Gids voor vervangen van de PAS-sensor

De PAS-sensor voor de trapondersteuning kan worden vervangen als dit wordt geadviseerd door Productondersteuning van Rad Power Bikes.

Bekijk de video en volg onderstaande stappen om de PAS-sensor op je fiets te vervangen. In deze gids wordt een RadCity 4 gebruikt, maar de stappen zijn vergelijkbaar voor andere modellen met een vergelijkbaar frameontwerp.

Als je er niet zeker van bent dat je alle stappen met succes en veilig kunt uitvoeren, raden we je aan het werk te laten uitvoeren of controleren door een gerenommeerde fietsenmaker.

Benodigd gereedschap:

• Een kleine phillips-kruiskopschroevendraaier
  • Zijkniptang
  • Kabelbinders
  • Een vervangende PAS-sensor van Rad Power Bikes

Oude PAS-sensor verwijderen

1. Maak de fiets gereed voor onderhoud. Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd MODE of de aan/uit-knop ingedrukt om de restspanning te ontladen.
  2. Lokaliseer de PAS-sensor bij de trapas en controleer of de bevestigingsschroeven van de PAS-sensor bereikbaar zijn.
    PAS sensor.png
  3. Maak de stekker van de PAS-sensor los. Volg de kabel vanaf de PAS-sensor naar de stekker. Knip zo nodig de kabelbinders door om de kabel ruimte te geven en trek de stekkerhelften recht uit elkaar zonder te draaien.
    PAS connector.png
  4. Draai de twee bevestigingsschroeven van de PAS-sensor met een Phillips-kruiskopschroevendraaier los. Verwijder de PAS-sensor en recycle deze overeenkomstig de lokaal geldende voorschriften.
    Ga verder met het volgende gedeelte om de nieuwe PAS-sensor te installeren.

Nieuwe PAS-sensor installeren

1. Pak de nieuwe PAS-sensor en het bevestigingsmateriaal.
    New PAS sensor.png
  2. Installeer de nieuwe PAS-sensor, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding. Plaats de PAS-sensor, zodanig dat het rode lampje in het montagegat in de beugel valt. Monteer de twee bevestigingsschroeven van de PAS-sensor en draai ze met een Phillips-kruiskopschroevendraaier vast. Draai ze niet te vast.
    PAS sensor position.png
  3. Sluit de stekker aan. Let voor de aansluitwijze op de inkeping, pennen en externe pijlen op de stekkerhelften en schuif ze recht in elkaar zonder te draaien.
    Plug in.png
  4. Vervang alle doorgeknipte kabelbinders en knip ze af zodat ze vlak en glad zijn. Draai de cranks en controleer of ze vrij kunnen draaien. Controleer of alle kabels niet in contact kunnen komen met bewegende delen.
    Snip zip tie.png
  5. Controleer of er een ruimte van 3 mm is, ongeveer de dikte van twee betaalpassen, tussen de magneetring en de PAS-sensor. Draai zo nodig de magneetring voorzichtig rechtsom naar de voorzijde van de fiets, terwijl je de magneetring gelijktijdig in de richting van de PAS-sensor drukt.