Fout 22 Gids voor probleemoplossing

Als de foutcode Error 22 op het LCD-display verschijnt, betekent dat vaak een probleem met de twist power assist. Op een LED-display zal de trapondersteuning niveau “1” knipperen om een Error 22 foutcode aan te geven.

Error 22 - LED display.gif

Volg de onderstaande stappen om fout op te lossen en weer comfortabel verder te fietsen op je Rad e-bike.

1. Maak de fiets gereed voor onderhoud. Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd de MODE-knop of aan/uit-knop ingedrukt om hem volledig te ontladen.
  2. Zoek de Twist Power Assist. Volg de kabel vanaf de Twist Power Assist naar beneden tot aan de stekker.
  3. Maak de Twist Power Assist stekker los. Trek de stekker aan beide stekkerhelften los zonder te draaien.
  4. Inspecteer de binnenzijde van de connector. Als je vocht, vuil of schade ziet, maak dan foto's en neem contact op met de productondersteuning van Rad Power Bikes voor hulp.
  5. Sluit de Twist Power Assist stekker weer aan. Als de stekker er goed en schoon uitziet, let dan voor de aansluitwijze op de inkepingen en pennen (en de externe pijlen) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder te draaien.
  6. Bevestig de accu en test de fiets volledig voor je er weer op gaat fietsen.

Als je er niet zeker van bent dat je alle stappen met succes en veilig kunt uitvoeren, raden we je aan het werk te laten uitvoeren door een gerenommeerde fietsenmaker.