrukt om de restspanning te ontladen.
  2. Zoek de motorstekker. Volg de kabel vanaf de motor in het achterwiel naar de stekker.
  3. Maak de motorstekker los. Trek de stekker aan beide stekkerhelften los zonder te draaien.
  4. Inspecteer de binnenzijde van de stekker. Als je vocht, vuil of schade ziet, maak dan foto's en neem contact op met de productondersteuning van Rad Power Bikes voor hulp.
  5. Sluit de motorstekker weer aan. Als de stekker er schoon en normaal uitziet, let dan voor de aansluitwijze op de inkepingen en pennen (en de externe pijlen) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder te draaien.
  6. Plaats de accu terug en zet de accu in de stand "Aan, Vergrendeld".
  7. Test de "twist power assist"-draaigreep. Zet de fiets op een onderhoudsstandaard (of laat een vriend de fiets op de standaard houden met het achterwiel van de grond) en schakel de fiets in. Als je een e-bike hebt die in 2019 of eerder is uitgebracht, zorg er dan voor dat de aan/uit-knop van de draaigreep is ingedrukt. Op modellen die in 2020 zijn uitgebracht, is de "Twist Power Assist" actief wanneer de fiets aanstaat. Controleer zorgvuldig of de Twist Power Assist het achterwiel laat draaien als deze draaigreep wordt gedraaid.
  8. Schakel de fiets uit. Verwijder de fiets van de onderhoudsstandaard.
  9. Voer een "terugrol"-test uit. Schakel de fiets in en rol de fiets direct (zodra het LCD-display aan gaat) achteruit terwijl je de draaigreep snel en voorzichtig aan en uit draait. Kijk of de motor enige kracht op het wiel zal uitoefenen. Noteer de resultaten.
  10. Neem contact op met de productondersteuning van Rad Power Bikes met de resultaten van de test voor diagnose en verdere instructie.

Als je er niet zeker van bent dat je alle stappen met succes en veilig kunt uitvoeren, raden we je aan het werk te laten uitvoeren door een gerenommeerde fietsenmaker.