Skip to main content
Rad Power Bikes - Import (Aug2023)

Hoe kunnen we je helpen?

Fietsbeveiliging: Bescherming tegen verlies of diefstal

Klik op een van de kopjes hieronder voor meer informatie over hoe je je fiets kunt beveiligen om jezelf te verzekeren van continu fietsplezier op je Rad e-bike. 

Zet je fiets op slot

Al onze fietsen zijn voorzien van de volgende antidiefstalkenmerken:

  • Een vergrendelbare accu die op het frame vergrendeld en weer ontgrendeld kan worden, zodat je de accu kunt verwijderen en meenemen om op te laden en veilig te bewaren. 
  • Een vast gemonteerd LCD-display.
  • Een achterwiel dat vastgeschroefd is aan de uiteinden van de achtervork om de kans verkleinen dat het achterwiel wordt gestolen

We raden je aan om te investeren in een goed slot om je fiets te beveiligen als je er niet op fietst. Bekijk onze pagine met Accessoires om te zien welke fietssloten je rechtstreeks bij Rad Power Bikes kunt kopen.

Voor eigenaren van een RadMission zijn het ABUS wielslot 5650L R BK en de ABUS ketting 6KS/85 goede keuzes om je achterwiel te beveiligen. De montage-instructies vind je HIER.

Rad Power Bikes doet geen beweringen of aanbevelingen over wat de juiste sloten of procedures zijn om je fiets te beveiligen maar we raden je wel aan om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen om je fiets tegen diefstal te beveiligen.

Bewaar het serienummer

Het serienummer is in het metalen frame gestanst, aan de voorkant van de fiets onder de RAD-badge, of aan de onderkant van de onderste trapas. Je vindt het ook aan de buitenkant van de verpakkingsdoos van de fiets.

We proberen een registratie van alle serienummers bij te houden maar voor de zekerheid is het altijd een goed idee om een kopie te bewaren van je serienummer en het bevestigingsnummer van je bestelling.

Serial_number.jpg

Registreer en verzeker je e-bike

Het is aan te bevelen om je bestelgegevens, zoals het bevestigingsnummer van je bestelling en serienummer te bewaren voor je eigen administratie.

In Nederland heb je op dit moment geen WA-verzekering nodig voor het rijden op een gewone e-bike en registratie van je e-bike is niet verplicht (voor speed pedelecs is dit anders). We raden je echter wel aan om een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) af te sluiten en ook een verzekering met dekking tegen diefstal en beschadiging van je fiets. Neem hiervoor contact op met je eigen verzekeringsagent.

We willen je ook graag wijzen op de mogelijkheid om je fiets te registreren bij Bike Index of 529 Garage. Beide zijn gratis services waar je de gegevens van je fiets kunt opslaan in een database die doorzocht kan worden door de politie en rijwielhandelaren. Dit kan handig zijn als je fiets is gestolen

  • Was this article helpful?