Skip to main content
Rad Power Bikes - Import (Aug2023)

Hoe kunnen we je helpen?

Gids voor verwijderen van het voorwiel

Al onze modellen hebben een voorwiel dat eenvoudig te verwijderen is zonder gereedschap! Dit maakt het onderhoud gemakkelijker en als je regelmatig controleert of de snelspanhendel goed vastzit, blijf je veilig en met plezier fietsen.

Volg de onderstaande stappen om het voorwiel van je fiets te verwijderen en weer te monteren.

Wiel verwijderen

 1. Maak de fiets gereed voor onderhoud. Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd MODE of de aan/uit-knop ingedrukt om de restspanning te ontladen.
 2. Klap de hendel van de snelspanner om. De snelspanner houdt het voorwiel op zijn plaats. Open de hendel zodat deze parallel aan de grond staat. Houd de hendel tegen en draai de duimmoer aan de andere kant van het wiel 2-3 slagen los zodat het wiel voldoende loskomt om het wiel uit de vorkpadden te kunnen verwijderen.

  Opmerking: Indien nodig kunnen de snelspanneras en de bijbehorende onderdelen volledig worden verwijderd. Noteer de volgorde van de snelspanneronderdelen, want deze is belangrijk bij de hermontage.
  Open lever.png
 3. Verwijder het voorwiel. Til de fiets van het voorwiel en laat de fiets voorzichtig op de grond zakken zodat deze op de voorvork rust.
 4. Voer het vereiste onderhoud uit. Na demontage van het wiel kan het worden verwisseld voor een nieuw wiel of kan een binnen- of buitenband worden vervangen, enz.

Wiel weer monteren

 1. Monteer de gedemonteerde snelspanneras. Steek vanaf de zijde met de remschijf van het wiel de as (met één conische veer) door de naaf en monteer de andere conische veer aan de andere zijde. Beide veren moeten met de smalle zijde naar de naaf gericht worden geplaatst. Draai de duimmoer slechts een paar slagen vaster, zodat er voldoende ruimte overblijft voor de vorkpadden. Laat de hendel geopend.
  Cone spring.png
 2. Laat de vork over het wiel zakken. Zorg ervoor dat de hendel open staat, til vervolgens voorzichtig de voorkant van de fiets op en laat de vork over het wiel zakken. De remschijf moet tussen de remblokken in de remklauw schuiven en de as moet volledig in de vorkpadden vallen.
  Brake rotor.gif
 3. Als het monteren van het voorwiel moeizaam gaat, gebruik dan een 5-mm-inbussleutel om de afstand tussen de remblokken te vergroten door de stelbout van het binnenste remblok twee klikken linksom “naar buiten” te draaien en monteer vervolgens het wiel
  Inner pad adjustment.gif
 4. Controleer of het wiel volledig in de vorkpadden zit en gecentreerd is.
 5. Sluit de snelspanhendel. Houd de snelspanhendel in geopende stand en draai de duimmoer aan de andere kant aan totdat de hendel evenwijdig aan de grond blijft staan zonder te worden vastgehouden. Druk vervolgens met de palm van de hand de hendel dicht zonder de remschijf aan te raken. De benodigde druk is voldoende als er korte tijd een afdruk van de hendel in je hand zichtbaar blijft.
  Tighten thumbnut.gif
 6. Plaats de accu weer en test de fiets volledig tijdens een proefrit.

  Als je er niet zeker van bent dat je alle stappen met succes en veilig kunt uitvoeren, raden we je aan het werk te laten uitvoeren door een gerenommeerde fietsenmaker..

 • Was this article helpful?