Skip to main content
Rad Power Bikes - Import (Aug2023)

Hoe kunnen we je helpen?

Lading vervoeren: laadvermogen en accessoires

Alle e-bikes van Rad Power Bikes hebben een maximaal gewicht waarmee ze beladen mogen worden en dat niet mag worden overschreden in verband met veiligheid en comfort.

De totale maximale gewichtslimiet, of laadvermogen, omvat het gewicht van de fietser, kleding, uirusting, bagage enz.— alles behalve de fiets zelf.

Al onze fietsen kunnen worden voorzien van een optionele voordrager. Het laadvermogen van de voordrager is 14 kg (30 lbs).

Klik op een van de onderstaande koppen om het laadvermogen en de bagagemogelijkheden van elk model te bekijken.

Laadvermogen per model

RadMini, RadRhino en RadMission

E-bike model(len)

Maximaal

laadvermogen

Limiet van de geïntegreerde of optionele achterdrager
RadRhino 5,
RadRhino Step-Thru 1
275 lb (125 kg) (optionele achterdrager)
55 lb (25 kg)
RadMini 4, 275 lb (125 kg) (optionele achterdrager)
55 lb (25 kg)
RadMission 1 275 lb (125 kg) optionele achterdrager)
40 lb (18 kg)

RadRunner

Maximaal laadvermogen 300 lb (136 kg)
Laadvermogen achterdrager 120 lb (54 kg)
Laadvermogen optionele middenconsole 22 lb (10 kg)
Laadvermogen optionele voetsteunen per zijde 30 lb (14 kg) per side
Limiet fietsstandaard 100 lb (45 kg)

RadRunner Plus

Maximaal laadvermogen 300 lb (136 kg)
Laadvermogen achterdrager 120 lb (54 kg)
Laadvermogen optionele middenconsole 22 lb (10 kg)
Laadvermogen optionele voetsteunen per zijde 30 lb (14 kg) per side

RadWagon

Maximaal laadvermogen 350 lb (158 kg)
Laadvermogen achterdrager 120 lb (54 kg)
Laadvermogen treeplanken per zijde 40 lb (18 kg) per side
Limiet fietsstandaard 100 lb (45 kg)
Laadvermogen optionele voordrager 30 lb (14 kg)

Tassen en opslag 

We hebben verschillende soorten bagagetassen ontworpen die op de voor- of achterdrager van je fiets kunnen worden gemonteerd. Sommige modellen worden geleverd met een geïntegreerd rek, maar voor andere is de montage van een voor- of achterdrager vereist voordat je een tas kunt bevestigen.

Ga naar onze pagina met accessoires om te zien welke mogelijkheden er voor jouw fiets zijn om goederen en personen te vervoeren.


RadMini

Op de RadMini en RadMini Step-Thru zijn kun je de Fremont fietstas bevestigen als je er ook een RadMini achterdrager bij aanschaft en monteert.


RadRunner

Voor de RadRunner hebben we de Fremont fietstas, die je veilig rechtstreeks aan de robuuste achterdrager kunt bevestigen die geïntegreerd is in het frame van de RadRunner.

De RadRunner is ook geschikt om bagage te vervoeren als je er de RadRunner middenconsole bij aanschaft en monteert.


RadRhino

Op de RadRhino en RadRhino Step-Thru kun je de Fremont fietstas bevestigen als je er ook een RadRhino achterdrager bij aanschaft en monteert.

De RadRhino is ook geschikt voor bevestiging van de bovenbuistas. De RadRover Step-Thru is momenteel nog niet geschikt voor bevestiging van de tas op de bovenbuis van het frame.


RadWagon

Alle RadWagon transportfietsen zijn geschikt voor bevestiging van de volgende fietstassen die je veilig echtstreeks aan de stevige achterdrager kunt bevestigen:

De RadWagon is geschikt voor de volgende accessoires als je er ook een kleine mand bij aanschaft voor montage op de achterdrager of op de voordrager (niet geschikt voor de RadWagon uit 2017) aan de voorkant van de fiets:

Voor het vervoeren van grotere ladingen is de RadWagon geschikt voor de volgende accessoires als je er de grote mand bij aanschaft, die je op de achterdrager kunt monteren, of de voordrager (niet geschikt voor de RadWagon uit 2017), die je op de voorkant van je fiets kunt monteren.


Klik HIER om onze tassen en andere opslagmogelijkheden te bekijken, evenals bagagedragers aan de voor- en achterkant van je fiets, om je accessoire veilig te bevestigen.

