Skip to main content
Rad Power Bikes - Import (Aug2023)

Hoe kunnen we je helpen?

RadRhino Gids voor verwijderen van het achterwiel

De onderstaande instructies laten je zien hoe je het achterwiel kunt verwijderen en weer monteren bij een RadRover uit 2017. De procedure is vergelijkbaar voor de meeste RadRhino-modellen.

Benodigd gereedschap:

 • Houten blokken om de fiets te ondersteunen
 • Zijkniptang
 • 4 mm-inbussleutel
 • 18 mm ring- of steeksleutel
 • 10 mm ring- of steeksleutel
 • Een camera
 • Een momentsleutel met een 4 mm-inbusbit
 • Een paar kabelbinders
 • Nitril handschoenen (eventueel)

Volg de onderstaande instructies om het achterwiel te verwijderen en weer te monteren.

Wiel verwijderen

 1. Maak de fiets gereed voor onderhoud. Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd MODE-knop ingedrukt om de restspanning te ontladen.
 2. Zet de versteller in de 7e versnelling. Laat de fiets op de standaard leunen, draai de pedalen naar voren en schakel naar de 7e versnelling om de ketting naar het kleinste tandwiel te brengen.
 3. Zet de fiets ondersteboven. Plaats de handvatten op de blokken om het LCD-display te beschermen tegen beschadiging tijdens het uitvoeren van onderhoud.
 4. Koppel de motorstekker los. De motorkabel is op de achtervork geplaatst. Knip zo nodig de kabelbinders door en trek de stekkerhelften recht uit elkaar zonder ze te draaien.
  Unplug motor connector.png
 5. Verwijder de bout van de motorreactiearm. Gebruik een 4 mm-inbussleutel of een Philips-kruiskopschroevendraaier (afhankelijk van het modeljaar) om de reactiearmbout en ringen te verwijderen. Verwijder zo nodig met een 4 mm-inbussleutel de bouten van de beschermbeugel om de reactiearmbout bereikbaar te maken. Laat de ringen op de bouten gemonteerd en leg het bevestigingsmateriaal en de beschermbeugel opzij.
  Remove torque arm bolt.png mceclip4.png
 6. Draai de asmoeren iets los. Gebruik een 18 mm-sleutel om de asmoeren net genoeg los te draaien (maar niet te verwijderen) dat het wiel kan worden verwijderd. Verwijder de asmoer of sluitringen niet volledig, omdat de opstelling van deze onderdelen erg belangrijk is voor de veiligheid.

  Opmerking: We raden aan om een foto te maken van de volgorde van de ringen en extra onderdelen op de motoras als referentie bij de montage.
  Loosen axle nut.png
 7. Trek de derailleur naar de achterzijde van de fiets en verwijder het wiel. Als het achterwiel moeilijk te verwijderen is, beweeg het wiel dan heen en weer tijdens het optillen zonder de remschijf aan te raken. Verwijder de ketting van de tandwielcassette.
  Remove the wheel.gif
 8. Voer het vereiste onderhoud uit. Na demontage van het wiel kan het worden verwisseld voor een nieuw wiel of kan een binnen- of buitenband worden vervangen, enz.

Wiel weer monteren

 1. Zorg ervoor dat alle bevestigingsonderdelen in de juiste volgorde klaar liggen voor de montage.Raadpleeg de onderstaande afbeeldingen, die van toepassing zijn voor de meeste modellen, of de foto die in een vorige stap is gemaakt.

  Remschijfzijde van het wiel:
  DropOut_detail_fig1a.png
  Derailleurzijde van het wiel:
  Dropout view.png
 2. Monteer het wiel weer. Trek het derailleurhuis terug, leid de ketting over het kleinste tandwiel en plaats vervolgens het wiel in de vorkpads.
  Install wheel.gif
 3. Controleer of de reactiering in de juiste stand zit en of de remschijf op zijn plaats zit. Gebruik zo nodig de eerder genomen foto als referentie. De remschijf moet tussen de remblokken in de remklauw schuiven. Als de as niet soepel in de vorkpads past , gebruik dan een 10 mm-steeksleutel om de as voorzichtig te draaien om de platte kanten van de as op één lijn te brengen met de zijkanten van de vorkpads en beweeg het wiel zodat de as volledig in de vorkpads zakt.
  Brake caliper.gif
 4. Monteer de bout van de motorreactiearm. Monteer aan de zijde van de remschijf de bout van de reactiearm en draai met een 4 mm-inbussleutel de bout aan tot 2-3 Nm. Monteer de eventueel gedemonteerde beschermbeugel. Plaats de beschermbeugel - let er daarbij op dat de achterlichtkabel langs de buitenzijde van de beugel loopt (alleen bij modellen uit 2019) - en monteer de bouten.
  Torque arm bolt.png
 5. Draai de asmoeren vast. Draai eerst de asmoer aan de remschijfzijde vast en controleer vervolgens of de derailleurzijde nog op zijn plaats in de vorkpad zit. Gebruik een 18 mm-sleutel om beide asmoeren vast te draaien tot 40 Nm.
  Tighten axle nuts.png
 6. Sluit de stekker van de motor aan. Let voor de aansluitwijze op de inkepingen en pennen (en externe pijlen) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien. Vervang de kabelbinder en knip het overtollige deel vlak boven de vergrendeling af.
 7. Plaats de accu weer en test de fiets volledig tijdens een proefrit.

Als je er niet zeker van bent dat je alle stappen met succes en veilig kunt uitvoeren, raden we je aan het werk te laten uitvoeren of controleren door een gerenommeerde fietsenmaker.

 • Was this article helpful?