Skip to main content
Rad Power Bikes - Import (Aug2023)

Hoe kunnen we je helpen?

RadWagon Gids voor verwijderen van het achterwiel

In deze gids wordt uitgelegd hoe je een achterwiel van een RadWagon verwijdert en monteert. De onderstaande foto's tonen een RadWagon 2018 als voorbeeld, maar de procedure is voor de andere RadWagon-modellen dezelfde.

Benodigd gereedschap:

 • Houten blokken om de fiets te ondersteunen
 • Handvatblokken om het display te beschermen
 • 15 mm ring- of steeksleutel
 • Zijkniptang
 • Momentsleutel
 • Een vriend als hulp
 • Een paar kabelbinders
 • Nitril handschoenen (eventueel)

Volg de onderstaande instructies om het achterwiel te verwijderen en weer te monteren.

Wiel verwijderen

 1. Maak de fiets gereed voor onderhoud. Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd MODE-knop ingedrukt om de restspanning te ontladen.
 2. Zet de fiets ondersteboven. Vraag een vriend om hulp om de fiets ondersteboven te zetten. Plaats de handvatten op de blokken om het LCD-display te beschermen tegen beschadiging tijdens het uitvoeren van onderhoud.
  mceclip0.png mceclip10.png
 3. Koppel de motorstekker los. De motorkabel is op de achtervork geplaatst. Knip zo nodig de kabelbinders door en trek de stekkerhelften recht uit elkaar zonder ze te draaien.
  mceclip2.png
 4. Draai de asmoeren iets los. Gebruik een 15 mm-sleutel om de asmoeren net genoeg los te draaien (maar niet te verwijderen) dat het wiel kan worden verwijderd. Verwijder de asmoer of sluitringen niet volledig, omdat de opstelling van de reactiearm en de ringen erg belangrijk is voor de veiligheid.

  Opmerking: We raden aan om een foto te maken van de volgorde van de ringen en extra onderdelen op de motoras als referentie bij de montage.

  mceclip4.png mceclip5.png
 5. Klap de standaard uit, trek de derailleur naar de achterzijde van de fiets en verwijder het wiel. Als het achterwiel moeilijk te verwijderen is, beweeg het wiel dan heen en weer tijdens het optillen zonder de remschijf aan te raken. Verwijder de ketting van het tandwiel.
 6. Voer het vereiste onderhoud uit. Na demontage van het wiel kan het worden verwisseld voor een nieuw wiel of kan een binnen- of buitenband worden vervangen, enz.

Wiel weer monteren

 1. Zorg ervoor dat alle bevestigingsonderdelen in de juiste volgorde klaar liggen voor de montage. Raadpleeg de onderstaande afbeeldingen, die van toepassing zijn voor de meeste modellen, of de foto die in een vorige stap is gemaakt.

  Remschijfzijde van het wiel:

  Brake rotor dropout view.png

  Derailleurzijde van het wiel:

  Dropout view.png
 2. Monteer het wiel weer. Trek het derailleurhuis terug, leid de ketting over het kleinste tandwiel en plaats vervolgens het wiel in de vorkpads.
  mceclip8.png mceclip9.png
 3. Controleer of de reactiering in de juiste stand zit en of de remschijf op zijn plaats zit. Gebruik zo nodig de onderstaande foto als referentie. De remschijf moet tussen de remblokken in de remklauw schuiven, de as moet volledig in de vorkpads vallen en de reactiering moet tegen de vrijloopmoer rusten met de nok in de vorkpad.  Als de as niet soepel in de vorkpads past, gebruik dan een 10 mm-steeksleutel om de as voorzichtig te draaien om de platte kanten van de as op één lijn te brengen met de zijkanten van de vorkpads en beweeg het wiel zodat de as volledig in de vorkpads zakt.
  mceclip3.png
 4. Draai de asmoeren vast. Zorg ervoor dat de as goed in de vorkpads zit en dat het wiel recht staat. Draai eerst de asmoer aan de remschijfzijde vast en controleer vervolgens of de derailleurzijde nog op zijn plaats in de vorkpad zit. Gebruik een 15 mm-sleutel om beide asmoeren vast te draaien tot 40 Nm.
 5. Sluit de stekker van de motor aan. Let voor de aansluitwijze op de inkepingen en pennen (en externe pijlen) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien. Vervang de kabelbinder en knip het overtollige deel vlak boven de vergrendeling af.
 6. Plaats de accu weer en test de fiets volledig tijdens een proefrit.

Als je er niet zeker van bent dat je alle stappen met succes en veilig kunt uitvoeren, raden we je aan het werk te laten uitvoeren door een gerenommeerde fietsenmaker.

 • Was this article helpful?