Gids voor het vervangen van remblokken

De mechanische schijfremmen op je fiets zijn een essentiële veiligheidsvoorziening. Dat de remblokken voldoende voeringmateriaal hebben is heel belangrijk om de e-bike te remmen. Klik HIER voor het bestellen van remblokken voor je e-bike.

Bekijk de video en volg de onderstaande stappen om te leren hoe je remblokken vervangt op je fiets.

Benodigd gereedschap:

• Punttang
  • 5 mm-inbussleutel
  • De vervangende remblokken
  • Nitril handschoenen (eventueel)

Remblokken verwijderen

1. Maak de fiets gereed voor onderhoud. Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd MODE of de aan/uit-knop ingedrukt om de restspanning te ontladen.
  2. Kijk waar de remblokken zitten. De remblokken bevinden zich in de remklauw op elk wiel.
  3. Buig de borgpen van het remblok recht. Gebruik een punttang om de pen voorzichtig recht te buigen.
    Bend the pin.gif
  4. Verwijder de remklauw van de fiets. Gebruik een 5 mm-inbussleutel om de twee remklauwbouten te verwijderen. Pas op dat je de remschijf niet aanraakt.
    Remove brake caliper from frame.png
  5. Verwijder de borgpen van het remblok. Verwijder de pen en bewaar deze voor hermontage.
    Remove the pin.gif
  6. Verwijder de oude remblokken. Duw de remblokken vanaf de bovenzijde van de remklauw naar buiten uit de onderzijde van de remklauw.
    Remove the brake pads.gif

Ga verder met het volgende gedeelte om de nieuwe remblokken te installeren.

Nieuwe remblokken installeren

1. Bereid de nieuwe remblokken voor op de montage. Trek handschoenen aan en plaats de remblokken in de opstelling waarin ze in de remklauw moeten worden geschoven. Het voeringmateriaal van de remblokken moet naar elkaar toe gericht zijn met de metalen spreider ertussen. De gaten aan de bovenkant van de remblokken (waar de borgpen in wordt gestoken) moeten op één lijn liggen. Druk de twee remblokken met de hand tegen elkaar totdat de remvoeringen elkaar raken.

Raak de remblokvoering van de nieuwe remblokken niet met je vingers aan - het vet van je handen kan ervoor zorgen dat de remmen gaan piepen en/of slechter presteren.

Assemble brake pads.gif
  2. Plaats de remblokken in de remklauw. Houd de remblokken tegen elkaar gedrukt en schuif ze in de remklauw met de zijde van het scharnier laatst.
    Install brake pads in caliper.gif
  3. Monteer de remklauw weer.
    1. Plaats de remklauw waarbij de bevestigingsgaten op het frame moeten samenvallen met de gaten in de remklauw.
    2. Draai de bouten met de hand in de schroefdraad en gebruik een 5 mm-inbussleutel om ze telkens een 1/4 slag aan te draaien. Wissel de bouten af om ze allebei gelijkmatig vast te draaien tot 10-12 Nm. Raak het voeringmateriaal of de remschijf tijdens de montage niet met blote handen aan.
    3. Als de remklauw niet gemakkelijk over de remschijf past, raadpleeg dan het artikel via de link HIER om de ruimte tussen de remblokken te vergroten.
      Reinstall the brake caliper.gif
  4. Monteer de borgpen van de remblokken. Buig m.b.v. een punttang het uiteinde van de borgpen voorzichtig om tot ongeveer een hoek van 90°, zodat deze er niet uit kan glijden.
    Reinstall the brake pin.gif
  5. Stel de remmen af. Draai om de remmen af te stellen, de kabelklembout iets los en duw de remklauwarm omhoog en trek gelijktijdig de remkabel naar beneden zoals hieronder weergegeven. Houd de kabel op zijn plaats en draai de kabelklembout vast met 10-12 Nm.
    Screen Shot 2017-09-15 at 3.31.20 PM.png
    Als de remschijf na het afstellen van de kabelklembout niet vrij tussen de remblokken ronddraait, moeten de remmen verder worden afgesteld. Klik HIER voor instructies voor het afstellen van de remmen.
  6. Volg de stappen HIER om het inremmen van de nieuwe remmen te voltooien.
  7. Plaats de accu weer en test de fiets volledig tijdens een proefrit.