Skip to main content
Rad Power Bikes - Import (Aug2023)

Hoe kunnen we je helpen?

RadMission Gids voor vervanging van de regeleenheid

De regeleenheid van de RadMission kan worden vervangen als dit wordt geadviseerd door Productondersteuning van Rad Power Bikes.

Volg de onderstaande instructies om de regeleenheid van een RadMission te vervangen.

Als je er niet zeker van bent dat je alle stappen met succes en veilig kunt uitvoeren, raden we je aan het werk te laten uitvoeren of controleren door een gerenommeerde fietsenmaker.

Je hebt nodig:

 • Phillips-kruiskopschroevendraaier
 • Zijkniptang
 • Een paar kabelbinders
 • Een tafel, muur of een vriend om de fiets tegen te houden, of houten blokken (om het display te beschermen wanneer de fiets ondersteboven staat)
 • De vervangende regeleenheid van Rad Power Bikes

 

Oude regeleenheid verwijderen

 1. Maak de fiets gereed voor onderhoud. Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd de aan/uit-knop ingedrukt om de restspanning te ontladen.
 2. Zet de fiets stevig neer. Gebruik een tafel of muur of laat een vriend de fiets tegenhouden of zet de fiets voorzichtig ondersteboven, waarbij de handvatten op blokken moeten steunen om het display te beschermen.
  Flip the bike-3.jpg
 3. Lokaliseer de regeleenheid en verwijder de bevestigingsschroeven. Draai de vier bevestigingsschroeven van de regeleenheid met een Phillips-kruiskopschroevendraaier los. Druk het gereedschap goed in de schroefkop en draai langzaam om beschadiging van de schroefkop te voorkomen. Leg de schroeven en montagebeugels opzij.
  Locate controller.png
 4. Koppel de stekkers van de regeleenheid los. Knip zo nodig de kabelbinders door en trek de stekkerhelften recht uit elkaar zonder ze te draaien.
 5. Verwijder de oude regeleenheid en recycle deze overeenkomstig de lokaal geldende voorschriften.

  Ga verder met het volgende gedeelte om de nieuwe regeleenheid te installeren.

Nieuwe regeleenheid installeren

 1. Pak de nieuwe regeleenheid in een zodanige stand dat de montagegaten naar de voorzijde van de fiets gericht zijn en de zijde van de regeleenheid met de enkele kabel naar boven wijst.
  Locate controller-1.png
 2. Plaats de nieuwe regeleenheid op het frame. Leid de kabels die uit de onderkant van de regeleenheid komen door de opening tussen de framebuizen.
 3. Bevestig de regeleenheid op het frame. Steek een montagebeugel door het bovenste montagegat op het frame en draai de schroeven met de hand een paar slagen vast. Herhaal dit met de andere beugel bij het onderste montagegat.
 4. Centreer en bevestig de regeleenheid. Zorg ervoor dat de regeleenheid gecentreerd is en draai met een Phillips-kruiskopschroevendraaier de vier schroeven telkens een slag per keer kruiselings gelijkmatig vast. Druk het gereedschap goed in de schroefkop en draai langzaam om beschadiging van de schroefkop te voorkomen.
 5. Sluit de stekkers aan. Lokaliseer beide stekkerhelften. Let voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en externe pijlen) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien.
 6. Vervang alle doorgeknipte kabelbinders en knip het overtollige deel af zodat ze vlak en glad zijn. Controleer of alle kabels niet in contact kunnen komen met bewegende delen.
 7. Plaats de accu weer en test de fiets volledig tijdens een proefrit.
 • Was this article helpful?