Skip to main content
Rad Power Bikes - Import (Aug2023)

Hoe kunnen we je helpen?

RadRhino Fout 30 Gids voor probleemoplossing

In het onwaarschijnlijke geval dat er een foutmelding Error 30 op de RadRhino 5 verschijnt, volg dan de stappen in de video en het onderstaande artikel om het probleem op te lossen. De stappen in deze gids kunnen ook worden gebruikt om het probleem bij andere RadRhino-modeljaren op te lossen.

Door eerst te controleren of alle stekkers goed zijn aangesloten en in goede staat verkeren, kun je de oorzaak van de foutmelding oplossen of identificeren.

Benodigd gereedschap:

 • Zijkniptang
 • Platte schroevendraaier
 • Een camera
 • Touw (een twintigtal centimeters langer dan de lengte van de onderbuis)
 • Isolatietape
 • Kabelbinders

Opmerking: De procedure voor het controleren van de onderstaande stekkers bestaat uit het loskoppelen van de stekker, het inspecteren van de binnenkant op schade, het aansluiten van de stekker en het inschakelen van de fiets om te controleren of de fout blijft optreden terwijl de stekker is aangesloten.

 1. Maak de fiets gereed voor onderhoud. Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd MODE-knop ingedrukt om de restspanning te ontladen.
  Turn off bike.gif
 2. Controleer de elektrische contacten op de accu en in de accuhouder. Inspecteer de aansluitcontacten visueel. Als ze in goede staat zijn, plaats dan de accu weer en schakel de fiets in om te controleren of het probleem is opgelost. Als de fiets niet inschakelt, verwijder dan de accu, ontlaad de restspanning en controleer de volgende stekker.
 3. Lokaliseer de stekker en koppel deze los, te beginnen met de accustekker.Volg de kabel vanaf het onderdeel naar de stekker. Knip de kabelbinders door voor een betere bereikbaarheid en trek de stekkerhelften recht uit elkaar zonder ze te draaien.
 4. Inspecteer de binnenzijde van de stekker. Als de stekker inwendig nat, vuil of beschadigd is, maak dan een foto en neem contact op met Productondersteuning. Als de stekker er normaal uitziet, ga dan verder met de volgende stap.
 5. Sluit de stekker aan. Als de stekker geen zichtbare beschadiging heeft, let dan voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en de externe pijlen) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien.
 6. Controleer of de fout blijft optreden. Plaats de accu weer en schakel de fiets in om te controleren of het probleem blijft optreden. Als de fout blijft optreden, ga dan verder met de volgende stap.
 7. Controleer de volgende stekker. Schakel de fiets uit, verwijder de accu, ontlaad de restspanning en controleer de volgende stekker.

Herhaal deze stappen met de drie onderstaande stekkers: de accustekker, displaystekker en kabelboomstekker.

Accustekker

Opstelling: Bij de trapas

Kleur: Zwart inwendig

Controleer de verbinding tussen de accu en de regeleenheid. De accustekker is de grote stekkerverbinding nabij de trapas. De stekker heeft een afgeplatte kant en is van binnen zwart met twee grote pennen.
RadRover battery connector.png

Displaystekker

Opstelling: Bij het stuur

Kleur: Zwart inwendig

Draai de zilverkleurige metalen huls los en trek de stekkerhelften recht zonder ze te draaien uit elkaar. Let voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen op de stekkerhelften, schuif ze in elkaar en draai de metalen huls weer vast om de stekker te borgen.

Display connector.png

Kabelboomstekker

Opstelling: Aan de onderzijde van de onderbuis

Kleur: Zwart inwendig

Voor toegang tot de stekker:

 1. Draai het stuur opzij om de kabel ruimte te geven en duw de kabelboom in de onderbuis.
  Turn handlebar.gif
 2. Gebruik een platte schroevendraaier en wip de rubberen doorvoertule voorzichtig uit de onderbuis.
  Unseat grommet.gif
 3. Koppel de kabelboomstekker los, inspecteer de binnenkant en sluit hem weer aan. Trek de stekker voorzichtig uit de onderbuis en controleer de stekker.
  Access connector-1.gif
 4. Steek de stekker in de onderbuis. Duw de stekker voorzichtig terug in de onderbuis, monteer de doorvoertule weer en controleer of het probleem is opgelost.
  Insert connector-2.gif

