Gids voor vervanging van Rad UI-display en Rad UI-afstandsbediening

Volg deze gids om het Rad UI-display en de Rad UI-afstandsbediening op je fiets te vervangen als Rad Power Bikes Productondersteuning heeft beoordeeld dat een van deze componenten beschadigd is of niet goed functioneert. Dit artikel is alleen van toepassing op e-bikes die worden geleverd met het Rad UI-display en Rad UI-afstandsbediening (bijv. de RadRhino 6 Plus en RadCity 5 Plus).

Als je er niet zeker van bent dat je alle stappen met succes en veilig kunt uitvoeren, raden we je aan het werk te laten uitvoeren of controleren door een gerenommeerde fietsenmaker.

Je hebt nodig:

• 3 mm-inbussleutel
  • Zijkniptang
  • Een paar kabelbinders
  • Het vervangende Rad UI-display of de Rad UI-afstandsbediening van Rad Power Bikes

Onderdelen kunnen afwijken (type boutkop) en/of ander gereedschap vereisen. Gebruik passend en geschikt gereedschap voor de bouten. Zorg ervoor dat het gereedschap stevig in de boutkop wordt gedrukt en draai langzaam om beschadiging te voorkomen.

Rad UI-display vervangen

Verwijder het oude Rad UI-display

1. Begin met de fiets gereed te maken voor onderhoud. Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd de aan/uit-knop ingedrukt om de restspanning te ontladen.
  2. Koppel de Rad UI-displaystekker los. Volg de kabel vanaf de achterzijde van het Rad UI-display naar de kabelboom of de doorverbindingskabel.
    • Als je fiets is voorzien van een doorverbindingskabel, dan is het Rad UI-display aangesloten op de doorverbindingskabel. (B op de onderstaande afbeelding):
    • Als je fiets niet is voorzien van een doorverbindingskabel, dan is het Rad UI-display aangesloten op de kabelboom. (B op de onderstaande afbeelding):

Koppel het Rad UI-display los van de aangesloten kabel door de stekkerhelften recht uit elkaar te trekken zonder ze te draaien.

1. Koppel de Rad UI-afstandsbediening los. Zoek de stekker door de kabel vanaf de achterkant van de Rad UI-afstandsbediening naar het Rad UI-display te volgen. (C op de onderstaande afbeelding):
  2. Trek beide stekkerhelften van de stekker van elkaar zonder ze te draaien.
  3. Rad UI-Display verwijderen. Draai met een 3 mm-inbussleutel de klembouten van het Rad UI-display los en leg de bouten opzij. Schuif de klem van het stuur en recycle deze overeenkomstig de lokaal geldende voorschriften.

Nieuw Rad UI-display installeren

1. Klem van Rad UI-display monteren. Schuif de klem over het stuur en draai de bouten met de hand in. Draai de bouten met een 3 mm-inbussleutel vast. Draai de bout vast met 3 Nm.
  2. Rad UI-display aansluiten. Sluit de stekker van het Rad UI-display aan op de kabelboom (of de doorverbindingskabel). Let voor de aansluitwijze op de inwendige nokken en pennen (en de pijlen op de buitenzijde) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien.
  3. Rad UI-afstandsbediening aansluiten. Let voor de aansluitwijze op de inwendige nokken en pennen (en de pijlen op de buitenzijde) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien.
  4. Vervang de kabelbinders.  Knip het overtollige deel van de kabelbinders af met de zijkniptang.  Zorg ervoor dat het uiteinde van de kabelbinder vlak en glad zonder scherpe rand is.
  5. Plaats de accu weer en test de fiets volledig tijdens een proefrit.

Rad UI-afstandsbediening vervangen

Verwijder de oude Rad UI-afstandsbediening

1. Begin met de fiets gereed te maken voor onderhoud. Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd de aan/uit-knop ingedrukt om de restspanning te ontladen.
  2. Koppel de Rad UI-afstandsbediening los. Volg de kabel vanaf de achterzijde van de Rad UI-afstandsbediening (C op onderstaande afbeelding):
  3. Koppel de Rad UI-afstandsbediening los van het Rad UI-display door de stekkerhelften recht uit elkaar te trekken zonder ze te draaien.
  4. Verwijder de Rad UI-afstandsbediening. Draai met een 3 mm-inbussleutel de klembout van de Rad UI-afstandsbediening los en leg de bout opzij. Schuif de klem van het stuur en recycle deze overeenkomstig de lokaal geldende voorschriften.

Nieuwe Rad UI-afstandsbediening installeren

1. Klem van Rad UI-afstandsbediening monteren. Schuif de klem over het stuur en draai de bout met de hand in. Draai de bout met een 3 mm-inbussleutel vast. Draai de bout vast met 3 Nm.
  2. Rad UI-afstandsbediening aansluiten. Sluit de stekker van de Rad UI-afstandsbediening aan op het Rad UI-display. Let voor de aansluitwijze op de inwendige nokken en pennen (en de pijlen op de buitenzijde) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien.
  3. Vervang de kabelbinders.  Knip het overtollige deel van de kabelbinders af met de zijkniptang. Zorg ervoor dat het uiteinde van de kabelbinder vlak en glad zonder scherpe rand is.