Skip to main content
Rad Power Bikes - Import (Aug2023)

Hoe kunnen we je helpen?

RadWagon 4 Gids voor vervangen van de veer van de standaard

Op de RadWagon 4 kunnen de veren van de standaard indien nodig worden vervangen als ze door normaal gebruik na verloop van tijd slap geworden zijn of als Rad Power Bikes Productondersteuning heeft vastgesteld dat ze defect zijn.

Volg de onderstaande instructies om de veren van de standaard op je RadWagon 4 te vervangen.

Als je er niet zeker van bent dat je alle stappen met succes en veilig kunt uitvoeren, raden we je aan het werk te laten uitvoeren of controleren door een gerenommeerde fietsenmaker.

Je hebt nodig:

 • Blokken om de handvatten op te laten steunen (om het display op het stuur te beschermen) wanneer de fiets ondersteboven wordt gezet
 • Ongeveer 30 cm sterk gevlochten touw dat in een lus moet worden geknoopt
 • Oogbescherming
 • Een vriend als hulp
 • De vervangende veren van Rad Power Bikes

Oude veren verwijderen

 1. Maak de fiets gereed voor onderhoud. Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd MODE-knop ingedrukt om de restspanning te ontladen.
 2. Kantel de fiets voorzichtig ondersteboven en laat de handvatten op blokken rusten om het display te beschermen. Knijp de rechter remhendel in om het achterwiel te blokkeren en de fiets beter onder controle te houden. Vraag eventueel hulp aan een vriend.
  Flip bike.gif
 3. Klap de middenstandaard uit zodat deze volledig naar boven staat.
  Kickstand.gif
 4. Verwijder de oude veren.
  1. Pak het stuk touw dat in een lus wordt geknoopt en dat wordt gebruikt om de haken van de veren los te maken uit de bevestigingsgaten voor de middenstandaard.
  2. Plaats het touw om het uiteinde van de veerhaak die om de rand van het rechthoekige gat is bevestigd. Houd de touwlus vast met je dominante hand en houd de standaard tegen met je niet-dominante hand.

   Wees voorzichtig om letsel te voorkomen tijdens het verwijderen van de veer. Draag oogbescherming en ga opzij staan zodat je gezicht en lichaam niet geraakt kunnen worden door een ongecontroleerde beweging van je hand als het touw zou breken. Gebruik gevlochten touw dat sterk genoeg is om de aanzienlijke kracht van de veer te weerstaan en om breuk van het touw en mogelijk letsel te voorkomen. Plaats indien nodig een lap tussen het touw en je hand als bescherming.

  3. Houd je gezicht en lichaam zo ver mogelijk verwijderd van je hand, zoals afgebeeld, en trek aan het touw om de veerhaak los te maken van de rand van de rechthoekige steun. Verwijder het andere uiteinde van de veer uit het bevestigingsgat.
   Pulling on braided paracord.jpg
   Remove the spring.gif
  4. Herhaal dit bij de andere veer. Recycle beide veren overeenkomstig de lokale voorschriften.
   Install other spring.gif

   Ga verder met het volgende gedeelte om de nieuwe veren te monteren.

Nieuwe veren monteren

 1. Pak en monteer de nieuwe veren.
  1. Houd de veren zoals afgebeeld met de opening van de onderste haak naar de voorkant van de fiets gericht en haak de veer in het onderste bevestigingsgat. 
   Install first spring.gif
  2. Plaats de lus touw door het rechthoekige bevestigingsgat en om de veerhaak. Trek het touw zonder te draaien omhoog totdat de veerhaak om de rand van het vierkante bevestigingsgat vasthaakt. Zorg ervoor dat de opening van de bovenste veerhaak naar de achterkant van de fiets wijst.
   Install top of spring.gif
  3. Herhaal deze procedure met de andere veer.
   Install second spring.gif
  4. Zorg ervoor dat de veren precies zo zijn gemonteerd als op de onderstaande afbeelding.
   Springs installed.jpg

   Onjuiste montage van de veer/veren van de standaard kan leiden tot voortijdige slijtage of defecten, waardoor schade aan de fiets en/of fietsonderdelen kan ontstaan. Controleer of de veren in de juiste stand en op de juiste wijze zijn gemonteerd voordat je gaat fietsen.

 2. Klap de middenstandaard terug. De middenstandaard moet voldoende voorspanning hebben.
  Fold kickstand.gif
 3. Zet de fiets rechtop.
 4. Plaats de accu weer en test de fiets volledig tijdens een proefrit!
 • Was this article helpful?