Skip to main content
Rad Power Bikes - Import (Aug2023)

Hoe kunnen we je helpen?

Gids voor montage van de kleine mand, grote mand en het platform

Op de voor- of achterdrager van elke e-bike van Rad Power Bikes kun je een mand of platform monteren.

Als je geen geïntegreerde achterdrager hebt, of als je een mand of platform aan de voorkant van je fiets wilt monteren, kijk dan op onze pagina met accessoires om een achterdrager te vinden die geschikt is voor jouw model of koop een voordrager.

Opmerking: Op de achterdrager van de meeste modellen passen de accessoires direct in de montagepunten van de achterdrager. Op de achterdrager van de RadRunner en de RadMission past de bout direct in de montagepunten waar je deze vastzet met een borgmoer over het uiteinde van de bout.

Bekijk de video en volg de stappen hieronder om deze accessoires op je fiets te monteren.

Als je er niet zeker van bent dat je alle stappen met succes en veilig kunt uitvoeren, raden we je aan het werk te laten uitvoeren door een gerenommeerde fietsenmaker.

Dit heb je nodig:

 • 4 mm inbussleutel
 • 5 mm inbussleutel (voor montage op een RadRunner en RadMission achterdrager)
 • 10 mm steeksleutel (voor montage op een RadRunner en RadMission achterdrager)
 • De accessoirekit van Rad Power Bikes

Opmerking: De hardware kan variëren (uiterlijk van de boutkop) en/of er kan ander gereedschap nodig zijn. Gebruik de juiste maat kop en type gereedschap voor jouw bouten. Zorg ervoor dat je het gereedschap stevig in de boutkop drukt en draai langzaam om te voorkomen dat je de kop beschadigt.

 1. Maak de fiets gereed voor onderhoud. Houd de MODE of aan/uit-knop ingedrukt om de fiets uit te schakelen. Zet de fiets op de standaard.
 2. Bepaal waar je de mand of het platform wilt monteren. Check of je een voor- of achterdrager hebt voordat je probeert om het accessoire te monteren. Verwijder, bij montage op de achterdrager van de RadWagon, de houten panelen en leg de te monteren hardware en het paneel opzij.
 3. Pak de te monteren hardware en leg alles klaar.
  1. Montage van een accessoire op de achterdrager van een RadRunner of RadMission: Pak de 4 langere bouten. Schuif een kleine sluitring over elk van de vier langer bouten en leg ze opzij met de 4 overgebleven 4 kleine sluitringen en de 4 borgmoeren.
  2. Montage van een accessoire op de voordrager van alle modellen (behalve de RadRunner): Pak de 4 kortere bouten. Schuif een gespleten sluitring (borgring), een kleine platte borgring en dan een grote platte sluitring over elk van de 4 korter bouten en leg ze opzij.
 4. 1. van de 4 korter bouten en leg ze opzij.
  Draai en plaats het accessoire in de juiste positie. Zorg ervoor dat het accessoire geen kabels afklemt.
  1. Kleine of grote mand: Draai de mand zodanig dat de X naar voren is gericht, weg van de bestuurder, (naar voren indien gemonteerd op de achterdrager of naar achteren indien gemonteerd op de achterdrager).
   Orient the basket.gif
  2. Groot platform: Draai het platform zodanig dat de brede zijde naar voren is gericht, weg van de bestuurder en de platte zijde van het platform nauw aansluit tegen de drager.
   Orient the platform.gif

De bovenstaande demonstratie wordt gedaan op een RadCity Step-Thru, maar de stappen zijn hetzelfde voor andere modellen met een bagagedrager.

 1. Het accessoire bevestigen.
  1. Montage van een accessoire op de achterdrager van een RadRunner of RadMission:
   1. Steek de langere bout door het montagegat van het accessoire en door het montagegat van de drager.
   2. Schuif aan de onderkant van de achterdrager nog een sluitring over de het uiteinde van de bout en schroef dan de borgmoer erop.
   3. Herhaal dit met de resterende bouten.
   4. Gebruik een 5 mm inbussleutel en een steeksleutel om alle bouten gelijkmatig aan te draaien, door deze om en om, en beetje bij beetje vast te draaien tot ze allemaal goed vast zitten. Draai elke bout aan tot 3-5 Nm.
  2. Montage van een accessoire op de voordrager van alle modellen en op de achterdrager van alle modellen (behalve de RadRunner en RadMission:
   1. Steek de kortere bout door het montagegat van het accessoire en door het montagegat van de drager. Duw het met de hand in het montagegat van de voordrager..
   2. Herhaal dit met de resterende bouten.
   3. Gebruik een 4 mm inbussleutel om alle bouten gelijkmatig aan te draaien, door deze om en om, en beetje bij beetje vast te draaien tot ze allemaal goed vast zitten. Draai elke bout aan tot 3-5 Nm.
    Small basket install.gif
 2. Check dat alle kabels vrij liggen van bewegende delen en dat het voorwiel vrij kan ronddraaien. Beweeg het stuur volledig van links naar rechts om te checken of het accessoire het wiel niet blokkeert en geen kabels afklemt. Let op dat je het maximale laadvermogen van je model niet overschrijdt. Klik HIER voor meer informatie over het laadvermogen van je fiets.
 3. Test de fiets volledig. Veel plezier met je Rad e-bike!
 • Was this article helpful?