Skip to main content
Rad Power Bikes - Import (Aug2023)

Hoe kunnen we je helpen?

RadMission Gids voor vervanging van de koplamp

De koplamp van de RadMission kan worden vervangen als dit wordt geadviseerd door Productondersteuning van Rad Power Bikes. De koplamp kan worden vervangen zonder de beugel te vervangen. Eventueel kan ook de koplamp met de beugel worden vervangen.

Volg de onderstaande instructies om de koplamp van een RadMission te vervangen.

Als je er niet zeker van bent dat je alle stappen met succes en veilig kunt uitvoeren, raden we je aan het werk te laten uitvoeren of controleren door een gerenommeerde fietsenmaker.

Je hebt nodig:

 • Een 4 mm-inbussleutel
 • Een 8 mm ring- of steeksleutel
 • Zijkniptang
 • Een paar kabelbinders
 • Een tafel, muur of een vriend om de fiets tegen te houden, of houten blokken (om het display te beschermen wanneer de fiets ondersteboven staat)
 • Een vervangende koplamp van Rad Power Bikes

Klik op een kopje hieronder en volg de stappen om of alleen de koplamp of om de koplamp met de beugel te vervangen.

Alleen de koplamp vervangen (de beugel gemonteerd laten)

 1. Maak de fiets gereed voor onderhoud. Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd de aan/uit-knop ingedrukt om de restspanning te ontladen.
 2. Zet de fiets stevig neer. Gebruik een tafel of muur of laat een vriend de fiets tegenhouden of zet de fiets voorzichtig ondersteboven, waarbij de handvatten op blokken moeten steunen om het display te beschermen.
  Flip the bike-4.jpg
 3. Koppel de koplampstekker los. Volg de kabel vanaf de koplamp naar de stekker. Trek beide stekkerhelften van de stekker van elkaar zonder ze te draaien.
  Headlight connector.png
 4. Verwijder de oude koplamp.
  1. Gebruik een 4 mm-inbussleutel en een 8 mm-ringsleutel om de stelbout van de koplamp te verwijderen.
   Wrench.png
  2. Verwijder de oude koplamp en recycle deze overeenkomstig de lokaal geldende voorschriften.
 5. Monteer de nieuwe koplamp.
  1. Pak de nieuwe koplamp.
  2. Gebruik een 4 mm-inbussleutel en een 8 mm-sleutel om de stelbout van de koplamp te verwijderen.
   Headlight bolt.png
  3. Verwijder de koplamp van de beugel. Recycle de beugel volgens de lokaal geldende voorschriften of bewaar deze voor later gebruik.
  4. Plaats de koplamp op de beugel die aan het stuur is bevestigd. Monteer de stelbout en de borgmoer van de koplamp. Draai de bout vast. Draai deze niet te vast.
 6. Sluit de koplamp aan. Lokaliseer beide stekkerhelften. Let voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en externe pijlen) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien.
  Headlight connector-1.png
 7. Stel de koplamp iets naar beneden gericht af zodat de weg wordt verlicht en tegenliggers niet verblind worden door de lichtbundel. Gebruik zo nodig een 4 mm-inbussleutel en een 8 mm-ringsleutel om de stelbout vlak onder de koplamp iets los te draaien. Stel de koplamp af en draai de bevestigingsbout vast. Draai deze niet te vast.
  Adjust angle.png
 8. Vervang alle doorgeknipte kabelbinders en knip het overtollige deel af zodat ze vlak en glad zijn. Controleer of alle kabels niet in contact kunnen komen met bewegende delen.
 9. Plaats de accu weer en test de fiets volledig tijdens een proefrit.

Koplamp met beugel vervangen

 1. Maak de fiets gereed voor onderhoud. Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd de aan/uit-knop ingedrukt om de restspanning te ontladen.
 2. Zet de fiets stevig neer. Gebruik een tafel of muur of laat een vriend de fiets tegenhouden of zet de fiets voorzichtig ondersteboven, waarbij de handvatten op blokken moeten steunen om het display te beschermen.
  Flip the bike-5.jpg
 3. Koppel de koplampstekker los. Volg de kabel vanaf de koplamp naar de stekker. Trek beide stekkerhelften van de stekker van elkaar zonder ze te draaien.
  Headlight connector-2.png
 4. Verwijder de oude koplamp en de beugel.
  1. Verwijder de onderste twee bouten van de stuurklem. Kantel de koplamp naar beneden om de bouten bereikbaar te maken en gebruik een 4 mm-inbussleutel om alle vier bouten gelijkmatig, telkens twee slagen, los te draaien. Laat de bovenste twee bouten losgedraaid in de schroefdraad zitten en verwijder de twee onderste bouten.

   Opmerking: Controleer of de sleutel stevig en volledig in de boutkop is gestoken en draai langzaam om beschadiging van de boutkop te voorkomen.

   Remove bottom bolts.png
  2. Verwijder de koplamp en de beugel. Schuif de koplampbeugel onder de klemplaat vandaan. Houd de stuurklembouten onder handbereik en recycle de koplamp en de beugel overeenkomstig de lokaal geldende voorschriften.
 5. Monteer de nieuwe koplamp met de beugel.
  1. Pak de nieuwe koplamp. Kantel de beugel omlaag om tijdens de montage de bevestigingsbouten van de stuurklem bereikbaar te maken.
   Headlight.png
  2. Monteer de koplamp en centreer het stuur. Centreer zo nodig het stuur en zorg ervoor dat de remhendels gemakkelijk bedienbaar zijn voor de berijder. Schuif de koplampbeugel onder de stuurklemplaat en draai de twee bevestigingsbouten losjes met de hand vast om de koplampbeugel op zijn plaats te houden.
   Adjust handlebar.png
 6. Draai de bouten van de stuurklem gelijkmatig vast. Draai met een 4 mm-inbussleutel de twee onderste bouten afwisselend telkens een kwartslag per keer vast, totdat ze ongeveer even vast zitten als de bovenste twee bouten. Draai vervolgens alle vier bouten kruiselings telkens een kwartslag vast totdat ze stevig zijn vastgedraaid. Controleer of de sleutel stevig en volledig in de boutkop is gestoken en draai langzaam om beschadiging van de boutkop te voorkomen.
  Remove bottom bolts-1.png
 7. Draai alle vier stuurklembouten gelijkmatig vast tot 6 Nm. Controleer of de koplampbeugel niet kan bewegen nadat de stuurklembouten zijn vastgedraaid.
  Torque bolts.png
 8. Sluit de koplamp aan. Lokaliseer beide stekkerhelften. Let voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en externe pijlen) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien.
  Headlight connector-3.png
 9. Stel de koplamp iets naar beneden gericht af zodat de weg wordt verlicht en tegenliggers niet verblind worden door de lichtbundel. Gebruik zo nodig een 4 mm-inbussleutel en een 8 mm-ringsleutel om de stelbout vlak onder de koplamp iets los te draaien. Stel de koplamp af en draai de bevestigingsbout vast. Draai deze niet te vast.
  Adjust angle-1.png
 10. Vervang alle doorgeknipte kabelbinders en knip het overtollige deel af zodat ze vlak en glad zijn. Controleer of alle kabels niet in contact kunnen komen met bewegende delen.
 11. Plaats de accu weer en test de fiets volledig tijdens een proefrit.
 • Was this article helpful?