RadRhino Gids voor controle van de kabelboomstekker

De kabelboom verbindt de diverse elektrische componenten op je fiets. Volg de onderstaande stappen om te controleren of de stekker is aangesloten en in goede staat verkeert als je door Productondersteuning van Rad Power Bikes wordt geadviseerd om een controle van de kabelboomstekker uit te voeren.

Deze gids gebruikt een RadRhino 5 als voorbeeld, maar de stappen zijn voor de andere RadRhino-modellen dezelfde.

Je hebt nodig:

• Zijkniptang
  • Platte schroevendraaier
  • Een paar kabelbinders
  1. Maak de fiets gereed voor onderhoud. Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd MODE-knop ingedrukt om de restspanning te ontladen.
  2. Maak de rubberen doorvoertule los. Knip zo nodig de kabelbinders voorzichtig door en gebruik een platte schroevendraaier om de rubberen doorvoertule uit de onderste kabelopening van de onderbuis los te maken.
  3. Koppel de accustekker los.De accustekker is de grote stekkerverbinding nabij de trapas. De stekker is aan één zijde afgeplat en van binnen zwart met twee grote pennen. Trek beide stekkerhelften van de stekker van elkaar zonder ze te draaien.
  4. Trek de accustekker opzij. Trek voorzichtig aan de kabel die uit de accuhouder komt totdat de kabel bijna volledig uit de onderbuis steekt. Dit maakt ruimte vrij in de onderbuis en maakt de kabelboom makkelijker bereikbaar.

Opmerking: in de meeste gevallen is het voldoende om het stekkerhuis in de gemonteerde rubber doorvoertule te trekken om zo veel ruimte te krijgen dat de kabelboomstekker langs de accustekker naar beneden kan schuiven. Het kan nodig zijn om de stekker weer naar binnen te duwen, de bovenste doorvoertule voorzichtig los te maken en de accustekker volledig uit de bovenste kabelopening te verwijderen.
  5. Draai het stuur naar rechts. Duw de kabelboom (de dikste kabel bij het stuur) in de bovenste kabelopening om de kabel ruimte te geven.
  6. Maak de kabelboomstekker bereikbaar. Trek bij de onderste kabelopening voorzichtig aan de kabelboom totdat de stekker uit de onderbuis komt.

Opmerking: als de kabelboomstekker losraakt of los is, terwijl het bovenste kabelgedeelte nog de onderbuis zit, verwijder dan de bovenste doorvoertule, verwijder de accustekker volledig en gebruik een schroevendraaier om vanaf de bovenste opening de kabelboomstekker omlaag te duwen naar de onderste opening. Steek geen gereedschap vanaf de onderste opening naar boven, omdat dit de pennen van de stekker kan beschadigen.
    Access connector for error 30-1.gif
  7. Koppel de stekker los, inspecteer de binnenkant en sluit hem weer aan. Trek beide stekkerhelften van de stekker van elkaar zonder ze te draaien. Controleer de binnenzijde en als de stekker er goed uitziet, let dan voor de aansluitwijze op de inkeping en pennen (en externe pijlen) op de stekkerhelften en schuif ze in elkaar zonder ze te draaien.
  8. Steek de stekker via de onderste kabelopening terug in de onderbuis. Controleer nogmaals of de stekker goed en stevig is aangesloten en steek dan de stekker door de onderste kabelopening. Draai het stuur terug naar de middenstand om de stekker terug in de onderbuis te geleiden.
  9. Sluit de accustekker weer aan.
    1. Duw de accustekker rechtstreeks door de onderbuis en naar buiten via de kabelopening.
    2. Steek de stekker door de doorvoertule.
    3. Let voor het aansluiten op de platte zijden van de stekkerhelften en druk ze recht zonder ze te draaien in elkaar.
  10. Monteer de rubberen doorvoertule in de onderste kabelopening. Monteer de eventueel verwijderde bovenste doorvoertule.
  11. Vervang de kabelbinders. Zet kabels vast met kabelbinders en zorg ervoor dat de kabels niet in de buurt van bewegende onderdelen lopen. Knip het overtollige deel van de kabelbinders af zodat ze vlak en glad zijn.
  12. Plaats de accu weer en test de fiets volledig tijdens een proefrit.

​​​​​​​Als je er niet zeker van bent dat je alle stappen met succes en veilig kunt uitvoeren, raden we je aan het werk te laten uitvoeren door een gerenommeerde fietsenmaker.