De installatie van accessoires van derden of accessoires van Rad Power Bikes die niet expliciet worden aanbevolen voor jouw fietsmodel, is op eigen risico. Als je accessoires of componenten van derden, die niet door Rad Power Bikes zijn getest op veiligheid en compatibiliteit, gebruikt, kan de garantie komen te vervallen, kunnen er onveilige rijomstandigheden ontstaan, die je Rad Power Bikes fiets kunnen beschadigen of ernstig letsel en/of de dood tot gevolg hebben.

Accessoires om passagiers te vervoeren

RadRhino

De RadRhino is ontworpen om één volwassene te vervoeren met eventueel één klein kind* in het Thule Yepp Maxi kinderzitje, gemonteerd op de RadRhino achterdrager die je apart moet aanschaffen en monteren, op voorwaarde dat de berijder, het kind en het accessoire gezamenlijk niet meer wegen dan het maximale laadvermogen van 125 kg (275 lb).

*Een kind dat achter op de RadRhino wordt vervoerd, mag niet meer dan 18 kg (40,5 lb) wegen, aangezien het Thule Yepp Maxi kinderzitje ongeveer 2 kg (4.5 lb) weegt en de achterdrager van de RadRhino een maximaal laadvermogen van 25 kg (55 lb) heeft.


RadWagon

De RadWagon is ontworpen om één volwassene te vervoeren met eventueel twee kleine kinderen in twee aparte Thule Yepp Maxi kinderzitjes, gemonteerd op de in het frame geïntegreerde achterdrager, op voorwaarde dat de berijder, de kinderen en de accessoires gezamenlijk niet meer wegen dan het maximale laadvermogen. Het Yepp Maxi kinderzitje kan ook op de Caboose worden gemonteerd. De RadWagon is ook ontworpen om bagage te vervoeren met een bagagedragerkussen.

Rad_accessories Deck Hand Deck Pad.jpg RadWagon_Thule_Yepp_Maxi_grande.jpg
DSCF8173_4a416b62-5d93-4248-a9a1-fdbf78d42432_grande.webp

RadRunner

De RadRunner is ontworpen om één volwassene te vervoeren met eventueel één klein kind in het Thule Yepp Maxi kinderzitje, gemonteerd op de in het frame geïntegreerde achterdrager, op voorwaarde dat de berijder, het kind en de accessoires niet meer wegen dan het totale laadvermogen. Achter op de RadRunner kan ook een passagier vervoerd worden na aankoop en montage van het RadRunner passagierpakket.

Montage-instructies vind je HIER.

P1000899.jpg

Als je kinderen wilt vervoeren, is het gebruik van gecertificeerde en goedgekeurde kinderzitjes en uitrusting, inclusief een bagagedrager, een absolute vereiste. Laat de fiets met kinderen erop nooit zonder toezicht achter. Zorg ervoor dat je kinderen van de fiets afhaalt voordat je wegkijkt of van de fiets wegloopt, anders kan de fiets kantelen en ernstig letsel veroorzaken aan de kinderen. Zorg ervoor dat jij als berijder, maar ook de kinderen die je vervoert, een goed passende en goedgekeurde fietshelm dragen.

Het is altijd de verantwoordelijkheid van de gebruiker om ervoor te zorgen dat bagage of een passagier die op met e-bike wordt vervoerd, de berijder niet hindert bij het veilig besturen van de e-bike. Als de lading of een passagier het vermogen van de gebruiker om de e-bike van Rad Power Bikes veilig te besturen beïnvloedt, kan dit ernstig letsel of de dood tot gevolg hebben.

Raadpleeg voor meer informatie en modelspecifieke aanbevelingen en instructies de hoofdstukken in de gebruikershandleiding van Rad Power Bikes over het vervoeren van vracht en passagiers.

Het vervoeren van vracht brengt extra risico's met zich mee, die je met speciale aandacht en zorg moet zien te beperken en beheersen. Remmen, accelereren en je evenwicht bewaren worden allemaal aanzienlijk beïnvloed door het gewicht van de lading. Wen jezelf aan de juiste manier van remmen, sturen en aan de juiste bedieningsafstellingen voordat je met vracht gaat rijden. Oefen het rijden op een vlak en open terrein met lichte lading voordat je probeert om zwaardere lasten te vervoeren.

Houd de fiets vast wanneer de fiets beladen is of wanneer je er bagage op laadt of aan vastmaakt. De standaard is niet ontworpen om de fiets overeind te houden tijdens het laden van vracht.

Rad Power Bikes raadt je aan om een gerenommeerde fietsenmaker te raadplegen voor het monteren en aanpassen van een kinderzitje op je fiets.

  • Was this article helpful?