Skip to main content
Rad Power Bikes - Import (Aug2023)

Hoe kunnen we je helpen?

Nieuwe remmen inremmen

Alle fietsen van Rad Power Bikes zijn uitgerust met schijfremmen. Schijfremmen hebben een inloopperiode nodig (een proces dat "inremmen" wordt genoemd) voordat ze optimaal kunnen werken.

Na het inremmen van nieuwe remmen zijn de remblokken en remschijven klaar, zodat je je Rad soepel en effectief kunt remmen. Tijdens dit proces wordt wrijving gebruikt om remblokmateriaal af te zetten op de remschijf. Hoe beter de structuur op de remblokken overeenkomt met die op de remschijf, hoe effectiever en krachtiger de remmen zullen zijn. Deze gids gebruikt een 2019 RadCity Step-Thru als voorbeeld, maar de stappen zijn voor alle modellen dezelfde.

Volg de onderstaande stappen om het inremmen van nieuwe remmen te voltooien.

 1. Maak je fiets klaar. Zodra je nieuwe fiets op de juiste manier is afgemonteerd en door een gerenommeerde fietsenmaker als veilig is beoordeeld, brengt je de fiets naar een vlakke, open weg met voldoende ruimte en zonder obstakels. Zorg ervoor dat je de gebruikershandleiding hebt gelezen, geschikte veiligheidsuitrusting draagt en volledig begrijpt hoe de fiets werkt.
 2. Begin te rijden met max. 15 km/h zonder de Twist Power Assist of trapondersteuning te gebruiken. Schakel de fiets in, stel de trapondersteuning in op 0 of 1, houd de Twist Power Assist in stand "off" en rijd weg met geen of weinig ondersteuning tot een snelheid van ongeveer 15 km/h.
 3. Knijp tijdens het rijden voorzichtig één remhendel geleidelijk en gelijkmatig in, maar zorg ervoor dat de fiets niet volledig tot stilstand komt. Zodra de snelheid is gedaald tot stapvoets, laat je de remhendel los en blijft je langzaam doorrijden.

  NIET STOPPEN. Als je helemaal tot stilstand remt, kan er een concentratie van remblokmateriaal op één plek op de remschijf achterblijven. Begin met fietsen, knijp in de rem, vertraag de fiets en laat de remhendel los terwijl de fiets nog in beweging is.

 4. Herhaal stap 2 en 3 ongeveer 10 keer achter elkaar met dezelfde remhendel en zorg er steeds voor dat de fiets niet volledig tot stilstand komt. Het remvermogen moet na elke herhaling toenemen. Als je één remhendel tegelijk bedient, wordt de warmte die wordt gegenereerd door de wrijving van de remblokken op de remschijf gemaximaliseerd en wordt een gelijkmatige laag remblokmateriaal op de remschijf overgebracht.

  Inremmen bij koud weer zal waarschijnlijk meer herhalingen van de stappen vergen om zo veel warmte te genereren dat voldoende remblokmateriaal naar de remschijf wordt overgebracht

 5. Herhaal stap 2-4 met de andere remhendel.
 6. Herhaal stap 2-4 bij 25 km/h met de andere remhendel. Als je de fiets 10 keer hebt afgeremd met beide remhendels vanaf 15 km/h, herhaal je de procedure nogmaals vanaf een hogere snelheid van 25 km/h met de eerste remhendel.
 7. Herhaal stap 2-4 bij 25 km/h met de andere remhendel. Nadat dit proces is voltooid, moet je altijd beide remhendels gebruiken om de fiets af te remmen en te stoppen.
 8. Test de fiets volledig tijdens proefrit.

Als je er niet zeker van bent dat je alle stappen met succes en veilig kunt uitvoeren, raden we je aan het werk te laten uitvoeren door een gerenommeerde fietsenmaker.

 • Was this article helpful?