Fout 25 Gids voor probleemoplossing

Error 25  (foutcode 25) op het LCD-display duidt vaak op een storing in de remschakelaar. Op een led-display knipperen de lampjes van trapondersteuningsniveau "0" en "2" om Fout 25 aan te geven.

Error 25 - LED display.gif

De fout kan vaak worden gewist door de remhendel los te laten.

Volg de onderstaande stappen in het onwaarschijnlijke geval dat de fout blijft optreden.

1. Maak de fiets gereed voor onderhoud. Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd MODE of de aan/uit-knop ingedrukt om de restspanning te ontladen.
  2. Zoek de linker remstekker. Volg de kabel van de linker remhendel naar de stekker aan de voorkant van de fiets.
  3. Maak de stekker los.Trek de stekker aan beide stekkerhelften recht los zonder te draaien. Laat de stekker tijdelijk losgekoppeld.
  4. Plaats de accu en schakel de fiets in. Houd de MODE of de aan/uit-knop even ingedrukt om de fiets in te schakelen.
  5. Zet de trapondersteuning op stand 0. Druk op het pijltje omlaag om de trapondersteuning op stand 0 te zetten.
  6. Rijd op de fiets, zonder de trapondersteuning of de Twist Power Assist te gebruiken, om te controleren of de fout is verholpen. Draag de geschikte beschermingsmiddelen en fiets langzaam op een veilige, stille weg (met losgekoppelde stekker en zonder elektrische hulp van de trapondersteuning of de Twist Power Assist om te zien of Fout 25 nog steeds optreedt. Zolang er geen elektrische ondersteuning actief is, zullen de mechanische schijfremmen de fiets nog steeds correct afremmen en stoppen, zelfs als de elektrische stekker is losgekoppeld.
  7. Controleer of fout 25 nog steeds wordt weergegeven, stop dan de fiets en sluit de stekker weer aan. Stap van de fiets, let voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en de externe pijlen) op de stekkerhelften en schuif ze weer in elkaar zonder te draaien.
  8. Als het probleem is verholpen, test dan de fiets volledig tijdens een proefrit.

Als de fout blijft optreden, volg dan de onderstaande stappen om door te gaan met de probleemoplossing.
  9. Herhaal stap 1 tot en met 8 voor elk van de volgende stekkers afzonderlijk.
    1. De rechter remstekker. Volg de kabel van de rechter remhendel naar de stekker aan de voorkant van de fiets en herhaal de stappen 1 tot 8.
    2. De achterlichtstekker. Volg de kabel vanaf het achterlicht tot de stekker en herhaal de stappen 1 tot 8.
    3. De tweede achterlichtstekker (aanwezig op de RadWagon, RadMini en elk model met een gemonteerde bagagedrager achter). Volg de kabel vanaf de regeleenheid (het kleine zwarte doosje bij de zitbuis) naar de tweede achterlichtstekker en herhaal stap 1 tot 8.
  10. Test de fiets volledig tijdens een proefrit.