Skip to main content
Rad Power Bikes - Import (Aug2023)

Hoe kunnen we je helpen?

RadWagon Fout 30 Gids voor probleemoplossing

Als er een foutmelding 30 ("Error 30") op je RadWagon verschijnt, moet je controleren of alle stekkers goed aangesloten zijn en in goede staat verkeren.

Deze gids gebruikt een RadWagon 2019 als voorbeeld, maar de stappen zijn voor de andere modeljaren dezelfde.

Benodigd gereedschap:

 • Zijkniptang
 • Een camera
 • Kabelbinders

Opmerking: De procedure voor het controleren van de onderstaande stekkers bestaat uit het loskoppelen van de stekker, het inspecteren van de binnenkant op schade, het aansluiten van de stekker en het inschakelen van de fiets om te controleren of de fout blijft optreden terwijl de stekker is aangesloten.

 1. Maak de fiets gereed voor onderhoud. Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd MODE-knop ingedrukt om de restspanning te ontladen.
  Turn off bike.png
 2. Controleer de elektrische contacten op de accu en in de accuhouder. Inspecteer de aansluitcontacten visueel. Als ze in goede staat zijn, plaats dan de accu weer en schakel de fiets in om te controleren of het probleem is opgelost. Als de fiets niet inschakelt, verwijder dan de accu, ontlaad de restspanning en controleer de volgende stekker.
  Check if issue is fixed.png
 3. Lokaliseer de stekker en koppel deze los, te beginnen met de accustekker. Volg de kabel vanaf het onderdeel naar de stekker. Knip de kabelbinders door voor een betere bereikbaarheid en trek de stekkerhelften recht uit elkaar zonder ze te draaien.
  Inspect connector.png
 4. Inspecteer de binnenzijde van de stekker. Als de stekker inwendig nat, vuil of beschadigd is, maak dan een foto en neem contact op met Productondersteuning. Als de stekker er normaal uitziet, ga dan verder met de volgende stap.
 5. Sluit de stekker aan. Als de stekker geen zichtbare beschadiging heeft, let dan voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en de externe pijlen) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien.
  Take photo.png
 6. Controleer of de fout blijft optreden. Plaats de accu weer en schakel de fiets in om te controleren of het probleem blijft optreden. Als de fout blijft optreden, ga dan verder met de volgende stap.
 7. Controleer de volgende stekker. Schakel de fiets uit, verwijder de accu, ontlaad de restspanning en controleer de volgende stekker.

Herhaal deze stappen met de drie onderstaande stekkers: de accustekker, displaystekker en kabelboomstekker.

Accustekker

Opstelling: Nabij de trapas

Kleur: Zwart inwendig

De accustekker is de grote stekkerverbinding nabij de trapas. De stekker is aan één zijde afgeplat en van binnen zwart met twee grote pennen.

RadWagon battery connector.gif

Displaystekker

Opstelling: Bij het stuur

Kleur: Zwart inwendig

Draai de zilverkleurige metalen huls los en trek de stekkerhelften recht zonder ze te draaien uit elkaar. Let voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen op de stekkerhelften, schuif ze in elkaar en draai de metalen huls weer vast om de stekker te borgen.

DIsplay Connector.png

Kabelboomstekker

Opstelling: Bij de zitbuis

Kleur: Zwart inwendig

Wiring harness connector.png

Volg de onderstaande stappen om de resterende stekkers te controleren.

Opmerking: De procedure voor het controleren van de onderstaande stekkers bestaat uit het loskoppelen van de stekker en het inschakelen van de fiets om te controleren of de fout blijft optreden, terwijl de stekker nog steeds is losgekoppeld.

 1. Maak de fiets gereed voor onderhoud. Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd MODE-knop ingedrukt om de restspanning te ontladen.
 2. Zoek de stekker en koppel deze los. Volg de kabel vanaf het onderdeel naar de stekker. Knip de kabelbinders door voor een betere bereikbaarheid en trek de stekkerhelften recht uit elkaar zonder ze te draaien.
  RadWagon 3 motor connector.png
 3. Inspecteer de binnenzijde van de stekker. Als de stekker inwendig nat, vuil of beschadigd is, maak dan een foto en neem contact op met Productondersteuning. Als de stekker er normaal uitziet, ga dan verder met de volgende stap.
 4. Controleer of de fout blijft optreden, terwijl de stekker losgekoppeld is. Houd de stekker losgekoppeld. Plaats de accu weer en schakel de fiets in om te controleren of het probleem blijft optreden. Als de fout blijft optreden, ga dan verder met de volgende stap.

  Als de fout is verholpen door het loskoppelen van de stekker, moet het onderdeel mogelijk worden vervangen. Neem contact met ons op voor hulp.
 5. Schakel de fiets uit en sluit de stekker aan. Als de fout blijft optreden, schakel dan de fiets uit, verwijder de accu en ontlaad de restspanning. Als de stekker geen zichtbare beschadiging heeft, let dan voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en de externe pijlen) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien.
 6. Herhaal stap 1 tot en met 5 bij elke van de onderstaande stekkers totdat de fout is verholpen. Als deze is verholpen, vervang dan alle doorgeknipte kabelbinders en knip het overtollige deel af zodat ze vlak en glad zijn. Test de fiets volledig tijdens een proefrit.

Motorstekker

Opstelling: Bij de liggende achtervork aan de linker zijde van de fiets

Kleur: Zwart inwendig

RadWagon 3 motor connector.png

Achterlichtstekker (niet van toepassing op modellen vóór 2019)

Opstelling: Bij staande achtervork

Kleur: Blauw inwendig

Taillight connector.png

Tweede achterlichtstekker (niet van toepassing op modellen vóór 2019)

Opstelling: Achterzijde van de fiets

Kleur: Blauw inwendig

Second taillight.png

Stekker van linker rem

Opstelling: Stuur - linker zijde

Kleur: Rood inwendig

Left brake connector.png

Stekker van rechter rem

Opstelling: Stuur - rechter zijde

Kleur: Rood inwendig

Right brake connector.png

Stekker van de Twist Power Assist

Opstelling: Bij het stuur

Kleur: Geel inwendig

Twist Power Assist connector.png

Koplampstekker

Opstelling: Voorzijde van de fiets

Kleur: Rood inwendig

Headlight connector.png

Stekker van PAS-sensor voor trapondersteuning

Opstelling: Bij de zitbuis

Kleur: Geel inwendig

PAS.png

Als je er niet zeker van bent dat je alle stappen met succes en veilig kunt uitvoeren, raden we je aan het werk te laten uitvoeren of controleren door een gerenommeerde fietsenmaker.

 • Was this article helpful?