RadWagon 4 Gids voor vervanging van de regeleenheid

De regeleenheid van de RadWagon 4 kan worden vervangen als dit je wordt geadviseerd door Productondersteuning van Rad Power Bikes. Bekijk de video en volg onderstaande stappen om de regeleenheid van je RadWagon 4 te vervangen.

Benodigd gereedschap:

• 3 mm-inbussleutel
  • Zijkniptang
  • Kabelbinders
  • De vervangende regeleenheid van Rad Power Bikes

Opmerking: Het bevestigingsmateriaal of het vereiste gereedschap dat nodig is voor jouw model, kan enigszins afwijken. Zorg ervoor dat je het juiste gereedschap en de juiste maat voor de bouten gebruikt. Zorg er altijd voor dat het gereedschap stevig in of om de boutkop wordt gedrukt en langzaam wordt gedraaid om beschadiging van de bout te voorkomen.

Als je er niet zeker van bent dat je alle stappen met succes en veilig kunt uitvoeren, raden we je aan het werk te laten uitvoeren of controleren door een gerenommeerde fietsenmaker.

Oude regeleenheid verwijderen

1. Maak de fiets gereed voor onderhoud. Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd MODE-knop ingedrukt om de restspanning te ontladen.
    Turn off bike.gif
  2. Koppel de kabels los van de regeleenheid.
    1. Knip de kabelbinders voor bevestiging van de kabels door.
      Snip zip ties.gif
    2. Koppel de stekkers van de regeleenheid los door de stekkerhelften recht uit elkaar te trekken zonder ze te draaien. Controleer of alle stekkers van de regeleenheid zijn losgekoppeld.
      Unplug all connectors.gif
  3. Verwijder de regeleenheid. Draai de bevestigingsbouten van de regeleenheid los met een inbussleutel. Bewaar de bouten. Recycle de regeleenheid overeenkomstig de lokale voorschriften.
    Remove controller.gif
    Ga verder met het volgende gedeelte om de nieuwe regeleenheid te monteren..

Nieuwe regeleenheid installeren

1. Nieuwe regeleenheid installeren.
    1. Plaats de regeleenheid op zijn plaats op het frame, waarbij de kant met de langste kabel naar de achterkant van de fiets moet wijzen. Steek de kabels door de staande achtervork.
      Install new controller.gif
    2. Centreer de regeleenheid.
      Center controller.gif
    3. Schroef de vier bouten er met de hand in. Draai de bouten afwisselend telkens een halve slag per keer kruiselings vast.
      Tighten bolts.gif
  2. Sluit alle stekkers aan. Lokaliseer beide stekkerhelften van de stekker. Let voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en externe pijlen) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien. Sluit ook de overige stekkers aan.
    Plug in connectors.gif
  3. Bevestig de kabels met kabelbinders en knip de overtollige uiteinden af zodat ze vlak en glad zijn.
    Secure cables.gif
  4. Controleer of alle kabels niet in de buurt van bewegende onderdelen lopen. Draai het stuur naar links en rechts om er zeker van te zijn dat het vrij kan draaien en dat de kabels voldoende ruimte hebben.
    Check cable slack.gif
  5. Plaats de accu weer en test de fiets volledig tijdens een proefrit!