Gids voor het monteren van handvatten en pedalen

Rad Power Bikes biedt een keur aan gekleurde handvatten en pedalen om je Rad nog persoonlijker te maken!

Klik op een kopje hieronder om de gereedschapslijst en montage-instructies voor elk accessoire te vinden.

Als je er niet zeker van bent dat je alle stappen met succes en veilig kunt uitvoeren, raden we je aan het werk te laten uitvoeren door een gerenommeerde fietsenmaker.

Handvatten

Benodigd gereedschap:

• Platte schroevendraaier
  • Schoonmaakalcohol
  • Poetspapier
  1. Maak de fiets gereed voor onderhoud.  Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd MODE (of de  aan/uit knop) ingedrukt om de restspanning te ontladen.
  2. Verwijder de handvatten. Bewaar de handvatten voor later gebruik of recycle ze volgens de lokale voorschriften.
    1. Verwijder de sluitdop van het handvat Gebruik een platte schroevendraaier om de sluitdop voorzichtig los te wippen.
      Remove end cap.gif
    2. Verwijder het handvat.  Draai en trek het handvat van het stuur. Breng indien nodig een kleine hoeveelheid schoonmaakalcohol aan tussen de handgreep en het stuur als tijdelijke smering: steek de schroevendraaier voorzichtig tussen de stuurbuis en het handvat, wrik het handvat een beetje omhoog vanaf het stuur en gebruik dan een stuk poetspapier of een knijpfles om de schoonmaakalcohol in de spleet aan te brengen.
      Remove grip.gif
    3. Herhaal dit bij het andere handvat
      Remove other grip.gif
  3. Nieuwe handvatten monteren.
    1. Pak het kortste handvat. Dit handvat wordt aan de zijde gemonteerd met de "Twist Power Assist"-draaigreep.
    2. Richt het handvat zo dat het smallere uiteinde naar het midden van de fiets wijst. Verwijder de sluitdop uit het handvat.
      Remove cap from grip.gif
    3. Breng een kleine hoeveelheid schoonmaakalcohol aan op het stuur. Draai het handvat op zijn plaats. Zodra de schoonmaakalcohol is verdampt, mag het handvat niet gemakkelijk meer bewegen.
      Install right grip.gif
    4. Monteer de sluitdop in het handvat.
      Reinstall end cap.gif
    5. Herhaal dit bij het andere handvat.
      Install other grip.gif
  4. Plaats de accu weer en test de fiets volledig tijdens een proefrit.

Pedalen

Benodigd gereedschap:

• Een 15 mm-pedaalsleutel (of een momentsleutel met een opzetsteeksleutel)
  • Poetspapier of poetsdoeken
  • Fietsvet
  1. Maak de fiets gereed voor onderhoud. Schakel de fiets uit, verwijder de accu en houd MODE (of deaan/uit- knop)ingedrukt om de restspanning te ontladen.
  2. Demonteer de pedalen. Bewaar de pedalen voor later gebruik of recycle ze volgens de lokale voorschriften.
    1. Begin met het linker pedaal, dat is voorzien van linksdraaiende schroefdraad die rechtsom losgedraaid moet worden. Gebruik een pedaalsleutel en draai deze rechtsom  (naar de achterkant van de fiets) om het pedaal los te draaien. Draai vervolgens het pedaal met de hand verder los totdat het volledig los is.
      Remove left pedal.gif
    2. Reinig de schroefdraad in de linker crank met een droog en schoon stuk poetspapier of een doek. Verwijder vuil, vet en zand. Vuil, vocht of zand kunnen tijdens montage of het gebruik tot schade leiden.
      Clean pedal.gif
    3. Gebruik een pedaalsleutel om het rechter pedaal te verwijderen door de sleutel linksom  (naar de achterkant van de fiets) te draaien.  Draai vervolgens het pedaal met de hand verder los totdat het volledig los is.
    4. Reinig de schroefdraad in de rechter crank  met een droog en schoon stuk poetspapier of een doek. Verwijder vuil, vet en zand.
  3. Monteer het linker pedaal.
    1. U kunt elk pedaal herkennen aan de sticker en aan de markeringen op de pedaalas. Het linker pedaal heeft groeven in de as. Leg het rechter pedaal apart tot een latere stap.
    2. Controleer of de schroefdraad van de linker crank schoon en droog is. Gebruik zo nodig een schone en droge papieren doek om de schroefdraad in de crank schoon te vegen. Vuil en zand kunnen tijdens montage of het gebruik tot schade leiden.
    3. Breng vet aan op de schroefdraad van het linker pedaal.
      Grease pedals.gif
    4. 4. Draai aan de linkerkant van de fiets voorzichtig het linker pedaal met de hand linksom (naar de voorkant van de fiets) in de schroefdraad. Wees voorzichtig dat je het pedaal er niet scheef indraait en de draad beschadigt.
      Install the left pedal.gif
  4. Monteer het rechter pedaal Het rechter pedaal heeft een gladde as.
    1. Controleer of de schroefdraad van de rechter crank schoon en droog is. Gebruik zo nodig een schone en droge papieren doek om de schroefdraad in de crank schoon te vegen. Vuil en zand kunnen tijdens montage of het gebruik tot schade leiden.
    2. Breng vet aan op de schroefdraad van het rechter pedaal.
    3. Draai aan de rechter kant van de fiets voorzichtig het rechter pedaal met de hand rechtsom (naar de voorkant van de fiets) in de schroefdraad. Wees voorzichtig dat je het pedaal er niet scheef indraait en de draad beschadigt.
  5. Draai de pedaal zorgvuldig vast.  Als het pedaal volledig in de crank is gedraaid, gebruik dan de pedaalsleutel om de pedalen vast te draaien met 35 Nm.
    Torque pedals.gif