Skip to main content
Rad Power Bikes - Import (Aug2023)

Hoe kunnen we je helpen?

Gids voor vervanging van de Twist Power Assist

Wanneer de Twist Power Assist wordt ingeschakeld door de draaigreep in de richting van de berijder te draaien, wordt de motorondersteuning gebruikt om de fiets zonder te trappen tot 6 km/u vooruit te laten rijden. In het onwaarschijnlijke geval dat de Twist Power Assist beschadigd is of door de productondersteuning van Rad Power Bikes als defect wordt beoordeeld, kun je de draaigreep vervangen.

Deze gids toont een vervanging op een model dat in 2020 is uitgebracht, maar de stappen kunnen worden gebruikt als richtlijn om de Twist Power Assist-bediening te vervangen op een model dat in 2019 of eerder is uitgebracht.

Als je er niet zeker van bent dat je alle stappen met succes en veilig kunt uitvoeren, raden we je aan het werk te laten uitvoeren en controleren door een gerenommeerde fietsenmaker.

Nieuwe Twist Power Assist-draaigreep monteren

 1. Monteer de nieuwe Twist Power Assist-draaigreep en de vulbus. Schuif het nieuwe onderdeel over het stuuruiteinde. Schuif de vulbus over het stuuruiteinde en duw deze in de richting van de draaigreep totdat de vulbus volledig onder de draaigreep valt. De Twist Power Assist-draaigreep en de vulbus moeten in de juiste stand en volgorde worden gemonteerd om de fiets veilig te laten werken.
  Spacer orientation.png
 2. Richt en bevestig de Twist Power Assist-draaigreep. Stel de draaigreep zo af dat de aan/uit-knop (op modellen uitgebracht in 2019 en eerder) gemakkelijk bereikbaar is voor de berijder. Draai de klembout van de Twist Power Assist vast m.b.v. een 3 mm-inbussleutel. Draai de bout vast met 3 Nm. Draai deze niet te vast.
  Tighten bolt.png
 3. Sluit de stekker van de Twist Power Assist aan. Let voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en externe pijlen) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder te draaien.
  Trace cable.png
 4. Vervang de eventueel verwijderde kabelbinders. Bevestig de kabels met kabelbinders en zorg ervoor dat ze niet in de buurt van bewegende onderdelen lopen. Knip het overtollige deel van de kabelbinders vlak boven de vergrendeling af.
  Snip zip ties.png
 5. Richt het handvat zo dat het smallere uiteinde naar het midden van de fiets wijst.
  Orient grip.png
 6. Monteer het handvat en de sluitdop in het handvat. Breng een kleine hoeveelheid schoonmaakalcohol aan op het stuur. Draai het handvat op zijn plaats en monteer de sluitdop. Zodra de schoonmaakalcohol is verdampt, moet het handvat vast op het stuur zitten en niet gemakkelijk meer kunnen bewegen.
  Twist grip into place.png
 7. Plaats de accu weer en test de fiets volledig tijdens een proefrit.Reinstall battery.png

Bedien de draaigreep van de Twist Power Assist uitsluitend als je op de fiets zit. Op modellen die in 2020 zijn uitgebracht, is de "Twist Power Assist" actief wanneer de fiets aanstaat. Op modellen die in 2019 en eerder zijn uitgebracht, is de "Twist Power Assist" actief na het indrukken van de Twist Power Assist-knop bij ingeschakelde fiets. Houd altijd ten minste één hand aan een remhendel om de motorondersteuning indien nodig snel te kunnen uitschakelen of schakel de fiets uit om te voorkomen dat de Twist Power Assist per ongeluk ingeschakeld wordt.

 • Was this article helpful?