Skip to main content
Rad Power Bikes - Import (Aug2023)

Hoe kunnen we je helpen?

Informatie en specificaties van de motor en maximum snelheid

Onze e-bikes zijn ontworpen om je een hulpkracht te geven bij het fietsen onder verschillende omstandigheden en bij verschillende snelheden.

Motortype

Alle modellen die in Europa worden verkocht, zijn uitgerust met een borstelloze naafreductiemotor van 250 W.  Dit type motor levert ongeveer het dubbele startkoppel in vergelijking tot een directdrive-motor zonder tandwielreductie, en biedt vooral voordelen bij het wegrijden en fietsen op hellingen.  De krachtige motor is niet alleen geschikt voor stadsverkeer, maar zelfs voor onverharde paden.

Geared hub motor.jpg


Vermogen en maximum snelheid

Je kunt het motorvermogen op twee manieren benutten: door te trappen met het geselecteerde trapondersteuningsniveau 1-5 (0-4 op modellen met een led-display) of door de Twist Power Assist te gebruiken.

Conform de Europese wetgeving voor e-bikes zijn al onze in Europa verkochte modellen begrensd tot een maximum snelheid van 25 km/u bij gebruik van motorondersteuning (trapondersteuning). Je kunt door te trappen sneller dan 25 km/u rijden, maar de ondersteuning van de motor wordt uitgeschakeld als de fiets sneller dan 25 km/u rijdt.


Fietsen zonder motorvermogen

Een geweldige eigenschap van onze e-bikes is dat er op kan worden gefietst zoals op een traditionele fiets.  Wanneer de fiets is uitgeschakeld of het trapondersteuningsniveau is ingesteld op "0", kan je door te trappen op de fiets rijden en eventueel een andere versnelling inschakelen. Het trappen op een e-bike zonder gebruik van de motorondersteuning kost misschien wat meer inspanning als op een traditionele fiets, omdat een e-bike iets meer weegt, maar je kunt op elk moment hulp van de motor vragen!

Klik HIER voor meer informatie over het gebruik van de motor op een e-bike van Rad Power Bikes.

  • Was this article helpful?