Als de stekker is losgeraakt in de onderbuis:

 1. Verwijder de doorvoertule uit de bovenste kabelopening en trek de kabelboom volledig uit de onderbuis. Trek de kabel en de bovenste stekkerhelft uit de kabelopening in het frame.
  Pull out of downtube.gif
 2. Bind het touw aan de bovenste helft van het stekker en plak het touw vast aan de stekker.
  Secure string.gif
 3. Steek het touw en de stekker in de bovenste kabelopening. Druk met behulp van de kabel het touw door de onderbuis en uit de onderste kabelopening.
  Insert connector-3.gif
 4. Trek aan het touw aan de onderkant van de onderbuis om de stekker door de onderbuis en uit de onderste kabelopening te leiden, zodat de stekker bereikbaar is.
  Pull connector out.gif
 5. Verwijder de tape en het touw en controleer de stekker.

Volg de onderstaande stappen om de resterende stekkers te controleren. 

Opmerking:  De procedure voor het controleren van de onderstaande stekkers bestaat uit het loskoppelen van de stekker en het inschakelen van de fiets om te controleren of de fout blijft optreden, terwijl de stekker nog steeds is losgekoppeld.

 1. Maak de fiets gereed voor onderhoud. Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd MODE-knop ingedrukt om de restspanning te ontladen.
 2. Zoek de stekker en koppel deze los. Volg de kabel vanaf het onderdeel naar de stekker. Knip de kabelbinders door voor een betere bereikbaarheid en trek de stekkerhelften recht uit elkaar zonder ze te draaien.
  Motor Connector.png
 3. Inspecteer de binnenzijde van de stekker. Als de stekker inwendig nat, vuil of beschadigd is, maak dan een foto en neem contact op met Productondersteuning. Als de stekker er normaal uitziet, ga dan verder met de volgende stap.
 4. Controleer of de fout blijft optreden, terwijl de stekker losgekoppeld is. Houd de stekker losgekoppeld. Plaats de accu weer en schakel de fiets in om te controleren of het probleem blijft optreden. Als de fout blijft optreden, ga dan verder met de volgende stap..

  Als de fout is verholpen door het loskoppelen van de stekker, moet het onderdeel mogelijk worden vervangen. Neem contact met ons op voor hulp.
 5. Schakel de fiets uit en sluit de stekker aan. Als de fout blijft optreden, schakel dan de fiets uit, verwijder de accu en ontlaad de restspanning. Als de stekker geen zichtbare beschadiging heeft, let dan voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en de externe pijlen) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien.
  Plug in.gif
 6. Herhaal stap 1 tot en met 5 bij elke van de onderstaande stekkers totdat de fout is verholpen. Als deze is verholpen, vervang dan alle doorgeknipte kabelbinders en knip het overtollige deel af zodat ze vlak en glad zijn. Test de fiets volledig tijdens een proefrit.

Motorstekker

Opstelling: Bij de liggende achtervork aan de rechter zijde van de fiets

Kleur: Zwart inwendig

Motor connector-1.png

Achterlichtstekker

Opstelling: Achterzijde van de fiets

Kleur: Blauw inwendig

Taillight.png

Tweede achterlichtstekker (bij fietsen met een bagagedrager achter)

Opstelling: Op de achterdrager

Kleur: Blauw inwendig

Deze stekker is alleen aanwezig op fietsen waarop een bagagedrager achter is gemonteerd. Volg de kabel vanaf de eerste achterlichtstekker naar de verbindingsstekker met de regeleenheid.

Stekker van linker rem

Opstelling: Stuur - linker zijde

Kleur: Rood inwendig

Left brake.png

Stekker van rechter rem

Opstelling: Stuur - rechter zijde

Kleur: Rood inwendig

Right brake.png

Stekker van de Twist Power Assist

Opstelling: Bij het stuur

Kleur: Geel inwendig

Throttle.png

Koplampstekker

Opstelling: Voorzijde van de fiets

Kleur: Rood inwendig

Headlight.png

Stekker van PAS-sensor voor trapondersteuning

Opstelling: Bij de zitbuis

Kleur: Geel inwendig

PAS connector.png

Als je er niet zeker van bent dat je alle stappen met succes en veilig kunt uitvoeren, raden we je aan het werk te laten uitvoeren of controleren door een gerenommeerde fietsenmaker.

 • Was this article helpful?