Skip to main content
Rad Power Bikes - Import (Aug2023)

Hoe kunnen we je helpen?

RadRunner Gids voor verwijderen van het achterwiel

In deze gids wordt uitgelegd hoe je een achterwiel van een RadRunner verwijdert en monteert. Deze gids gebruikt een RadRunner 1 als voorbeeld, maar de stappen zijn voor de RadRunner Plus dezelfde.

Benodigd gereedschap:

 • Houten blokken om de fiets te ondersteunen
 • Zijkniptang
 • 4 mm-inbussleutel
 • 18 mm ring- of steeksleutel
 • Een momentsleutel met een 4 mm-inbusbit
 • Een paar kabelbinders
 • Nitril handschoenen (eventueel)

Volg de onderstaande instructies om het achterwiel te verwijderen en weer te monteren.

Wiel verwijderen

 1. Maak de fiets gereed voor onderhoud. Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd de aan/uit-knop (als je RadRunner de upgrade naar een LCD-display heeft, druk dan op MODE op de afstandsbediening van het LCD-display) ingedrukt om de restspanning te ontladen. Het display kan kort knipperen.
 2. Zet de fiets ondersteboven. Plaats de handvatten op de blokken om het display te beschermen tegen beschadiging tijdens het uitvoeren van onderhoud.
  Flip the bike.png
 3. Koppel de motorstekker los. De motorkabel is op de achtervork geplaatst. Knip zo nodig de kabelbinders door en trek de stekkerhelften recht uit elkaar zonder ze te draaien.
  Unplug motor connector.png
 4. Verwijder de beschermbeugel. Verwijder met een 4 mm-inbussleutel de bevestigingsbouten van de beschermbeugel en leg de beschermbeugel en het bevestigingsmateriaal opzij.
  Remove the bashguard.png
 5. Verwijder de bout van de motorreactiearm. Verwijder de reactiearmbout en de ringen met een 4 mm-inbussleutel.
  Remove torque arm bolt.png
 6. Draai de asmoeren iets los. Gebruik een 18 mm-sleutel om de asmoeren net genoeg los te draaien (maar niet te verwijderen) dat het wiel kan worden verwijderd. Verwijder de asmoer of sluitringen niet volledig, omdat de opstelling van deze onderdelen erg belangrijk is voor de veiligheid. Maak een foto van de opstelling van de ringen op de motoras als hulp bij de latere montage.
  Loosen axle nuts.png
 7. Verwijder de ketting van het kettingblad, trek de kettingspanner naar achteren en verwijder het wiel. Als het achterwiel moeilijk te verwijderen is, houd dan de fiets tegen en beweeg het wiel heen en weer tijdens het optillen. Verwijder de ketting van het tandwiel. Voorkom dat de remschijf met blote handen wordt aangeraakt.
  Remove wheel.gif
 8. Voer het vereiste onderhoud uit. Na demontage van het wiel kan het worden verwisseld voor een nieuw wiel of kan een binnen- of buitenband worden vervangen, enz.

Wiel weer monteren

 1. Zorg ervoor dat alle bevestigingsonderdelen in de juiste volgorde klaar liggen voor de montage.Raadpleeg de onderstaande afbeeldingen, die van toepassing zijn voor de meeste modellen, of de foto die in een vorige stap is gemaakt.

  Remschijfzijde van het wiel:
  Brake rotor dropout view.png

  Kettingspannerzijde van het wiel:
  Dropout view.png
 2. Monteer het wiel weer. Trek het kettingspanner terug, leid de ketting over het tandwiel en plaats vervolgens het wiel in de vorkpads.
  Reinstall the wheel.gif
 3. Controleer of de reactiering in de juiste stand zit en of de remschijf op zijn plaats zit. Gebruik zo nodig de eerder genomen foto als referentie. De remschijf moet tussen de remblokken in de remklauw schuiven. Als de as niet soepel in de vorkpads past , gebruik dan een 10 mm-steeksleutel om de as voorzichtig te draaien om de platte kanten van de as op één lijn te brengen met de zijkanten van de vorkpads (zoals getoond in de video), en beweeg het wiel zodat de as volledig in de vorkpads zakt.
  Fully seat the wheel.gif
 4. Monteer de bout van de motorreactiearm. Monteer aan de zijde van de remschijf de bout van de reactiearm en draai met een 4 mm-inbussleutel de bout aan tot 2-3 Nm.
 5. Draai de asmoeren vast. Draai eerst de asmoer aan de remschijfzijde vast en controleer vervolgens of de kettingspannerzijde nog op zijn plaats in de vorkpad zit. Gebruik een 18 mm-sleutel om beide asmoeren vast te draaien tot 40 Nm.
 6. Leg de ketting op het kettingblad. Druk de kettingspanner naar voren en leg de ketting om het kettingblad.
  Reinstall chain.gif
 7. Sluit de stekker van de motor aan. Let voor de aansluitwijze op de inkepingen en pennen (en externe pijlen) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien. Vervang de kabelbinder en knip het overtollige deel vlak boven de vergrendeling af.
 8. Monteer de beschermbeugel. Draai de bouten definitief vast.
 9. Plaats de accu weer en test de fiets volledig tijdens een proefrit.

Als je er niet zeker van bent dat je alle stappen met succes en veilig kunt uitvoeren, raden we je aan het werk te laten uitvoeren of controleren door een gerenommeerde fietsenmaker.

 • Was this article helpful?